Свят Меркел и Макрон признаха за конфронтация помежду им Макрон

...
Свят Меркел и Макрон признаха за конфронтация помежду им Макрон
Коментари Харесай

Меркел и Макрон признаха за конфронтация помежду им

Свят Меркел и Макрон признаха за борба посред им Макрон дефинира тези различия като краткотрайни и ползотворни 15 май 2019, 21:38  Меркел и Макрон признаха за борба посред им Източник: ЕПА/БГНЕС
ерманският канцлер Ангела Меркел призна, че има "конфронтации " с френския президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.

"Разбира се, имаме конфликти ", споделя Меркел в оповестено през днешния ден изявление за в. "Зюддойче цайтунг " и прибавя, че "има разлики в манталитета " сред нея и френския президент и "разлики в метода, по който двамата възприемат функциите си ". През последните месеци тези двама европейски водачи имаха редица различия, вариращи от замразяването на оръжейните продажби за Саудитска Арабия, за което Германия взе решение след убийството на журналиста Джамал Хашоги, до бъдещето на Европейски Съюз, през Брекзита и дадените на Англия отсрочвания.

Меркел обаче акцентира в изявлението постигнатия "огромен прогрес " с помощта на френско-германския тандем, по-специално напредъка в защитата. "Решихме дружно да разработим военен аероплан и танк. Това, че разчитаме повече едни на други в политиката на защитата е знак на доверие ", акцентира Меркел. През януари двамата водачи също по този начин подписаха Аахенския контракт за френско-германската интеграция и съдействие.

На въпрос дали тези двустранни връзки са се влошили през последните месеци?, Меркел твърди: "Не, ни минимум ". Тя обаче слага ударението върху другите политики на двете страни.

"Аз съм канцлерка на съдружно държавно управление и съм доста по-зависима от Народното събрание, в сравнение с френският президент, който няма право да влиза в Народното събрание " в името на разделянето на изпълнителната и законодателната власт, споделя Меркел.

С Ангела Меркел имаме плодотворна борба, разяснява Еманюел Макрон след оповестеното през днешния ден изявление на Меркел. "Трябва да одобряваме, че имаме краткотрайни различия, да одобряваме, че не сме изцяло на едно мнение за всичко, с цел да изградим компромис с Германия и да можем да напредваме ", сподели Макрон.

По мотив изборите за Европейски парламент идната седмица, Меркел споделя в изявлението, че те "са доста значими, това са специфични избори ". "Мнозина се тревожат за Европа, аз също ", споделя тя.

Меркел декларира в изявлението, че ползите на европейските страни участнички в иранското нуклеарно съглашение съответстват с ползите на Русия и Китай. Тя признава, че "Европа наподобява слаба в обстановката към Иран, от една страна, тъй като еврото не е водеща валута като щатския $ и за Европа е мъчно да опълчи нещо на глобите на Съединени американски щати. От друга страна Европа се развива. Това, че тя не е толкоз разединена по този значим въпрос, колкото беше по време на войната в Ирак, единствено по себе си е скъпо ", споделя Меркел.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР