Свят Кой е Сергей Фургал, опасен ли е арестът му

...
Свят Кой е Сергей Фургал, опасен ли е арестът му
Коментари Харесай

Кой е Сергей Фургал, опасен ли е арестът му за Путин

Свят Кой е Сергей Фургал, рисков ли е карцерът му за Путин Според управляващите губернаторът на Хабаровския край е арестуван поради хипотетично образуване на поръчкови убийства 26 юли 2020, 13:42  В Гърция горяха турски флагове поради
В Гърция горяха турски флагове поради " Света София "
 Буря, наводняване и безпорядък в Хърватия
Буря, наводняване и безпорядък в Хърватия
 „ Цайт “: Германският нарцисизъм унищожава Европейския съюз
„ Цайт “: Германският нарцисизъм унищожава Европейския съюз
 Исторически ден: Първи намаз в
Исторически ден: Първи намаз в " Света София "
 Изтребители на Съединени американски щати плашат ирански аероплан, има ранени
Изтребители на Съединени американски щати плашат ирански аероплан, има ранени
 Пожарите в Гърция: Кмет прикани за изключително състояние
Пожарите в Гърция: Кмет прикани за изключително състояние
 Сринаха най-старата пивоварна в Турция за ислямски център
Сринаха най-старата пивоварна в Турция за ислямски център
 DW:
DW: " Ако Мохамед се пробуди, няма да познае възгледите си "

иляди стачкуващи се събраха още веднъж, макар възбраната на управляващите, в западния съветски град Хабаровск, в Далечния Изток на Русия, с цел да изискат освобождение от ареста на губернатора Сергей Фургал, за който те настояват, че е арестуван по чисто политически аргументи, заяви ДПА.

Демонстрантите излизат на улицата за 16-и следващ ден, с цел да желаят освобождението на Фургал, който по-рано този месец беше задържан. Според управляващите Фургал е арестуван поради хипотетично образуване на поръчкови убийства. Кремъл твърди, че доказателствата против него са неоспорими, само че протестиращите споделят, че той е взет на прицел, тъй като подлагал на критика Кремъл.

На 20 юли съветският президент Владимир Путин подписа декрет за освобождение от служба на Фургал като губернатор на Хабаровския край "във връзка със загуба на доверие " и назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността Михаил Дегтярьов.

Фургал, който е член на националистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) на Владимир Жириновски, завоюва изборите през 2018 година, откакто победи претендента на ръководещата партия "Единна Русия ".

Протестите против ареста на Фургал започнаха да издигат и апели за оставката на Владимир Путин , отбелязва ДПА. Опозиционерът Алексей Навални изрази поддръжката си за протестиращите, като сподели, че те ще получат желаните от тях отстъпки единствено в случай че имат поддръжката на цялата страна.

"Долу ръцете от Фургал! " и "Свобода ", само че и "Путин, подай оставка! " и "Изгубихме вярата си в Путин " - това са единствено част от плакатите и лозунгите на стачкуващите. Вчера на сходен митинг отново в Хабаровск съгласно наблюдаващи се събраха 100 000 души. Местните управляващи пък твърдяха, че в митинга през вчерашния ден са взели участие едвам 6500 души.

Днес за първи път пред протестиращите се появи краткотрайният заместител на Фургал - Михаил Дегтярьов. Той е от същата партия, в която членуваше и Фургал. Днес той сподели, че процесът против Фургал би трябвало да е открит и в случай че има неоспорими доказателства за виновността му, хората би трябвало да имат опция да ги видят.

Протестите обгърнаха и други елементи на Русия, като в Москва през вчерашния ден на сходна проява бяха задържани 20 души.

"Новая газета " напомня и поддържа "бизнес версията " за ареста на Фургал, препоръчана от Сергей Игонин, публицист в радио "Ехото на Москва ". Според него съветските милиардери от семейство Ротенберг хвърлили око на завода "Амурстал ", благосъстоятелност на някогашния губернатор, който единствен можел да достави на ниска цена стоманени структури за идния градеж на мост до далекоизточния остров Сахалин.

Голяма победа за Путин на референдума в Русия

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  189 нови случая на ковид за последното денонощие 189 нови случая на ковид за последното денонощие  Лекар: Хората с ковид не трябва да взимат витамин С Лекар: Хората с ковид не трябва да взимат витамин С  Товарен трен дерайлира на ЖП гара Калояновец Товарен трен дерайлира на ЖП гара Калояновец  Какви са новите схеми на киберизмамниците? Какви са новите схеми на киберизмамниците?  1 Как да избегнем кибер измами  1 Ще стане ли почивката в Гърция задача невъзможна  1 Обществени колела чартърен пускат в столицата до края на годината --> Пaрите ни  Как да избегнем кибер измами Как да избегнем кибер измами  Ще стане ли почивката в Гърция задача невъзможна Ще стане ли почивката в Гърция задача невъзможна  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Енергийният министър: Това е рискова подправена вест Енергийният министър: Това е рискова подправена вест  Съвременният етикет на същинските дами Съвременният етикет на същинските дами  Най-скъпата марка в света на колите във времето на ковид Най-скъпата марка в света на колите във времето на ковид  Днес честват всички, чиито имена значат Днес честват всички, чиито имена значат "благодат " Виц на деня олегите ми викат: - Иванов, ти що не идваш с нас на фитнес? Знаеш ли, като създадем аполонови тела, след това на плажа какви мацки ще ни… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Том Ханкс и брачната половинка му Рита Том Ханкс и брачната половинка му станаха гръцки жители Рита Уилсън е с гръцки и български корени  Сладко прелъщение: Тарт с лимонен крем и целувки Сладко прелъщение: Тарт с лимонен крем и целувки Вижте по какъв начин да си го приготвите и да се поглезите през уикенда  Автомобил връхлетя пешеходци в Берлин Автомобил връхлетя пешеходци в Берлин Най-малко седем души са ранени, евентуално водачът е изгубил надзор поради превишена скорост  Ако вършиме тези неща, в никакъв случай няма да забогатеете Ако вършиме тези неща, в никакъв случай няма да забогатеете Ето и главните аргументи, поради които не забогатяваме  Има ли смисъл от двустепенната идентификация Има ли смисъл от двустепенната идентификация Функцията за спомагателна сигурност на профилите е известна, само че потребна ли е  Тир се прекатурна и блокира придвижването по Автомагистрала Тир се прекатурна и блокира придвижването по Автомагистрала " Тракия " Инцидентът стана край Пловдив  <p>Паднало дърво промени маршрута на трамвайна линия 6&nbsp;</p> Силен дъжд и гръмотевична стихия в София Жълт код за значителни превалявания и гръмотевици за 7 области на страната тази нощ  <p>Въпросът е да приказваме за политики, по тази причина приказваме с ГЕРБ&nbsp;</p> Александър Сиди: Въпросът е да приказваме за политики, по тази причина седнахме да приказваме с ГЕРБ " Хората на улицата желаят оставка, само че виждаме, че всеки от тях има разнообразни претенции ", сподели депутатът от Вътрешна македонска революционна организация  Монтана Пороен дъжд и градушки в Северозападна България Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана  <p>Домати и рула тоалетна хартия полетяха към МС&nbsp;</p> 17-ти ден антиправителствени митинги в София Движението в региона на " Триъгълника на властта " е блокирано  Малък аероплан се вряза в жилищна постройка в Германия Малък аероплан се вряза в жилищна постройка в Германия Жертви и ранени  Австрия вкарва нови ограничения за идващите от България Австрия вкарва нови ограничения за идващите от България Те ще би трябвало да показват документ за негативен PCR тест за COVID-19  Пожар до село Светлина обхвана над 200 дка гора Пожар до село Светлина обхвана над 200 дка гора Предполагаема причина за пожара е човешка немарливост  Две тежки произшествия на пътя Добрич - Балчик, умрял Две тежки произшествия на пътя Добрич - Балчик, умрял Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР