Свят Как противник на Путин бе изпратен в Арктика Руслан

...
Свят Как противник на Путин бе изпратен в Арктика Руслан
Коментари Харесай

Как противник на Путин бе изпратен в Арктика

Свят Как съперник на Путин бе изпратен в Арктика Руслан Шавединов, началник на плана в антикорупционната фондация на Навални, изчезна в понеделник  Николай Киров 25 декември 2019, 19:16  Как съперник на Путин бе изпратен в Арктика
Как съперник на Путин бе изпратен в Арктика
 Загива ли Япония
Загива ли Япония
 Кого Путин назова „ гадина и антисемитска свиня ”
Кого Путин назова „ гадина и антисемитска свиня ”
 Климатичният апокалипсис към този момент се случва
Климатичният апокалипсис към този момент се случва
 Ванга за 2020: Атентат против Путин, болест за Тръмп
Ванга за 2020: Атентат против Путин, болест за Тръмп
 Какво даде обещание Путин преди 20 години и какво извърши
Какво даде обещание Путин преди 20 години и какво извърши
 Дамаск: Съединени американски щати работят като пирати в Сирия
Дамаск: Съединени американски щати работят като пирати в Сирия
 Българин потроши моторист в Хага след скандал на пътя
Българин потроши моторист в Хага след скандал на пътя

дин от съдружниците на съветския опозиционен водач Алексей Навални бе принудително изпратен в отдалечена арктическа база.

Руслан Шавединов, началник на плана в антикорупционната фондация на Навални, изчезна в понеделник, откакто управляващите влезнали в неговия апартамент в Москва, а след това картата на мобилният му телефон е била деактивирана.

Във вторник негова близка е схванала, че Шавединов се намира в база за противовъздушна защита в отдалечения архипелаг Нова Земя в Северния ледовит океан, заяви Навални.

„ Той е бил лишен нелегално от свобода”, сподели в блога си основният конкурент на президента Владимир Путин и назова 23-годишния си похитен помощник „ политически затворник”.

Позицията на страната е, че Шавединов от дълго време е желал да избегне наложителната военна работа.

Според съветските закони мъжете в страната дават отговор на изискванията за призовка за военна работа, в случай че са на възраст сред 18 и 27 години.

Навални обаче акцентира, че Шавединов има заболяване, което го прави неспособен за военна работа, само че все пак принудително е свикан и изпратен в арктическата база даже без главно образование.

Вячеслав Гимади, юрист на фондацията на Навални, съобщи, че министърът на защитата Сергей Шойгу и главнокомандващият Путин са директно виновни за този акт на „ отвличане”.

Говорителят на Навални, Кира Ярмиш, която съжителства с Шавединов, съобщи, че нейният другар е работил като лице за контакт на депутатите от опозицията в градския парламент в Москва.

Тя уточни, че Шавединов е съумял да ѝ се обади от Нова Земя, употребявайки телефони на други хора.

Според Навални на Шавединов не му е разрешено да поддържа връзка с външния свят или да употребява телефон, за разлика от други военнослужещи.

„ Най-вероятно е назначен специфичен човек, който да следи Шавединов през цялото време”, твърди Навални.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че не знае дали Шаведдинов е избягвал отбиването на военната си работа, само че разясни, че „ в случай че е имал призовка и е бил кадърен за работа, то тогава всичко е било направено в строго сходство със закона “.

New Russian Method to Silence Dissent: Military Service in the Arctic https://t.co/LvjbF5xUB6 #Russia #Putin #Navalny #Kremlin #Europe #Moscow #democracy #HumanRights #Amnesty #PutinMustGo #Russian #RussiaGate #RussianAsset #RussiaReport
— Bart Kulpa (@KulpaBart) December 25, 2019
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Русия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Вижте какви заплати ще взимат в Българска народна банка от следващата година  1 Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10%  1 Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година  1 Как да върнем коледния подарък, който не ни харесва --> Пaрите ни  Вижте какви заплати ще взимат в Българска народна банка от следващата година Вижте какви заплати ще взимат в Българска народна банка от следващата година  Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10% Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10%  Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година  Как да върнем коледния подарък, който не ни харесва Как да върнем коледния подарък, който не ни харесва Не пропускай  Това са новите цени на водата в България от 1 януари Това са новите цени на водата в България от 1 януари  <br> <strong> Изобретения </strong>, за които са казвали, че нямат <strong> бъдеще </strong> <br>
Изобретения , за които са казвали, че нямат бъдеще
 <br> 5 от <strong> най-хубавите </strong> <strong> филми </strong> за <strong> 2020 </strong> <br>
5 от най-хубавите филми за 2020
 <br> Най- <strong> сполучливите звезди </strong> през 2019 година <br>
Най- сполучливите звезди през 2019 година
Последни  Как съперник на Путин бе изпратен в Арктика Как съперник на Путин бе изпратен в Арктика  Десетки потърпевши от токсичен газ на църковна меса Десетки потърпевши от токсичен газ на църковна меса  Трагедия, трима души от едно семейство се удавиха в басейн Трагедия, трима души от едно семейство се удавиха в...  През 2020 година Китай възнамерява да сътвори „ изкуствено слънце ” През 2020 година Китай възнамерява да сътвори „ изкуствено...  Лавров: „ Камчия “ е съвършен пример за съветската мека мощ Лавров: „ Камчия “ е съвършен пример за съветската мека мощ  Коледари обикалят домовете за здраве и благополучие Коледари обикалят домовете за здраве и благополучие  Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “ Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “  Чарлз Дикенс Неуспелият артист, който сътвори велика коледна творба  Търсят голям теч в Перник, кметът: Не е кражба Търсят голям теч в Перник, кметът: Не е кражба  Борисов, Радев и Нинова, какво пожелаха за Коледа Борисов, Радев и Нинова, какво пожелаха за Коледа  Къде ще има сняг на Коледа, времето през днешния ден Къде ще има сняг на Коледа, времето през днешния ден  Кой е измислил украсяването на елхата Кой е измислил украсяването на елхата  Ограничения на придвижването в София поради празника Ограничения на придвижването в София поради празника  Загива ли Япония Загива ли Япония  Xvision Spine на Augmedics Технология дава " рентгеново " зрение на хирурзи  <p>Честито Рождество Христово! Ето кои имат имен ден</p> Честито Рождество Христово! Ето кои имат имен ден  Владимир Путин Кого Путин назова „ гадина и антисемитска свиня”  Патриарх Неофит води тържественото свещенодействие за Бъдни вечер Патриарха: Нека измежду нас няма страдащи и нуждаещи се  <p>Полиция нахлу в &bdquo;Стомана&rdquo; &ndash; Перник</p> Полиция нахлу в „ Стомана” – Перник  <p>Октопод и орел в &quot;смъртоносна прегръдка&quot; (ВИДЕО)&nbsp;</p> Октопод и орел в "смъртоносна прегръдка"... Всичко от през днешния ден Виц на деня Получих sms от мобилния оператор: - " Общувайте три пъти повече с приятелите си ". Не мога! Или черният дроб няма да издържи, или ще ме изгонят… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  През 2020 година Китай възнамерява да сътвори „ изкуствено слънце ” През 2020 година Китай възнамерява да сътвори „ изкуствено слънце ”  Лавров: „ Камчия “ е съвършен пример за съветската мека мощ Лавров: „ Камчия “ е съвършен пример за съветската мека мощ  Трагедия, трима души от едно семейство се удавиха в басейн Трагедия, трима души от едно семейство се удавиха в басейн  Търсят голям теч в Перник, кметът: Не е кражба Търсят голям теч в Перник, кметът: Не е кражба  Чарлз Дикенс Неуспелият артист, който сътвори велика коледна творба  Коледари обикалят домовете за здраве и благополучие Коледари обикалят домовете за здраве и благополучие  Кой е измислил украсяването на елхата Кой е измислил украсяването на елхата  Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “ Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “  Къде ще има сняг на Коледа, времето през днешния ден Къде ще има сняг на Коледа, времето през днешния ден  Ограничения на придвижването в София поради празника Ограничения на придвижването в София поради празника
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР