Свят Климатичните промени може да заглушат песента на славея Изследователи

...
Свят Климатичните промени може да заглушат песента на славея Изследователи
Коментари Харесай

Климатичните промени може да заглушат песента на славея

Свят Климатичните промени може да заглушат песента на славея Изследователи в Испания откриха, че за интервал от 20 години славеите са развили по-малък обсег на крилете. Какво значи това 5 април 2020, 22:30  Атака с нож във Франция, има жертви и ранени
Атака с нож във Франция, има жертви и ранени

" Токио 1940 година ": Олимпиадата, която не се организира в никакъв случай
 Цената на нефта от марка WTI падна под $20
Цената на нефта от марка WTI падна под $20
 Мощен трус от 7,8 по Рихтер раздруса Курилските острови
Мощен трус от 7,8 по Рихтер раздруса Курилските острови
 Добра вест от Китай за ковид
Добра вест от Китай за ковид
 Силно земетресение в Хърватия, има ранени
Силно земетресение в Хърватия, има ранени
 Силно земетресение раздруса Гърция
Силно земетресение раздруса Гърция
 Отлагат филмовия фестивал в Кан
Отлагат филмовия фестивал в Кан

овишаването на температурите може да има надълбоко физическо влияние върху една от най-любимите пойни птици в света.

Изследователи в Испания откриха, че за интервал от 20 години славеите са развили по-малък обсег на крилете. Учените споделят, че това е обвързвано с изменящия се климат в района, който предизвиква ранно настъпване на пролетта и мощна суша.

Те са обезпокоени, че това може да повлияе на способността на птицата да мигрира през зимата.

Известен със своята дарба да пее чудни песни, славеят има доста богат репертоар, защото е в положение да издава над 1 000 разнообразни звука, в съпоставяне единствено с 340 от чучулигата да вземем за пример.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНИ СНИМКИ НА НАЙ-МАЛКИТЕ ПТИЧКИ - КОЛИБРИ

Макар и постоянно срещана в доста елементи на Европа и Азия, птицата може да се види и да се чуе основно в Южна Англия, съгласно Би Би Си. Броят им тук е намалял доста през последния половин век, с 90%, като доста фактори са отговорни, в това число елените, които изяждат желаните от тях места за гнездене, само че също и поради изменящия се климат.

Climate change: Warming clips the nightingale's wings https://t.co/yiC9mA2fC1
— BBC Science News (@BBCScienceNews) April 1, 2020
Славеят прекарва зимата в Африка на юг от Сахара, като дребното кафяво създание изминава големи дистанции по време на миграция. Размерът на крилото му е от решаващо значение за това начинание. Сега откривателите настояват, че способността му за миграция може да бъде възпрепятствана от изменението на климата.

Учените в Испания са проучили 20-годишни данни за формата на крилото в две птичи популации. Те разкрили, че междинната дължина на крилото на славеите по отношение на техния размер на тялото е намаляла. Учените считат, че това е обвързвано с измененията в температурите, следени в средиземноморския район.

"Нашите резултати демонстрират, че пролетта се забавя и интензивността на лятната суша е по-висока, което значи по-кратък най-благоприятен размножителен интервал за птиците ", сподели доктор Каролина Ремача от мадридския университет "Комплутенсе ", който управлява проучването.

Гигантски птици са обитавали крайбрежията на Черно море

Изследователите считат, че птици като славея нормално се приспособяват към потребностите на миграцията, като имат по-дълги крила, по-голям размер захват на ноктите, само че по-кратък живот. Променящите се температури обаче пречат на това и предизвикат реакция от птиците.

Изправени пред по-кратък размножителен интервал, откривателите считат, че най-успешно справящите се птици имат към този момент по-малки фамилии с по-малки крила. Те настояват, че тези акомодации евентуално ще имат своята цена.

Какво не знаем за розовото какаду (ВИДЕО)

Изследователите споделят, че птиците не престават със същите миграционни модели и дестинации и затова вероятността да оцелеят е снижена.

Макар учените да считат, че това "неправилно адаптиране " е явно при птиците, които са изследвали в Испания, където лятото е изсъхнало, това може да засегне и други представители на типа в разнообразни райони.

По тематиката  Какво вършат по време на карантина … пингвините Какво вършат по време на карантина … пингвините  Учени: Топлинна вълна в Тихия океан е умъртвила един милион животни Учени: Топлинна вълна в Тихия океан е умъртвила един милион животни  TIME разгласи Грета Тунберг за „ Личност на годината ” TIME разгласи Грета Тунберг за „ Личност на годината ”  Глобалното стопляне предизвиква неуравновесеност и параноя Глобалното стопляне предизвиква неуравновесеност и параноя




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: климатични промени .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кои хора чакат да се замогнат в рецесията  1 Фирми бавят заплащанията  1 Oтсрочват заеми единствено на изрядните длъжници  1 Какви помощи дават в другите страни поради ковид --> Пaрите ни  Кои хора чакат да се замогнат в рецесията Кои хора чакат да се замогнат в рецесията  Фирми бавят заплащанията Фирми бавят заплащанията  Oтсрочват заеми единствено на изрядните длъжници Oтсрочват заеми единствено на изрядните длъжници  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Починалите от ковид в България станаха 12 - Теми в развиване | Vesti.bg Починалите от ковид в България станаха 12 - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Доказателството, че <strong> коронавирусът </strong> няма по какъв начин да е <strong> основан </strong> в <strong> лаборатория </strong> <br>
Доказателството, че коронавирусът няма по какъв начин да е основан в лаборатория
 Невероятните изгоди за здравето от синапа Невероятните изгоди за здравето от синапа  <br> Пореден връх на Tesla <br>
Пореден връх на Tesla
Последни  Климатичните промени може да заглушат песента на славея Климатичните промени може да заглушат песента на славея  Бум на онлайн пощите поради рецесията с ковид Бум на онлайн пощите поради рецесията с ковид  Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът  Рудозем разгласи бедствено състояние Рудозем разгласи бедствено състояние  Васил Велев АИКБ и НФСБ: Така опашките от безработни ще порастват  Apple iPhone 11 Как да използваме ZIP файлове с iPhone и iPad  съд Българска национална телевизия: Дали дело за шпионаж през IP адрес отвън България  Сега е моментът да внедрите e-commerce решения от ново потомство Сега е моментът да внедрите e-commerce решения от ново...  Вълчев: Готови сме и за по-дълго отсрочване на матурите Вълчев: Готови сме и за по-дълго отсрочване на матурите  Първа PCR лаборатория в Северна България Първа PCR лаборатория в Северна България  Нови ограничения за туризма, понижават държавните наеми Нови ограничения за туризма, понижават държавните наеми  <p>Eлени, делфини,&nbsp;диви прасета,&nbsp;животните свободно заживяха в градовете&nbsp; &nbsp;</p> Eлени, делфини, диви прасета, животните...  Вече 20 умряли с ковид в България, 37 са излекувани Вече 20 умряли с ковид в България, 37 са...  Македония задмина България по инфектирани от ковид Македония задмина България по инфектирани от ковид  Менда Стоянова Променят схемата 60 на 40, безлихвени заеми за...  Петър Андронов Какво оферират банките за мораториума върху заемите  <p>Смърт у дома: <strong>Болните, които не влязоха в статистиката</strong> на COVID-19</p> Смърт у дома: Болните, които не влязоха в статистиката...  Иван Гешев Гешев: Системата за систематизиране на делата е пробита  <p>Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева.</p> Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева  <p>Близо 16 хиляди теста за COVID-19 са направени в България</p> Близо 16 хиляди теста за COVID-19 са направени в България Всичко от през днешния ден Виц на деня Пияница се връща вкъщи и чука на вратата. Жена му пита: - Васко, ти ли си? Зад вратата мълчат. - Васко, ти ли си?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор  Кирил Ананиев: Отменям заповедта за маските  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Бразилия не взема ограничения: COVID-19 бил медийна нервност  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата Водещи вести  Вече 20 умряли с ковид в България, 37 са излекувани Вече 20 умряли с ковид в България, 37 са излекувани  Ива Стоянова Ива Стоянова: Служителите на NOVA стартират акция за дарения в помощ на нуждаещите се  Рудозем разгласи бедствено състояние Рудозем разгласи бедствено състояние  Петър Андронов Какво оферират банките за мораториума върху заемите  съд Българска национална телевизия: Дали дело за шпионаж през IP адрес отвън България  Бум на онлайн пощите поради рецесията с ковид Бум на онлайн пощите поради рецесията с ковид  Менда Стоянова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР