Свят МВР: На границата Турция пуска само турски граждани Български

...
Свят МВР: На границата Турция пуска само турски граждани Български
Коментари Харесай

МВР: На границата Турция пуска само турски граждани

Свят Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница 9 април 2020, 08:49  Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители Източник: iStock/Getty Images
епублика Турция е въвела ограничаване за водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е прекратено прекосяването на български товарни коли, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи тази заран.

Според справката за настоящото положение по границата към 6 часа тази заран на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево трафикът на товарни коли е естествен. За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.

Тази заран Българска национална телевизия заяви, че на десетки български камиони турските гранични чиновници е отказано да бъдат пропуснати през границата край Свиленград, а ТИР-овете са връщани назад на наша територия с претекста, че би трябвало да прекарат 14-дневна карантина.

Петко Ангелов, притежател на транспортна компания, сподели, че над 100 камиона стоят на границата. Никой не е споделил за какво седят камионите. Те оферират, освен това състояние, министър председателят също да промени заповедта си и турските превозвачи също да стоят 14 дни в карантина.

Йордан Арабаджиев, шеф на Съюза на интернационалните превозвачи изясни, че карантината е за лидера, за индивида, а не за товара. От 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени коли. Последните два дни казусът е добил напълно нов размер. От нощес съвсем всички коли се стопират и не могат да преминат към Турция, което ще сътвори голям проблем на българския транспортен бизнес.

Границата с Република Гърция трафикът на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата е натоварен на вход и излаз, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник трафика е естествен.

Преустановено е прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград заради затруднение на епидемиологичната конюнктура на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични управляващи краткотрайно пропущат единствено непознати жители, които живеят или работят в Гърция, което би трябвало да се удостовери на границата с формален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На границата с Република Сърбия - на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово, трафикът на товарни коли е естествен. На трите пункта от сръбска страна не се пропущат пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. Преустановено е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стрeзимировци.

На границата с Румъния - на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин, Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра, Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак, трафикът е естествен. Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични управляващи, от 25.03.2020 година български жители, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Мерките не се ползват за водачите на товарни транспортни средства с потенциал над 2,4 тона. Транзитните товарни коли, които през територията на България пътуват за Румъния, могат да преминат българо-румънската граница единствено през взаимните Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе – Гюргево и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Калафат.

На границата с Република Северна Македония - на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево трафикът на товарни коли е естествен. На влизане в Република Северна Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево – Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм.

РДГП Бургас във връзка със създалата се епидемиологична конюнктура до второ разпореждане е анулирано визитата на моторен ферибот "Героите на Севастопол " в Пристанище Варна.

ТУК

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: вирус грип зараза ковид .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Съкращават пролетната почивка на учениците  1 Какви са предложенията на банките за заемите  1 Има ли нитрати във вносните зеленчуци  1 По 5000 дневно без работа поради ковид --> Пaрите ни  Съкращават пролетната почивка на учениците Съкращават пролетната почивка на учениците  Какви са предложенията на банките за заемите Какви са предложенията на банките за заемите  Има ли нитрати във вносните зеленчуци Има ли нитрати във вносните зеленчуци  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Колко подпочвени води има по света Колко подпочвени води има по света  <br> Български фотограф с изумителни фрагменти (СНИМКИ) <br>
Български фотограф с изумителни фрагменти (СНИМКИ)
 Трагедията в Италия не е инцидентна. Защо Трагедията в Италия не е инцидентна. Защо  Наблюдаваме Супер Луна, какво значи това за зодиите Наблюдаваме Супер Луна, какво значи това за зодиите Последни  Почват бързите проби за кронавирус, в Банско желаят още Почват бързите проби за кронавирус, в Банско желаят още  Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители  Mercedes-Benz 120 години Единствената авто компания с женско име чества 120...  ген. Венцислав Мутафчийски 611 инфектирани с ковид, 48 излекувани  Слънчево време, температурите се повишават още Слънчево време, температурите се повишават още  Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати  Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  Заради COVID-19: Шефът на научната конструкция на Европейски Съюз хвърли оставка Заради COVID-19: Шефът на научната конструкция на Европейски Съюз...  DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света загубите от COVID-19 Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света...  Европейска комисия утвърди скица за гаранция от 255 млн. евро за дребните и междинни предприятия в България Европейска комисия утвърди скица за гаранция от 255 млн. евро за дребните...  Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за отговорен Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за отговорен  Англия с рекорден брой жертви на ковид, Борис Джонсън се усъвършенства Англия с рекорден брой жертви на ковид...  Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на...  Заплатите на прокурорите замръзват до края на 2020 година Заплатите на прокурорите замръзват до края на 2020 година  Пролетната почивка на учениците ще бъде по-кратка Пролетната почивка на учениците ще бъде по-кратка  Жена, инфектирана с COVID-19: Приятелите ми даже не желаеха да приказваме по телефона Жена, инфектирана с COVID-19: Приятелите ми даже не желаеха...  Още един умрял с COVID-19 у нас, 593 са доказаните случаи Още един умрял с COVID-19 у нас, 593 са доказаните... Всичко от през днешния ден Виц на деня Отивам до данъчното и ги запитвам: - Аз по кое време мога да си взема отпуск? Гледа ме очилата лелка и ми вика: - Госпожо, но вие… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Екстремният фотограф Ивайло Дончев: Вдъхновява ме свободата, адреналинът и възприятието да се усещаш жив  Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април  80-годишна баба подари цялата си пенсия на болничното заведение в Исперих  Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът  Борисов показа мобилно приложение за ковид  Българката, разкрила пред света историята на София Водещи вести  Слънчево време, температурите се повишават още Слънчево време, температурите се повишават още  Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати  DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето  Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света загубите от COVID-19 Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света загубите от COVID-19  Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  Пролетната почивка на учениците ще бъде по-кратка Пролетната почивка на учениците ще бъде по-кратка  Жена, инфектирана с COVID-19: Приятели </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР