Свят Румънци трябваше да кажат парола, за да влязат в

...
Свят Румънци трябваше да кажат парола, за да влязат в
Коментари Харесай

Румънци трябваше да кажат парола, за да влязат в града си

Свят Румънци трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в града си Това се случва в миг на политическо събитие във връзка Европейските избори  Жанета Нейкова 23 май 2019, 10:39
ителите на румънския град Търговище трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в личния си град. Това споделя в материал Euronews.

Населеното място се намира на 75 километра северозападно от столицата Букурещ – където в този ден се е състоял протест на Социалдемократическата партия (Partidul Social Democrat, PSD).

Събитието на ръководещите във връзка идните Европейски избори, затвори 14 улици в града.

Полицията предизвести, че ще има блокирани улици сред 10 и 16 часа в този ден, само че никой не е очаквал толкоз строги ограничения за сигурност.

Жител на града, който се опитвал да стигне до футболен мач, останал шокиран, когато служител на реда го стопира при започване на града и му декларира, че би трябвало да паркира някъде колата си и да продължи пешком.

Когато попитал за детайлности, служителят на реда му дал отговор, че той би трябвало да каже ключова дума или да покаже специфична карта – или пък някаква акредитация, предоставена му от уредниците на митинга – с цел да бъде позволен да влезе в града с автомобила си.



Пред Euronews мъжът споделя, че след случката той е паркирал колата си на близка бензиностанция и решил да отиде на политическото събитие, вместо на футболния мач.

"Разговаряхме с доста хора на митинга и петима от шестима обявиха, че са доведени тук от кметовете на градовете си “.

По-късно полицията изясни, че паролата е била като защитна мярка против произшествия. Те подчертаха, че този конфиденциален код се е употребявал за достъп до мястото, където се е провеждал митингът, а не до самия град.

"Мерките за сигурност при събитията на Социалдемократическата партия бяха затегнати, откакто протестиращи преследваха водачите на партията, изключително водача Ливиу Драгня, из цялата страна “, уточни публицист.

"Всеки път повода за митингите им бяха ограниченията на властта за връщане на остарели антикороупционни закони и промени в правната система ", означи още журналистът.
Одобрявате ли ограниченията за сигурност, подхванати в Румъния
Да, откакто политиците са били преследвани от протестиращи

Не, това е неуместно

Не мога да преценява

Резултати
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР