Свят Русия има нов премиер! Държавната дума одобри Мишустин за

...
Свят Русия има нов премиер! Държавната дума одобри Мишустин за
Коментари Харесай

Русия има нов премиер! Държавната дума одобри Мишустин за поста

Свят Русия има нов министър председател! Държавната дума утвърди Мишустин за поста (+Видео) Той бе препоръчан от президента на страната Владимир Путин  Василена Василева 16 януари 2020, 15:30  Русия има нов министър председател! Държавната дума утвърди Мишустин за поста (+Видео)
ържавната дума утвърди предлагането на президента на Русия за назначение на сегашния началник на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за министър председател. 383 депутати гласоподаваха "за ", нито един "против ", а 41 депутати се въздържаха.

"Колеги, решението е взето. Съгласихме се да назначим Михаил Владимирович Мишустин за министър-председател на Руската федерация ", съобщи ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, обобщавайки резултатите.

Кой е възможният нов министър председател на Русия

Путин предложи невиждани промени в Русия

По-рано по време на среща с секта "Обединена Русия " в Държавната дума Михаил Мишустин заяви, че са планувани промени в новото държавно управление, осведоми БГНЕС.

"Мишустин сподели, че ще разисква, в това число с фракции претенденти за министерски позиции. Той съобщи, че ще има промени в състава на новия кабинет ", уточни водачът на "Единна Русия " Сергей Неверов.

Националните планове и цифровата стопанска система са измежду целите на Мишустин като началник на кабинета на министрите.

Каква е играта на Путин, за какво смъкна кабинета на Медведев

Президентът Владимир Путин през вчерашния ден предложи редица промени в Конституцията на Руската федерация. По-конкретно той разгласи прехвърлянето на Държавната дума на правото да утвърждава кандидатурите на премиера и на вицепремиерите и министрите.

Мишустин уточни още, че като министър председател преди всичко ще се заеме с премахването на бариерите пред бизнеса.

"Най-важното е да се отстранен бариерите пред бизнеса, да се понижат разноските. Във всички случаи предстоят основни диалози с бизнеса ", съобщи той.

На среща с фракцията на Комунистическата партия изключи въвеждането на облекчение на налога върху приходите на физическите лица, обещавайки целева помощ за бедните руснаци.

"Мишустин има намерение да подкрепи 20 милиона в последна мизерия. Той сподели, че няма междинна класа. Отхвърли опцията за облекчение на налога върху приходите и даде обещание да вкара целева помощ след две години ", се споделя в изказване на партията.

Мишустин също съобщи, че има намерение да направи инвентаризация на националните планове и да разбере какво пречи на тяхното осъществяване. Той ще се заеме и със оправянето с проблемите в опазването на здравето.

През септември предходната година шефът на ВТБ Андрей Костин предложи да бъдат освободени бедните руснаци от налог върху приходите посредством установяване на необлагаем най-малък приход. По-късно той описа за възходящата поддръжка за тази самодейност измежду членовете на държавното управление и президентската администрация. Тогава Дмитрий Медведев назова тази тематика доста сензитивна, като означи, че тя следва да бъде прегледана.

Кой в действителност е Михаил Мишустин?

Михаил Мишустин е роден на 3 март 1966 година в Москва. През 1989 година приключва Московския машинно-инструментален институт (сега - Московски държавен софтуерен университет „ СТАНКИН “). През 2003 година става претендент на икономическите науки по тематиката "Механизмът на държавната данъчна администрация в Русия ". Доктор по стопански науки.

През 2010 година пази дисертация на тематика "Стратегия за образуване на данъчното облагане в Русия ". От 1992 година Михаил Мишустин работи в Международния компютърен клуб (нестопанска организация за "привличане на западни модерни осведомителни технологии " в Русия). До 1995 година е шеф на лаборатория за проучвания, през 1996-1998 година е ръководител на борда на Международния компютърен клуб.

През 1998 година заема поста заместник-началник на Държавната данъчна работа на Русия "Борис Федоров " по осведомителни системи за счетоводство и надзор на данъчните заплащания. На 23 декември 1998 година въз основата на Държавната данъчна работа е основано Министерството за налози и такси.

От март 1999 година до март 2004 година той е заместник-министър по налозите и таксите. От 18 декември 2006 година до 29 февруари 2008 година Михаил Мишустин оглавява Федералната организация за ръководство на специфични стопански. През 2008-2010 година е сътрудник в компания за ръководство на активи, капиталов бизнес, недвижими парцели и развиване на бизнеса в районите. От 6 април 2010 година е началник на Федералната данъчна работа на Русия.

Член на надзорния съвет на хокейния клуб ЦСКА. Член на Академичния съвет на Руската президентска академия за национална стопанска система и обществена администрация. Член е и на Президентския съвет за развиване на финансовия пазар на Русия (2011-2018).

Награден е с медал „ За заслуги към отечеството “ IV степен (2015 г.), с почетна грамота на президента на Русия (2013 г.) и благодарности от държавното управление на Руската федерация (2016 г.). Автор на монографията "Информационни и софтуерни основи на държавната данъчна администрация в Русия " (2005).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР