Свят Разкриха схема с жени за брак в Северна Македония

...
Свят Разкриха схема с жени за брак в Северна Македония
Коментари Харесай

Разкриха схема с жени за брак в Северна Македония

Свят Разкриха скица с дами за брак в Северна Македония Схемата се правила от българка и македонец 28 април 2020, 15:17  Разкриха скица с дами за брак в Северна Македония Източник: iStock
акедонец и българка трафикирали дами за брак в Северна Македония и от там в Европейския съюз.

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Рами Б. и Магдалена К, за осъществени от тях редица закононарушения, свързани с държане на дами срещу волята им, трафик, принуждаването им да подписват брак и принуждаване да подписват документи, чието наличие не схващат.

През интервала 2016 година – 2019 година във Видин, обвинените Рами Б. /македонски гражданин/ и Магдалена К. набирали и транспортирали български гражданки от региона, за същите да бъдат държани в наложително послушание, без значение от единодушието им, посредством въвеждане в подвеждане, обещаване, предоставяне и приемане на облаги. Рами Б. и Магдалена К. превеждали през държавната граница /през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево ", Граничен контролно-пропусквателен пункт "Аерогара София "/ българските гражданки за подписване на цивилен брак с жители на Република Северна Македония.

Обещаваната им сума най-често била към 4000 лв., разкрива обвиняването.

Първоначално на дамите било обещавано, че единствено ще сключат брак, против което ще получат избрана сума, само че след това се оказало, че също така би трябвало на посочена от обвинените дата - след подписване на брака - да пътуват и до страна от Европейски Съюз, където в съответните институции подписвали редица документи, без въобще да знаят и схващат тяхното наличие /повечето от тях били неграмотни/.

По време на следствието всички дами, сключили цивилен брак с македонски жители, изрично декларират, че точно обвинените Рами Б. и Магдалена К. са лицата, които са ги срещнали с изискванията за подписване на брак, оказали са им подпомагане, като превозване, вдишване на разноските за пътешестване, настаняване и престояване в хотели на територията на съответната страна по време на престоя им там, реализиране на срещи с бъдещите им съпрузи в чужбина.

Предстои наказателното произвеждане против обвинените да продължи в съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР