Свят Прикрива ли Русия изтичане на радиация край Архангелск Руските

...
Свят Прикрива ли Русия изтичане на радиация край Архангелск Руските
Коментари Харесай

Прикрива ли Русия изтичане на радиация край Архангелск

Свят Прикрива ли Русия приключване на радиация край Архангелск Руските военни оповестиха, че пожарът в Архангелск е зародил, когато ракетен мотор с течно гориво експлодирал по време на проби 9 август 2019, 16:06  Прикрива ли Русия приключване на радиация край Архангелск Източник: iStock/Guliver Images
вама души починаха, а шестима бяха ранени при гърмеж на боен полигон в Архангелска област в четвъртък. След това управляващите не разрешиха цивилен плавателни съдове да навлизат в част от Двинският залив на така наречен Бяло море до септември.

Това заяви за ТАСС заместник-капитанът на пристанището в Архангелск Сергей Козуб. По думите му достъпът до региона е неразрешен до септември, само че решението не е обвързвано с детонацията и пожара на полигон в Архангелската област.

Същият ден по-рано за "Фонтанка " Козуб е декларирал, че наложената мярка е точно поради гърмежа.

Руските военни оповестиха, че пожарът е зародил, когато ракетен мотор с течно гориво експлодирал по време на проби, само че равнищата на радиация остават естествени. Тази информация опонира на отчетите на кметството в Северодвинск, написа NYT.

Своевременна информация за това какво тъкмо се е случило в четвъртък нямаше нито от военните, нито от управляващите в Северодвинск. Сведенията в медиите също се разминават.

Изследовател от норвежката екологична група „ Белона “ Андрей Золотков съобщи пред „ Интерфакс “, че в случай че радиоактивният скок е породен от пожара „ от това следва, че този пожар по някакъв метод е докоснал радиоактивни субстанции “, които са навлезли в атмосферата, показва Золотков. „ Заслужава си да се обърне внимание “.

В предишното съветският флот доста постепенно решаваше да признае силата на изключителните обстановки, мащаба на човешките загуби или опасността за околната среда. Когато нуклеарната подводница Курск потъна през 2000 година, флотът излезе с подвеждащи изказвания за произшествието и благосъстоянието на екипажа, а при случая починаха всички моряци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР