Свят Румъния: България привлече 50% от румънците, които искаха да

...
Свят Румъния: България привлече 50% от румънците, които искаха да
Коментари Харесай

Румъния: България привлече 50% от румънците, които искаха да отидат в Гърция и Турция

Свят Румъния: България притегли 50% от румънците, които желаеха да отидат в Гърция и Турция Към тази дестинация се насочи ядро от туристи със междинни или над междинните приходи, които са склонни да похарчат повече пари, сочи разбор на " Травъл пленър " 30 юли 2020, 13:49  Скандал: Беларус задържа съветски бойци за тероризъм
Скандал: Беларус задържа съветски бойци за тероризъм
 Ужасяващ случай в Аризона, товарен трен падна от мост
Ужасяващ случай в Аризона, товарен трен падна от мост
 Aрестуваха двама българи в Лондон за принуждаване на дете към милостиня
Aрестуваха двама българи в Лондон за принуждаване на дете към милостиня
 Японски академик предвижда нов ледников интервал
Японски академик предвижда нов ледников интервал
 Голяма бяла акула раздра жена във води без акули
Голяма бяла акула раздра жена във води без акули
 Откриха мястото, където Ван Гог е нарисувал последната си картина
Откриха мястото, където Ван Гог е нарисувал последната си картина
 Над 1/4 от популацията на Германия е с имигрантски генезис
Над 1/4 от популацията на Германия е с имигрантски генезис
 Осъдиха някогашният министър председател на Малайзия на 12 година затвор
Осъдиха някогашният министър председател на Малайзия на 12 година затвор

рез последните два месеца България съумя да притегли 50% от туристите, които всекидневно почиват в Турция или в Гърция, сочи разбор на румънската туристическа организация "Травъл пленър " (Travel Planner).

Към тази дестинация се насочи ядро от туристи със междинни или над междинните приходи, които са склонни да похарчат повече пари, тъй като са привикнали с качеството в Гърция и Турция.

"Тези, които всекидневно вървят в Турция и в Гърция, в този момент търсят хотели в България, тъй като е най-достъпната дестинация за румънските туристи, не изисква PCR проби, не би трябвало да спазваш карантина при завръщане, тъй като не е докладван нито един случай на COVID-19 на българското крайбрежие и е една от най-сигурните европейски дестинации. Пазарът се промени много, само че най-търсени са качествените хотели. Туристите, които отиват в България, са по-претенциозни, с приходи над междинните, и търсят петзвездни хотели, хотели от някоя верига или четиризвездни, където са останали удовлетворени от качеството на услугите. Голяма част от клиентите, които избират в този момент България - може би даже 50% от сегашните туристи, не са ходили до момента на българското крайбрежие. Тъй като България е като цяло фамилна дестинация, следим нарастване в сегмента двойки. Те съставляваха клиентелата за Турция и Гърция ", съобщи Себастиан Константинеску, изпълнителен шеф на "Травъл пленър ".

Bulgaria a atras 50% dintre turiştii care mergeau în Turcia sau Grecia (touroperator) -https://t.co/8rjvlau0kk
— AGERPRES (@agerpres) July 29, 2020
Профил на екскурзианта, който избира България в този интервал

Като цяло екскурзиантът, който се пренасочи към българското крайбрежие, е с минимални приходи от 800-1000 евро месечно на възрастен. Член е на семейство с минимум едно дете и живее в огромните градове на Румъния. Интересува се от четири - и петздвездни хотели, част от някоя верига, защото за първи път посещава българското крайбрежие. Туристът е задоволително внимателен и избира да избере в последния миг, с цел да понижи колкото е допустимо риска от непредвидени събития.

Макар че е настанен при услуга "ол инклузив " (all inclusive), е подготвен да заплаща за спомагателни услуги в хотела, за разходки в града, за визити в заведения за хранене в курорта, с цел да се допре до локалната кулинарна традиция.

"Само през последните два месеца имахме над 1800 клиенти, които се отхвърлиха от Гърция и Турция, с цел да отидат в България през август и септември. В бъдеще чакаме този брой да нарасне, защото не са малко българските хотелиери, които резервираха качеството на услугите, макар че като цяло има спад в качеството поради тези понижения до 40%. Въпреки това България продължава да има доста положително съответствие качество-цена. Има доста качествени хотели с режим "ол инклузив ", които припомнят за турските курорти ", сподели още Себастиан Константинеску.

Какви хотели избират туристите?

В България започнаха да се появяват курорти от вида на турските - с огромни стаи и качествени "ол инклузив " услуги. Като цяло, хотелите афишират понижения за резервации в последния миг, достигащи 30-40%.

Хотелите, които бяха насочени към западния пазар и които имат доста добра известност, в този момент се ориентират повече към пазара в Румъния и оферират специфични предложения с понижения, възлизащи приблизително на 30% За разлика от Гърция, която не понижи цените и не предлага понижения, тъй като там - който желае да отиде, отива. Българите резервират равнище на претовареност от 40-50%, а в най-популярните хотели - до 70 на 100, сподели още изпълнителният шеф на "Травъл пленър ".

Хотелиерите в България желаят да запазят равнище на претовареност от 60-70%, с цел да не основават напън върху качеството на услугите и с цел да могат да запазят ограниченията за сигурност и отдалеченост в актуалните условия.

COVID-19: Държавите с най-атрактивни за туристите условия

Марияна Николова прикани българите да изберат родното Черноморие

Любопитни обстоятелства за лятото, които може би не знаете

Какво лято ни чака тази година
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: туризъм.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Борисов: Следобед отпускаме няколкостотин милиона за детски градини Борисов: Следобед отпускаме няколкостотин милиона за детски градини  София осъмна блокирана от протестиращи София осъмна блокирана от протестиращи  Рекорден брой умряли с ковид-19 в България Рекорден брой умряли с ковид-19 в България  Протести, блокади: какви са сюжетите пред властта Протести, блокади: какви са сюжетите пред властта  1 Изтича срокът да декларирате по какъв начин ползвате земята си  1 Изпразват ви банковата карта с анкета за летни почивки  1 Новите безработни още веднъж са повече от наетите на работа --> Пaрите ни  Изтича срокът да декларирате по какъв начин ползвате земята си Изтича срокът да декларирате по какъв начин ползвате земята си  Изпразват ви банковата карта с анкета за летни почивки Изпразват ви банковата карта с анкета за летни почивки  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Експерт: България е като Ухан и Ишгъл <br>
Експерт: България е като Ухан и Ишгъл
 Учените сигнализират: Коронавирусът е станал по-заразен Учените сигнализират: Коронавирусът е станал по-заразен  Лъвът сбъдва стремежи: какво да чака всяка зодия Лъвът сбъдва стремежи: какво да чака всяка зодия  <br> Как китайците произнасят автомобилните марки <br>
Как китайците произнасят автомобилните марки
Виц на деня - Не е правилно, че шотландците сме студени хора - споделя един остарял шотландец. - Скоро играхме покер с другари, един от тях внезапно получи… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Мишел Обама разкри какво я е предиздвикало да се влюби в Барак Мишел Обама разкри какво я е предиздвикало да се влюби в Барак Подкастът на Мишел Обама публично стартира и то с доста специфичен посетител – личният ѝ брачен партньор  Тези две дребни мумии оставиха сюрпризирани археолозите Тези две дребни мумии оставиха сюрпризирани археолозите Те са на повече от 2000 години  Голяма декарбонизация следва в производството на ток Голяма декарбонизация следва в производството на ток Значението на природния газ в енергетиката непрекъснато нараства - разбор на специалиста по ръководство на околна среда Боян Рашев  Измамници точат банкови карти с анкети за лятна отмора Измамници точат банкови карти с анкети за лятна отмора Жертвите на измамата се притеглят най-вече през обществените мрежи  Дете почина при безразсъден случай в Калофер Дете почина при безразсъден случай в Калофер Двама арестувани, измежду които и бащата на детето  Капсулата с новия марсоход на път към площадката за изстрелване Новият марсоход потегля към Червената планета НАСА излъчва онлайн събитието в интернет  След следствие на NOVA: КПКОНПИ лиши над 37 хиляди лева от кмета на Ракитово След следствие на NOVA: КПКОНПИ лиши над 37 хиляди лева от кмета на Ракитово С решението на КПКОНПИ на Костадин Холянов е наложена санкция в общ размер на 10 000 лева  Моторист почина при злополука на Автомагистрала Моторист почина при злополука на Автомагистрала " Тракия " Мъжът е пътувал до морето  Красимир Каракачанов Каракачанов: Нужен е разговор, а не оставка В същото време водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подлага на критика кабинета  Как звездите прикриват своите недостатъци? Как звездите прикриват своите недостатъци? Какви препоръки може да вземете от тях?  NBA се завръща по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA NBA се завръща по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA Атрактивни конфликти и доста спортни страсти чакат баскетболните почитатели с лигата  Снимка: pixabay Голям пожар край Симеоновград, хиляда декара гора изгоряха Според пожарникарите огънят е провокиран от човешка немарливост  От 1 август: 9% Данък добавена стойност за бира, вино и туристически услуги От 1 август: 9% Данък добавена стойност за бира, вино и туристически услуги Твърдо срещу мярката се разгласи Румен Гечев от Българска социалистическа партия  Румен Радев
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР