Свят Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в

...
Свят Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия

Свят Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия Освен това водачите на Русия и Турция се споразумяха за преустановяване на огъня в Сирия  Николай Киров 5 март 2020, 21:05  Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз
Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз
 Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас
Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас

" Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в италианския клуб
 Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
 Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
 Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган
Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган
 МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид
МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище
Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище

урският президент Ердоган даде обещание, че Турция "ще окаже подпомагане на сирийските бежанци по въпроса за завръщането им в родината ".

Той обаче акцентира, че Анкара си резервира правото да дава отговор на дейностите на сирийските войски.

"Турция си резервира правото да отговори на всевъзможни офанзиви от страна на режима със свои сили ", сподели Ердоган след срещата си с съветския президент Владимир Путин в Москва.

Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас

Освен това водачите на Русия и Турция се споразумяха за преустановяване на огъня в Сирия и основаване на кулоар за сигурност в сирийската провинция Идлиб.

"Страните се договориха да се сътвори предпазен кулоар на шест километра на север и на шест километра южно от автомагистрала М4. Конкретните параметри за действието на коридора за сигурност ще се доуточнят от министерствата на защитата на Руската федерация и Турската република в границите на седем дни ".

От 15 март Русия и Турция ще стартират взаимно наблюдаване по автомагистрала М4 в Сирия от популации пункт Трумба до селището Айн ал-Хабр.

"Изхождаме от нуждата да съблюдаваме правилата на суверенитет и териториална целокупност на Сирия. Освен това сме уверени, че не би трябвало да позволяваме намаляване на битката против интернационалния тероризъм ", съобщи съветският президент.

България ще желае финансова помощ от Европейски Съюз поради мигрантите

Боевете в Идлиб ще бъдат прекъснати по цялата линия на прикосновение сред сирийската войска и подкрепяните от Турция арабски бунтовници. Примирието ще влезе в действие от 6 март.

"Ние ще въведем помирение допустимо най-скоро, след което ще реализираме единодушие за по-нататъшни стъпки ", акцентира Ердоган. "Тази вечер в 00:00 ч. в среднощ, ще бъде въведено помирение. "

Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани

В умозаключение Путин благодари на Ердоган за визитата, назова диалозите за Сирия сложни, само че означи, че те са приключили позитивно.

"Искам да благодаря на президента за това, че направи допустимо идването си в Москва през днешния ден, с цел да удостовери равнището на връзките ни. Искам да благодаря на всички турски сътрудници за упоритата, сложна, само че градивна работа, която приключи, според мен, с позитивен резултат ", сподели съветският водач.

Близо тричасовата среща на върха сред двамата президенти беше последвана от среща на делегациите, като общо цялото събитие продължи към шест часа.

Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: Русия Турция .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт  1 Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия  1 Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  1 Спекуланти печелят от ковид --> Пaрите ни  Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт  Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия  Кой ще връща парите на търговци с билети от <a href=лотарията " /> Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни <br>
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  <br> Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители <br>
Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители
 <br> <strong> Прическите </strong>, които превземат <strong> 2020 </strong> <br>
Прическите , които превземат 2020
Последни  Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в...  <p>ООН: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си</p> Организация на обединените нации: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си  Борисов: Солидарност и споделена отговорност Борисов: Солидарност и споделена отговорност  Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден  Председателят на КЕВР Иван Иванов КЕВР: По-евтиният газ няма да понижи сметките ни с 40%  Изследват българина със подозрения за ковид от Австралия Изследват българина със подозрения за ковид от...  Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата...  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери...  <p>Нова <strong>бежанска криза</strong> може да пречупи ЕС</p> Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз  <p>Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас</p> Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас  България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “ от ОАЕ България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “...  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси...  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс?  Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт  Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас  <p><strong>Берлускони</strong> се раздели с Франческа. Има ли <strong>нова</strong> <strong>жена</strong> до себе си?</p> Берлускони се раздели с Франческа. Има ли нова жена до...  " Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в...  Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в Hell’s Kitchen България Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в...  <p>Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем</p> Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем  Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си. - Не ни стигат парите, поискай нарастване на заплатата! - На теб не ти стигат, поискай ти!
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март  Българката, след която образованието не е същото Водещи вести  Председателят на КЕВР Иван Иванов КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да понижи сметките ни с 40%  Изследват българина със подозрения за ковид от Австралия Изследват българина със подозрения за ковид от Австралия  Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери с красива фотосесия  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс?  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси  <p>ООН: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си</p> Организация на обединените нации: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР