Свят Любов Собол - нов лидер на опозицията в Русия

...
Свят Любов Собол - нов лидер на опозицията в Русия
Коментари Харесай

Любов Собол - нов лидер на опозицията в Русия

Свят Любов Собол - нов водач на опозицията в Русия След едномесечна гладна стачка тя е все по този начин решена да продължава с митингите 21 август 2019, 06:59  Любов Собол - нов водач на опозицията в Русия Източник: ЕПА/БГНЕС
рист, влогър, майка на 5 деца. 31-годишната Любов Собол желае да се кандидатира на изборите за Московската градска дума. Властите не й разрешават. Пламенно пази концепциите си, разгласи гладна стачка за месец, името й се скандира по улиците на съветската столица, изпълнени с стачкуващи.

В Москва митингите не престават към този момент повече от месец поради близо двете дузини претенденти от всички елементи на политическия набор, на които не бе разрешено да вземат участие на изборите на 8 септември. Броят на стачкуващите продължава да пораства: демонстрацията на 10 август бе най-голямата в Русия от осем години. Над 2000 души бяха арестувани, като необятна известност добиха видеоклиповете по какъв начин полицията бие стачкуващи.

Путин от Франция: В Москва няма да има „ жълти жилетки “

Собол, която носи очила и е вързала на опашка платиненорусата си коса, изпъкна на фона на относителната липса на водачи на придвижването, отбелязва Асошиейтед прес.

Тя е ученик на най-престижния юридически факултет в Русия и стои зад едни от най-забележителните антикорупционни следствия, провеждани от водача на съветската съпротива Алексей Навални. Собол разкри връзките сред съветското държавно управление и олигарха от Санкт Петербург Евгений Пригожин, години преди американският специфичен прокурор Робърт Мълър да повдигне обвинявания против него поради това, че хипотетично е финансирал интернет троловете, намесили се в американските президентски избори през 2016 г. Тя поведе акция тази година против фирмите за кетъринг на Пригожин, свързани с взрива на дезинтерия в московските учебни заведения. Пригожин отхвърли да е отговорен по обвиняванията за фермата за тролове, а фирмите му отхвърлят да са виновни за взрива на дезинтерия.

Над 1000 задържани след митинга в Москва

Любов Собол също по този начин е един от създателите на извънредно известния канал на Навални в Ютюб, който в този момент се хвали с публика, съперничеща си с тази на следените от Кремъл малките екрани. Леонид Волков, топ стратегът на Навални, който познава Собол от близо десетилетие, я разказва като непоколебима, "силна и забележителна лидерка ", която "винаги отстоява позицията си ".

Собол е един от първите почитатели на Навални и е работила с него по разнообразни политически и антикорупционни планове от 2011 година насам. В обява в блога си от петък от пандиза, където излежава присъда за образуване на неразрешена проява, Навални сподели, че е "щастлив поради това, че се е родил нов и приключен политически водач ".

Тя отхвърля предложенията за самостоятелна кариера и споделя, че е фокусирана повече върху общите цели на протестното придвижване, а не върху персоналните си упоритости. "Това, което е значимо за мен, е да осъществявам концепциите, за които пристигнах да се боря тук ", сподели тя от офиса на Навални в Москва. "Искам да пребивавам в страна, където се съблюдават правата и свободите и където съдилищата и медиите са самостоятелни ".

При скорошните демонстрации Собол наподобява засенчи останалите опозиционни фигури, като разгласи гладна стачка, взе участие в седяща стачка пред постройката на съветската изборна комисия и влезе в развълнуван спор с ръководителя на комисията.

Собол, която е майка на пет деца, притегли и отрицателни рецензии. Контролираните от Пригожин медии я разказват като неприятен родител. Един чиновник на изборната администрация я съпостави с дървеница.

Активистката предвижда, че е допустима даже още по-сурова реакция на Кремъл, която може да включва прекъсване на достъпа до обществените мрежи, които оказват помощ за организирането на протестните прояви. Тя не изключва повече принуждение на до момента мирните демонстрации, защото все по-безкомпромисните дейности на полицията разколебават доверието към властта. "Невъзможно е да се планува какво ще стане в Русия. Обществото е изтощено. Може да избухне ", споделя тя.

Russian opposition politician Lyubov Sobol, an ally of Kremlin critic Alexei Navalny, said she had been detained by police ahead of a protest in Moscow.

Read more here: https://t.co/OE0vkzm4z1 pic.twitter.com/xCLgnBMh5b
— Sky News (@SkyNews) August 12, 2019
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Стефан Данаилов в болница Стефан Данаилов в болница  <br> Слави Трифонов отговори на рецензиите и спекулациите <br>
Слави Трифонов отговори на рецензиите и спекулациите
 Българин за образец по какъв начин би трябвало да се живее животът Българин за образец по какъв начин би трябвало да се живее животът  <br> Защо да <strong> </strong> <strong> НЕ </strong> изливате макаронената вода в мивката <br>
Защо да НЕ изливате макаронената вода в мивката
Последни  <p><strong>Явор, платното и боите</strong> - изкуството, което успокоява и обезпокоява</p> Явор, платното и боите - изкуството, което успокоява и...  Любов Собол Любов Собол - нов водач на опозицията в Русия  <p>Едни от<strong> най-скандалните</strong> тоалети от премиите на MTV</p> Едни от най-скандалните тоалети от премиите на MTV  Европейски Съюз ревизира Фейсбук поради криптовалутата Libra Европейски Съюз ревизира Фейсбук поради криптовалутата Libra  Фото заем: Калоян Стоянов Как една чайна във Варна трансформира ориси  <p>Опасна <strong>епидемия</strong> в Испания</p> Опасна зараза в Испания  <p>Кола опустоши дете в Пловдив</p> Кола опустоши дете в Пловдив  <p>Лекар: Бабата на убитата Кристин ни пречеше</p> Лекар: Бабата на убитата Кристин ни пречеше  Джузепе Конте (в средата) и Матео Салвини (седналият вляво) Италианският министър председател подаде оставка  Марияна Николова Марияна Николова е ръководител на Съвета по...  <p>Нов пожар пламна над село Реброво</p> Нов пожар пламна над село Реброво  <p>Веси Гекова: Изкуството е <strong>по-могъщо</strong> от политиката</p> Веси Гекова: Изкуството е по-могъщо от политиката  Чумата анулира събор, стопани отново на митинг Чумата анулира събор, стопани отново на митинг  <p>Заложническа драма в Рио: мъж похити автобус</p> Заложническа драма в Рио: мъж похити рейс  <p>Трилър и екшън във &quot;Великият понеделник&quot;&nbsp;</p> Трилър и екшън във "Великият понеделник "  <p><strong>Яна Маринова</strong> отпразнува рожден ден с каскади</p> Яна Маринова отпразнува рожден ден с каскади  Йорданка Фандъкова Фандъкова: В „ Овча купел “ са най-големите...  Българчетата в къщата на ужасите: Къде са в този момент Българчетата в къщата на ужасите: Къде са в този момент  Аманда Холдън Тя е дамата, която завоюва "Дупе на годината "  Слави Трифонов Слави Трифонов отговори на рецензиите и спекулациите Всичко от през днешния ден Виц на деня Киркор се връща от лов на риба с празна торба. Влиза в магазина на Гарабет:д - Гарабед, желая 4 шарана... и да ми ги хвърлиш!!! - Що… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Нов триумф за българските гимнастички Нов триумф за българските гимнастички  Звездата, която в никакъв случай не не помни България  Нощта преди Голяма Богородица сбъдва стремежи  Младеж хвърли харизано BMW в реката, желал Jaguar  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година Водещи вести  <p>Опасна <strong>епидемия</strong> в Испания</p> Опасна зараза в Испания  Джузепе Конте (в средата) и Матео Салвини (седналият вляво) Италианският министър председател подаде оставка  Фото заем: Калоян Стоянов Как една чайна във Варна трансформира ориси  <p>Едни от<strong> най-скандалните</strong> тоалети от премиите на MTV</p> Едни от най-култовите тоалети от премиите на MTV  <p><strong>Явор, платното и боите</strong> - изкуството, което успокоява и обезпокоява</p> Да вземеш нещо и да го преобразуваш в нещо друго – Явор, платното и боите  Европейски Съюз ревизира Фейсбук поради криптовалутата Libra Европейски Съюз ревизира Фейсбук поради криптовалутата Libra  <p>Веси Гекова: Изкуството е <strong>по-могъщо</strong> от политиката</p> Художничката Веси Гекова показва стъкло, създадено по остаряла италианска техника  <p>Трилър и екшън във &quot;Великият понеделник&quot;&nbsp;</p> Спиращи дъха трилъри и взривоопасен екшън в деветата седмица на „ Великият понеделник “ по KINO NOVA  <p>Кола опустоши дете в Пловдив</p> Кола опустоши дете в Пловдив  Марияна Николова Марияна Николова е ръководител на Съвета по киберсигурност  <p>Нов пожар пламна над село Реброво</p> Нов пожар пламна над село Реброво  Чумата анулира събор, стопани отново на митинг Чумата анулира събор, стопани отново на митинг  <p>Заложническа драма в Рио: мъж похити автобус</p> Заложническа драма в Рио: мъж похити рейс  <p><strong>Яна Маринова</strong> отпразнува рожден ден с каскади</p> Яна Маринова отпразнува рожден ден с каскади за кино лентата „ Диви и щастливи “  Йорданка Фандъкова Фандъкова: В „ Овча купел “ са най-големите вложения  Българчетата в къщата на ужасите: Къде са в този момент Българчетата в къщата на ужасите: Къде са в този момент  Аманда Холдън Тя е дамата, която завоюва " Дупе на годината "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР