Свят Коронавирус в Литва, Нидерландия, още жертви в Италия В

...
Свят Коронавирус в Литва, Нидерландия, още жертви в Италия В
Коментари Харесай

Коронавирус в Литва, Нидерландия, още жертви в Италия

Свят Коронавирус в Литва, Нидерландия, още жертви в Италия В световен мащаб, повече от 80 000 души в 50 страни са инфектирани с новия COVID-19 28 февруари 2020, 06:55  33 инфектирани с новия ковид в Съединени американски щати
33 инфектирани с новия ковид в Съединени американски щати
 Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия
Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия
 В Съединени американски щати сътвориха ваксина против ковид
В Съединени американски щати сътвориха ваксина против ковид
 Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай
Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай
 Потвърдиха случай на ковид в Румъния
Потвърдиха случай на ковид в Румъния
 Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция
Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция
 Коронавирус: Как живеят хората под обсада в Италия
Коронавирус: Как живеят хората под обсада в Италия
 Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен
Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен

итва заяви за първия доказан случай на инфектиран с ковид през днешния ден, откакто огнището продължава да се популяризира в цяла Европа.

Пациентът е жена, която се е завърнала от посещаване в северния град на Италия Верона, се споделя в известие наБи Би Си. Съобщава се, че дамата за в този момент демонстрира единствено леки признаци на вируса и е изолирана в болница.

Пациент в Нидерландия също бе диагностициран с новия ковид. Това е първият доказан случай на Ковид-19 в страната, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс.

Холандският народен институт по публично здраве сподели в официално съобщение, че пациентът в южния град Тилбург е пътувал неотдавна в Северна Италия. Седемнайсет души починаха и 650 бяха инфектирани в Италия - най-голямото огнище на ковид в Европа.

"За да не позволим на заболяването да са популяризира в Нидерландия, ще проследим кой е бил в контакт със инфектирания пациент ", сподели институтът.

Премиерът Марк Рюте изрази вяра в "Туитър ", че инфектираният мъж ще оздравее и прикани популацията да следва инструкциите на медицинските управляващи.

Нови пет случая на ковид бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 7, съобщи ДПА.

Трима от пациентите са се заразили отвън скандинавската страна.

Съседна Норвегия заяви за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

Министерство на здравеопазването предлага ограничения, с цел да понижим риска от заразяване с ковид

17 са към този момент умрелите от новия ковид в Италия, а броят на инфектираните доближи 650. 20 нови случая са били доказани във Франция единствено за последните 24 часа.

В световен мащаб, повече от 80 000 души в 50 страни са инфектирани с новия ковид COVID-19.

Компанията "Амазон " е извадила от продажба през последните седмици над 1 милион продукта, за които погрешно се е твърдяло, че лекуват или защищават от ковид. "Амазон " заяви и че е свалил от платформата си десетки хиляди артикули, предлагани на повишени цени.

"Фейсбук " анулира конференция, която трябваше да се организира на 5 и 6 май в Сан Хосе, Калифорния. На миналогодишното издание на конференцията се събраха 5000 души от целия свят.

"Майкрософт " също анулира планувана за идващия месец демонстрация поради заплахата от ковид.

Европейският парламент обмисля дали да стартира да организира срещите си и пленарните си съвещания с телеконферентни връзки, вместо онлайн.

"Обмисля се съществено. Ще узнаем повече през идващите няколко дни ", сподели представител на Екологичен потенциал.

Властите в Китай са записали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от новия ковид, а 44 души са умряли. Така общият брой на инфектираните доближи 78 824, а 2788 души са умрели, заяви през днешния ден Държавният комитет по въпросите на опазването на здравето и хигиената на Китай, представен от ТАСС.

Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, означи Ройтерс.

По данни на ведомството 36 117 души са оздравели изцяло и са били изписани. В лечебните заведения остават 39 919 души, положението на 7952 от тях е тежко.

Броят на инфектираните в Южна Корея доближи през днешния ден 2022, откакто бяха регистрирани 256 нови случая, оповестиха здравните управляващи на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, съобщи Франс прес.

Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в прилежащата провинция Северен Кьонсан. Броят на умрелите остава неизменен - 13 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР