Свят Пациент почина от електронна цигара в САЩ В САЩ

...
Свят Пациент почина от електронна цигара в САЩ В САЩ
Коментари Харесай

Пациент почина от електронна цигара в САЩ

Свят Пациент умря от електронна цигара в Съединени американски щати В Съединени американски щати 149 души са се разболели от електронни цигари 24 август 2019, 15:36  Пациент умря от електронна цигара в Съединени американски щати Източник: Thinkstock/Guliver
ациент е умрял след развиване на тежко респираторно заболяване, дължащо се на приложимост на електронна цигара, заяви Би Би Си.

Американската здравна организация на щата Илинойс съобщи, че неназованият пациент е на възраст сред 17 и 38 години.

Това се случва на фона на зараза от заболявания в Съединени американски щати, която чиновниците свързват с потреблението на електронни цигари.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха в сряда за 149 души в цялата страна, които са се разболели от болети, свързани с електронните цигари.

Засегнатите са имали признаци, в това число кашлица, зной и отмалялост, както и някои случаи на повръщане и диария.

"Тежестта на болесттите, които хората изпитват, е обезпокоително и би трябвало да кажем намерено, че потреблението на електронни цигариможе да бъде рисково ", споделя шефът на отдела за публично здраве в Илинойс доктор Нгози Езике в изказване.

Той добави, че чиновници от центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) са пристигнали в Илинойс, с цел да оказват помощ в следствието на гибелта на пациента, както и в следствието на 22 случая на белодробни болести в щата.

Електронните цигари „ без подозрение са нездравословни ", и би трябвало да бъдат подложени на регулации. Това обявиха от Световната здравна организация (СЗО) и предизвестиха пушачите да не ги пробват, преди време.

Има и "недостатъчни доказателства " в поддръжка на изказванията за тяхната успеваемост в подпомагането на пушачите, които се пробват да изоставен стандартните цигари, се споделя в известието. "В множеството страни, в които те са разполагаем, множеството консуматори на електронни цигари не престават да употребяват електронни цигари и цигари по едно и също време, което има дребен или никакъв позитивен резултат върху риска за здравето ", се споделя в отчета.

През последните години огромните тютюневи компании нападателно продават електронни цигари и нагрявани тютюневи произведения, защото търсят нови клиенти.Те настояват, че такива артикули са надалеч по-малко рискови от обичайните цигари и могат да оказват помощ на някои пушачи изцяло да преминат към "по-безопасни " други възможности.

Но СЗО предизвести, че дезинформацията, популяризирана от тютюневата промишленост по отношение на електронните цигари, е „ сегашна и действителна опасност “.Ограниченията за потреблението на електронни цигари по света се усилват. Сан Франциско предишния месец забрани продажбата и производството на продуктите, които за разлика от тютюневите цигари не изгарят.

Без помощ единствено 4% от опитите да се спре тютюнопушенето са сполучливи.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР