Свят МВнР: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул

...
Свят МВнР: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул
Коментари Харесай

МВнР: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул

Свят Министерство на външните работи: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул По-рано „ Хюриет ” заяви, че турската полиция е задържала български жител при интервенция против нелегално оръжие за България  Николай Киров 7 септември 2019, 15:39  Министерство на външните работи: Нямаме информация за арест на българин в Истанбул Източник: ЕПА/БГНЕС
ъншно министерство не разполага с информация за арестуван български жител в Истанбул при интервенция на турската полиция за пресичането на противозаконен трафик на оръжие за България.

„ В консулството в Истанбул до този миг не е постъпвала публична информация за арестуван български гражданин”, оповестиха от Министерство на външните работи.

По-рано „ Хюриет” заяви, че турската полиция е задържала български жител при интервенция против нелегално транспортиране на оръжие за България.

Пратката е била арестувана в Истанбул по време на интервенция в пристанището „ Амбарлъ”, намиращо се в квартал „ Бейликдюзю”.

Оръжието е намерено в резервоар с автомобилни елементи и включва: един съединен револвер, елементи за дългоцевна пушка и за 28 револвера, 1200 патрона за револвери и 30 броя патрони за пушка. Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от Съединени американски щати и е плавал под флага на Сингапур.

Общо са арестувани петима души. Според турски медии, в началото на пристанището е бил задържан български жител с име М. М. Владимиров, който се е опитал да получи информация за провежданата интервенция.

По-късно са били арестувани и други обвинени за присъединяване в контрабанда на оръжия и против тях са стартирани правосъдни дейности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР