Свят Ню Йорк Таймс: Импийчмънтът е грешка, Тръмп ще излезе

...
Свят Ню Йорк Таймс: Импийчмънтът е грешка, Тръмп ще излезе
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Импийчмънтът е грешка, Тръмп ще излезе победител

Свят " Ню Йорк Таймс ": Импийчмънтът е неточност, Тръмп ще излезе победител С това евентуално няма да се реализира нищо, написа в разбор Дейвид Брукс 27 септември 2019, 15:49 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}
" Ню Йорк Таймс ": Импийчмънтът е неточност, Тръмп ще излезе победител
 Разказ от Истанбул: Страх от нов пагубен трус
Разказ от Истанбул: Страх от нов пагубен трус
 Южна Корея ни предложи IT съдействие
Южна Корея ни предложи IT съдействие
 Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника
Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника
 Екологичен потенциал не поддържа комисарите на Румъния и Унгария
Екологичен потенциал не поддържа комисарите на Румъния и Унгария
 Какво сподели Румен Радев пред Организация на обединените нации
Какво сподели Румен Радев пред Организация на обединените нации
 „ Фолксваген ”: Финализираме договарянията с Турция
„ Фолксваген ”: Финализираме договарянията с Турция
 Ново мощно земетресение раздруса Истанбул, усетено и в България
Ново мощно земетресение раздруса Истанбул, усетено и в България

оналд Тръмп е направил заслужаващо импийчмънт нарушаване по време на оня диалог с украинския президент. Това обаче не значи, че демократите са прави да задействат процедура по импийчмънт. Да не забравяме, че импийчмънтът е политически развой, а не юридически. Не е наложително да се стига до правосъден развой. От Конгреса се чака да прави това, което в най-голяма степен дава отговор на ползите на страната. А тази процедура може доста да навреди на Америка.

Това написа в разбор Дейвид Брукс за в. "Ню Йорк Таймс ". Ето и какво е неговото мнение:

С това евентуално няма да се реализира нищо.

За да може Тръмп фактически да бъде отхвърлен от служба, би трябвало минимум 20 сенатори републиканци да гласоподават той да бъде наказан. Ако си мислите, че това ще се случи поради този случай, значи не сте обръщали внимание на републиканците в Сената през последните две години и половина.

Обикновено, когато някой водач поема огромен риск, той го прави тъй като има огромна евентуална полза. Нанси Пелоси (председателката демократ на Камарата на представителите на Съединени американски щати - б.пр.) обаче поема голям риск с незначителна евентуална полза. Тази процедура евентуално ще приключи с оневиняване на Тръмп от Сената. Той ще разгласи, че е оневинен и е победител в тази борба против Блатото (политическите интриги във Вашингтон - б.пр.). Ще последва грозна ответна реакция и в двете партии.

Това е изцяло елитарно.

Намираме се посред предизборна акция. Ако демократите продължат с процедурата по импийчмънт, тя ще се развие в конюнктура на диспути сред претенденти, първоначални избори и партийни конференции. Изборите дават на милиони американци опцията да дефинират с гласа си какъв да е президент. Тази процедура пък дава на 100 сенатори, множеството от тях милионери, опцията да дефинират с гласа си какъв да е президент.

При едновременното разрастване на тези два процеса, контрастът ще стане явен. Хората ще си създадат извода, че демократите са задвижили процедура по импийчмънт в година на избори, тъй като нямат доверие, че демократичният развой ще докара до верния резултат. Един тип, демократичните елити декларират на гласоподавателите:

"Нямаме ви доверие. Твърде доста от вас са расисти! "

In Opinion

The editorial board writes that the point has been reached: An impeachment inquiry is needed to check President Trump’s possible abuse of power. https://t.co/FzvrGkInkB
— The New York Times (@nytimes) 27 септември 2019 година
Това не е тематиката, която американците желаят да се разисква.

Пелоси беше споделила, че няма да задейства процедура по импийчмънт, в случай че има повишена поддръжка за него от поддръжници и на двете партии. Такъв двупартиен напредък няма, само че тя въпреки всичко задейства процедурата. Според допитване на университета Куинипиак единствено 37 % от американците поддържат импийчмънт.

Всички претенденти за президентския пост оповестяват за едно и също събитие. Избирателите им задават въпроси за опазването на здравето, заетостта и климатичните промени, а не за импийчмънта. Тази седмица, до момента в който всичко това се случваше, аз бях в Уейко, Нантъкет и Канзас сити. Разговарях и се срещнах със стотици хора.Само един въобще загатна импийчмънта и това беше мой сътрудник публицист.

Искат премахване на Тръмп, каква е процедурата

Има огромна разлика сред диалога, който желае да води Туитър и диалога, който желаят да водят американците като цяло.

Демократите несъзнателно вършат услуга на Тръмп.

Тръмп няма политическа стратегия. Той е незапознат в подобряването на живота на американските жители, даже на личните му гласоподаватели. В едно обаче е добър: да насочва нападки на персонална основа като в риалити шоу против елитите на двете брегове на Съединени американски щати. Така че в този момент му се дава опцията през идващите няколко месеца да води война с персонални нападки против Нанси Пелоси и Джеролд Надлър (председателя демократ на юридическата комисия в Камарата на представителите на Съединени американски щати - б.пр.).

Демократите са в много трогателен и изчерпателен сезон на първоначални избори. Така се чака да наподобява демокрацията. Няма рационално пояснение за какво биха желали да отклонят вниманието от това. Тръмп против Надлър е точно контрастът, на който Тръмп желае да се придаде по-голямо значение.

TIME's new cover: How Donald Trump triggered an unprecedented impeachment fight https://t.co/LGXUTP8AkO pic.twitter.com/u6XHJRxGOu
— TIME (@TIME) 26 септември 2019 година
Тази процедура ще ускори публичния цинизъм.

Импийчмънтът щеше да е вдъхновяващо упражнение, в случай че имахме трезвомислещи водачи, които могат да оставят настрани партийната принадлежност и независимо да претеглят доказателствата. Той щеше да проработи, в случай че Конгресът се радваше на необятна социална легитимност и утвърждение. Ние не живеем в подобен свят. Тази процедура към този момент се изражда в оня вид безсмислена партийна война, който провокира у американците омерзение от Вашингтон. Импийчмънтът към този момент не е някаква рядка и тежка рецесия в американския живот. Той се трансформира в инструмент, който партиите употребяват, когато Камарата на представителите и президентският пост се държат от разнообразни партии. Конгресмени демократи към този момент са внасяли претенции за импийчмънт на Тръмп минимум четири пъти. Това е следващата партизанщина.

Това може трайно да вкорени "тръмпизма " в Републиканската партия.

Ако Тръмп претърпи унищожително проваляне в обикновено развила се предизборна акция, популисткият му уклон може да отслабне, а общоприетите републиканци да си върнат превъзходството. Изборна загуба би означавала, че народът не харесва тръмпизма. Процедурата по импийчмънт обаче укрепва водещото тръмпистко обръщение против подмолното ръководство: "Либералните елити прецакват хората като нас. " Ако най-видимите съперници на Тръмп са столичните юристи, тръмпизмът ще се наложи трайно.

Това може да изопачи процеса на първоначални избори при демократите.

Вече е явно, че импийчмънтът изтласква на назад във времето първичните избори на демократите. В идващите месеци за претендентите демократите ще е все по-трудно да привлекат внимание към себе си. Политическите им диспути ще бъдат засенчени. Най-видимите партийни водачи ще станат демократите в Конгреса.

Импийчмънтът без подозрение ще повлияе на конкуренцията в първичните избори на демократите по непредвидими способи. Най-войнствените претенденти може да завоюват от ожесточаването на взаимните нападки към импийчмънта, а умерените може да станат още по-маргинализирани.

Демократите се състезават с човек, чийто рейтинг в никакъв случай не надвишава 45 %. За победа им е задоволително да се държат обикновено. Вместо това те хвърлят зара по доста опасен метод. Разбирам, че е нужно да се в профил от президентската служба този несъответствуващ за нея човек. Тази процедура обаче няма да докара до подобен резултат.

Избори могат да спасят страната. Политическа свада във Вашингтон не може.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР