Свят Разпитаха Цветан Василев заради искането на България Разпитът е

...
Свят Разпитаха Цветан Василев заради искането на България Разпитът е
Коментари Харесай

Разпитаха Цветан Василев заради искането на България

Свят Разпитаха Цветан Василев поради настояването на България Разпитът е във връзка на новото искане на българската прокуратура за изгонването на Василев  Николай Киров 10 март 2020, 21:26  Разпитаха Цветан Василев поради настояването на България Източник: БГНЕС (архив)
ившият банкер Цветан Василев през днешния ден бе разпитан от арбитър от Върховния съд в Белград.

Разпитът е във връзка на новото искане на българската прокуратура за изгонването на Василев, който е обвинен за източването и банкрута на Корпоративна комерсиална банка.

Защитата на Цветан Василев е поискала в допълнение време за правенето на отговор.

Бавенето на решението за изгонването на някогашния банкер продължава повече от 6 години.

Българското министерство на правораздаването през месец септември 2014 година изпрати до сръбското искане за предаването на Цветан Василев. До момента няма отговор, откакто на два пъти Апелативният съд в Сърбия върна делото за разглеждане на по-нисша инстанция.

В края на 2014 година Върховният съд се произнесе за предаването на Василев и счете, че Сърбия не би трябвало да го пази, само че Апелативният съд анулира това решение след тъжба от отбраната на обвинения.

След това Върховният съд още веднъж отсъди за връщането в България на някогашния банкер, само че Апелативният съд и през април 2017 година отново анулира това решение.

Така се стигна до решението от 3-ти декември 2019 година, когато Върховният съд още веднъж изиска разглеждане на настояването на българската прокуратура за изгонването на притежателя на банкрутиралата банка КТБ.

Преди да бъде издадената интернационална заповед за ареста му Цветан Василев в края на 2012 година купи стъкларския цех в Парачин, Сърбия. След това отговорностите на предприятието набъбнаха 70 пъти, само че това не попречи на Василев да направи подаяние за фондацията на брачната половинка на някогашния сръбски президент Драгица Николич на стойност от 1,2 млн. динара (20 хиляди лева.) Самият Томислав Николич призна, че брачната половинка му е получила подаяние от Цветан Василев.

В началото на месец февруари основният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността, с които още веднъж ги сезира за зародилите компликации по осъществяването на изпратените до сръбските управляващи две молби за екстрадиция на Цветан Василев.

„ Липсата на дефинитивно правосъдно решение на способените управляващи на замолената страна - Република Сърбия по този съответен случай, по отношение на водено от българските управляващи наказателно произвеждане против българския жител Цв. В., слага под подозрение ефикасното приложение на Европейската спогодба във връзка с отговорностите на произнасянето на замолената страна в рационален срок”, написа в писмото на българския основен прокурор.

Според някогашния сръбски министър председател и водач на Нова партия Зоран Живкович „ Цветан Василев финансира партията на сръбския президент Александър Вучич и политическата групировка на външния министър Ивица Дачич”.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 В кои браншове търсят най-вече служащи у нас  1 Не се не разрешават частните мероприятия  1 Стартират инспекции на пазара на артикули  1 Как работодателите ще пазят чиновниците си от ковид --> Пaрите ни  В кои браншове търсят най-вече служащи у нас В кои браншове търсят най-вече служащи у нас  Не се не разрешават частните мероприятия Не се не разрешават частните мероприятия  Стартират инспекции на пазара на артикули Стартират инспекции на пазара на артикули  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Коронавирусът в България: Какво е мнението на специалистите Коронавирусът в България: Какво е мнението на специалистите  <br> Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат <br>
Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат
 <br> Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат <br>
Валежи и през днешния ден, по кое време ще спрат
 <br> " />
"взривиха " TikTok с видео
Последни  Цветан Василев Разпитаха Цветан Василев поради настояването на България  Борисов: Два нови случая на ковид в България Борисов: Два нови случая на ковид в България  Министър призна: В Турция може да има ковид Министър призна: В Турция може да има ковид  Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен  Последните публични данни за ковид в България Последните публични данни за ковид в България  Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи  <p><strong>Вторият</strong> <strong>човек</strong>, съумял да се <strong>пребори</strong> с <strong>ХИВ</strong>, разкри самоличността си</p> Вторият човек, съумял да се пребори с ХИВ, разкри...  Ердоган поканил Путин да добиват дружно нефта в Сирия Ердоган поканил Путин да добиват дружно нефта в Сирия  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  <p>Какво виждате на фотографията:&nbsp;<strong>лъв или куче</strong></p> Какво виждате на фотографията: лъв или куче  Renault Captur e-TECK plug-in и Renault Clio E-TECH Renault подхваща цялостна електрическа атака  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Коронавирус: суматохата е най-големият риск за здравето ни Коронавирус: суматохата е най-големият риск за здравето ни  Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента Радев Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента...  Димитър Димитров Български пробив против ковид  <p><strong>10 неща</strong>, които <strong>никога</strong> да не оставяме в <strong>автомобила</strong></p> 10 неща, които в никакъв случай да не оставяме в автомобила  <p>Да <strong>свириш измежду куршумите</strong> в Сирия: Историята на <strong>Айхам Ахмад</strong></p> Да свириш измежду патроните в Сирия: Историята на Айхам...  Суров женски яд и непредвиден поврат в алената кухня - довечера в Hell’s Kitchen Суров женски яд и непредвиден поврат в алената кухня...  Венцислав Мутафчийски Всеки, влизащ в институция или болница, ще бъде...  <p>МВнР: Пътувания до <strong>Италия</strong> единствено при <strong>крайна</strong> необходимост</p> Министерство на външните работи: Пътувания до Италия единствено при последна нужда Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж и жена бутат колата към автосервиза. Мъжът пъшкайки: – Обаче тоя, дето ми продаде колата се оказа доста прав. – В смисъл? – Ами,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами  Чуйте българската ария за Евровизия Чуйте българската ария за Евровизия  Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Водещи вести  Васил Божков Прокуратурата пусна записи с Васил Божков  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Венцислав Мутафчийски Мутафчийски: Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се смята за евентуално инфектиран с ковид  Димитър Димитров Българи с пробив в разработка против ковид  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари  <p>Какво виждате на фотографията:&nbsp;<strong>лъв или куче</strong></p> В Испания хора объркаха куче с лъв, полицията се отзова (СНИМКА)  <p>10 <strong>мита за коронавируса</strong>, на които да <strong>не вярваме</strong></p> 10 мита за ковид, на които да не имаме вяра  Министър призна: В Турция може да има ковид Министър призна: В Турция може да има ковид  Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен Тайнствената Минона - била ли е щерка на Бетовен  Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи Медици от „ Света София ”: Работим без защитни облекла
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР