Свят Лондон заяви, че ще спре незабавно свободното движение на

...
Свят Лондон заяви, че ще спре незабавно свободното движение на
Коментари Харесай

Лондон заяви, че ще спре незабавно свободното движение на хора при Брекзит без сделка

Свят Лондон съобщи, че ще спре неотложно свободното придвижване на хора при Брекзит без договорка Свободното придвижване в настоящия си тип ще завърши на 31 октомври, когато Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, уточни говорителка на " Даунинг стрийт " 10 19 август 2019, 22:33  Лондон съобщи, че ще спре неотложно свободното придвижване на хора при Брекзит без договорка Източник: iStock
равителството на английския министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че желае да постави неотложно завършек на свободното придвижване на хора при положение на Брекзит без договорка на 31 октомври - което демонстрира сгъстяване на позицията спрямо предходния кабинет, съобщи Франс прес.

Бившият министър председател Тереза Мей, която Джонсън размени на поста на 24 юли, предвиждаше временен интервал даже при липса на съглашение за развода с Европейския съюз. Това би дало опция на европейските жители да идват във Англия, да работят или учат там, без да е належащо да вършат специфични действия.

"Свободното придвижване в настоящия си тип ще завърши на 31 октомври, когато Обединеното кралство напусне Европейски Съюз ", уточни говорителка на "Даунинг стрийт " 10. "Например ще въведем неотложно по-стриктни правила по отношение на престъпността за лицата, влизащи във Англия ", добави тя и посочи, че сега се работи върху други неизбежни промени във връзка със основаването на нова имиграционна система.

Организацията "Трите милиона " (The3million), която пази ползите на към 3,6-те милиона европейски жители, живеещи в Обединеното кралство, изрази отвращение от новината. "Това е безконтролно и отваря вратата за повсеместна дискриминация ", реагира тя в Туитър.

Според държавното управление в края на юли над един милион европейци са получили статут на "постоянно пребиваващи ", тъй че да могат да продължат да живеят в страната след Брекзит.

В началото на август министър-председателят разгласи план за ускорено издаване на визи, целящ привличането на "най-добрите мозъци ", тъй че Англия "да продължи да бъде научна свръхсила " след Брекзит. Наред с това той даде обещание да бъдат предпазени правата на европейските жители, открили се във Англия, да продължат да живеят в страната даже при Брекзит без договорка.

Борис Джонсън ще бъде тази седмица на визити в Берлин и Париж и през днешния ден прикани Германия и Франция да създадат компромис за Брекзит, като удостовери, че Англия ще е подготвена да напусне Европейския съюз без договорка на 31 октомври, в случай че е належащо. "Ние ще сме подготвени да излезем на 31 октомври - със или без договорка ", съобщи Джонсън пред кореспонденти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР