Свят Помпео в Русия, опитва да открие път напред И

...
Свят Помпео в Русия, опитва да открие път напред И
Коментари Харесай

Помпео в Русия, опитва да открие път напред

Свят Помпео в Русия, пробва " да открие път напред " И от двете страни са се натрупали значително съмнения и предразсъдъци, не печелим нищо от това, акцентира съветският външен министър Лавров пред държавния секретар на Съединени американски щати 14 май 2019, 17:21
ържавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който през днешния ден дойде в Русия, съобщи, че по време на визитата си счита да разиска ред значими въпроси и задачата му е "да открие път напред ".

"При срещите ми в Русия ще подчертаваме върху ред значими тематики. По някои въпроси може да реализираме единодушие, по други - не, само че когато става дума за нашите ползи, длъжни сме да открием път напред ", написа той в Туитър.

Визитата е първа на Помпео в Русия като държавен секретар. Днес се планува той да беседва в Сочи с външния министър на федерацията Сергей Лавров, по-късно ще има и среща с президента Владимир Путин.

В излъчено в събота изявление за Си Ен Би Си Помпео съобщи, че счита да разиска с съветските си събеседници обстановката във Венецуела и ще се опита да открие благоприятни условия за взаимоотношение сред Вашингтон и Москва по отношение на Афганистан и Сирия. Сергей Лавров назова измежду централните тематики на договарянията възможното продължение на контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и ситуацията към нуклеарната стратегия на Иран.

Днес Лавров съобщи пред държавния секретар на Съединени американски щати, че е време Съединени американски щати и Русия да намерят нов градивен метод да работят дружно.

"Време е да стартираме да построяваме нов модел на взаимно усещане. Ние сме подготвени за това ", съобщи при започване на договарянията Лавров, представен от Франс прес. Според съветския външен министър са нужни по-отговорни връзки, с цел да се излезе от сегашната "печална обстановка ".

"Разбираме, че и от двете страни са се натрупали значително съмнения и предразсъдъци. Не печелим нищо от това ", акцентира Лавров, предупреждавайки, че това единствено усилва рисковете за сигурността на двете страни и провокира паника в цялата интернационална общественост.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решен да усъвършенства напрегнатите връзки сред Москва и Вашингтон, увери Помпео. Двете страни може да не са съгласни по всички въпроси, само че има опция за съдействие, изключително по въпросите на битката с тероризма и неразпространението на нуклеарни оръжия, добави държавният секретар на Съединени американски щати.

Дмитрий Песков даже заяви, че е допустимо съветският президент да разиска през днешния ден с Помпео опцията за среща на върха сред водачите на Русия и Съединени американски щати в границите на срещата на върха на Г-20 в Осака. Песков не отговори директно на въпрос дали съветската страна сама ще предложи такава среща на върха, а подсети, че последните сходни договаряния са били анулирани от президента Доналд Тръмп.

Медии означиха преди срещата, че Майк Помпео ще се срещне с съветския президент Путин в миг, когато има засилени страхове от конфликт сред Съединени американски щати и съветския съдружник Иран.

Визитата на Помпео е първата среща сред висши представители на Съединени американски щати и Русия от публикуването на редактирания вид на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър по следствието му за съветска интервенция в американските избори през 2016 година и хипотетичен сговор с акцията на президента Доналд Тръмп. Говори се, че следствието е лимитирало желанието на Тръмп за създаване на по-близки връзки с Путин, който той намерено хвалеше по време на предизборната акция.

Докладът на Мълър за съветската интервенция стана бестселър

Помпейо се срещна тази седмица с водачи в Европа и Близкия изток за разискване на напрежението с Иран през последната седмица. Той анулира плануваното си за през вчерашния ден идване в Москва и вместо това отиде в Брюксел, където беседва с европейски дипломати, опитващи се да спасят нуклеарното съглашение с Иран.

Съединени американски щати и Иран разполагат ракети – дипломати пробват да спрат вероятен спор

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР