Свят Откриха 28 древни непознати вируса в ледник в Тибет

...
Свят Откриха 28 древни непознати вируса в ледник в Тибет
Коментари Харесай

Откриха 28 древни непознати вируса в ледник в Тибет

Свят Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет В пробите са разкрили 28 вирусни групи на 15 000 години, каквито учените не са виждали до момента  Николай Киров 23 януари 2020, 15:55  Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет Източник: Getty Images/Guliver
чени откриха голям брой антични вируси в тибетски хладилник. Изследователите считат, че най-лошият сюжет би бил разтапянето на леда поради световното стопляне да освободи патогени в околната среда.

През 2015 година екип от учени от Съединени американски щати и Китай пътуват до Тибет, с цел да съберат проби от лед, непокътнат от времето на последния ледников интервал. В началото на 2020 година те разгласиха резултатите от проучването, които са притеснителни.

Дебнат микроби убийци! Най-зловещите открития за 2019 г

Екипът е пробил леда на дълбочина 50 метра. В пробите са разкрили 28 вирусни групи на 15 000 години, каквито учените не са виждали до момента.

За да избегнат всякаква заплаха откривателите са третирали ледените проби със специфични процедури на място и в лабораторията, тъй че да са сигурни, че всички вируси в леда са дезактивирани.

Според учените изменението на климата заплашва както опцията да изследваме тези вируси, по този начин и качествата на човечеството да се защищити от тях.

Смъртоносен вирус се популяризира в Тихия океан

При най-хубавия сюжет, разтапянето на леда ще унищожи античните микроорганизми, които могат да носят информация за предходните столетия на Земята. А при най-лошия, то ще освободи смъртоносни нови патогени в околната среда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР