Свят Разкриха схема за нелегални осиновявания от България Жени от

...
Свят Разкриха схема за нелегални осиновявания от България Жени от
Коментари Харесай

Разкриха схема за нелегални осиновявания от България

Свят Разкриха скица за незаконни осиновявания от България Жени от България били съпровождани до Гърция от членове на незаконната група, с цел да родят " по поръчка " 24 септември 2019, 17:33  Разкриха скица за незаконни осиновявания от България Източник: iStock
олицията в Солун е разкрила незаконна група, която се е занимавала с незаконни осиновявания от България, заяви АНА-МПА.

В рамките на полицейската интервенция са арестувани 12 души, измежду които юрист и доктор, а цялата кореспонденция включва повече от 60 лица. Според правосъдни източници измежду задържаните са и три грузинки, за които се счита, че са имали управителна роля в незаконната група.

Според същите източници многомесечното следствие е извадило на ярко цяла "фабрика " за незаконни осиновявания. В преписката са разказани десетки случаи на дами от България, които са пътували до Гърция, съпровождани от членове на незаконната група, с цел да родят "по поръчка ", а новородените са били давани против възнаграждение на бездетни двойки.

Цената на незаконното осиновяване е достигала до 25 хиляди евро, в която, с изключение на "цената " на новороденото, са били включени и разноските по раждането. Цената е варирала съгласно пола на детето и останалите му характерности.

В хода на следствието е разкрита и друга, също толкоз доходна активност на незаконната група, а точно - търговия с яйцеклетки. В преписката са разказани случаи на млади дами, непознати гражданки, които са давали против възнаграждение яйцеклетки, а незаконната група ги е продавала. В случая с яйцеклетките наподобява, че са забъркани частни клиники, които се занимават с асистирана репродукция.

Крадат красиви деца, с цел да просят в чужбина

Разбиха нов канал за продажба на новородени в Гърция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР