Свят Първи случай на коронавирус във Финландия Комитетът за действие

...
Свят Първи случай на коронавирус във Финландия Комитетът за действие
Коментари Харесай

Първи случай на коронавирус във Финландия

Свят Първи случай на ковид във Финландия Комитетът за деяние при изключителни обстановки към СЗО привиква изключително съвещание  Василена Василева 29 януари 2020, 22:24  Първи случай на ковид във Финландия Източник: iStock
инландия заяви за първи регистриран в страната случай на болест с новия ковид. Става дума за китайски пасажер, дошъл от Ухан.

Той е подложен в изолираност в болница в Лапландия, в северната част на страната. Още 15 души, за които се допуска, че са били в контакт с него, са под наблюдаване, съобщи "Ройтерс ".

Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците

Директорът на Програмата за изключителни здравни обстановки към Световната здравна организация Майкъл Райън прикани целия свят да работи за справяне с новия ковид.

Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под наблюдаване в болница

За на следващия ден се привиква ново съвещание на Комитета за деяние при изключителни обстановки към СЗО. На него ще се дефинира дали епидемията от ковид, появил се в Китай, съставлява "извънредно състояние за публичното здраве от интернационален мащаб ".

Фондът за децата към Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) разгласи по-рано, че е изпратил 6 т помощи за Ухан, в това число маски и защитни екипи за медицинския личен състав, борещ се с епидемията от пневмония, провокирана от новия ковид. Предвидени са още колета в идните дни и седмици.

Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден

Все повече самолетни компании афишират, че анулират полети до Китай поради ковид. Сред тях е немската "Луфтханза ", осведоми още "Ройтерс ".

Тя прекратява своите полети, както и полетите на авиокомании "Суис " и "Остриън еърлайнс " до и от Китай до 9 февруари. Компанията ще продължи да лети до Хонконг, само че ще спре да приема по оперативни аргументи резервации за полети до континентален Китай до края на февруари.

206 японци бяха евакуирани през днешния ден от Ухан и дойдоха в Токио, където 12 от тях ще бъдат признати в болница, без към този момент да има доказан случай на болест.

Англия чака към 200 британци да се качат на под наем полет от Ухан на следващия ден.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР