Свят Как ЕС ще избере следващото си поколение лидери Европейските

...
Свят Как ЕС ще избере следващото си поколение лидери Европейските
Коментари Харесай

Как ЕС ще избере следващото си поколение лидери

Свят Как Европейски Съюз ще избере идващото си потомство водачи Европейските парламентарни избори няма да решат кои ще са спечелилите  Николай Киров 23 май 2019, 21:16 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Как Европейски Съюз ще избере идващото си потомство водачи
Как Европейски Съюз ще избере идващото си потомство водачи
 Съобщение от Емилиано Сала разкри нова информация
Съобщение от Емилиано Сала разкри нова информация
 „ Убий журналиста ”: задача във видеоигра провокира ужас в Съединени американски щати
„ Убий журналиста ”: задача във видеоигра провокира ужас в Съединени американски щати
 Румънци трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в града си
Румънци трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в града си
 Алфа рисърч с прогноза за евровота
Алфа рисърч с прогноза за евровота
 Искат премахване на Тръмп, каква е процедурата
Искат премахване на Тръмп, каква е процедурата
 Насилието в Сирия се ускорява
Насилието в Сирия се ускорява
 Наводнения в Полша, залети села, евакуирани
Наводнения в Полша, залети села, евакуирани

зборите за Европейски парламент към този момент започнаха. В Холандия и Англия гласоподават в петък. Резултатите ще са ясни още довечера, само че формалните данни ще бъдат оповестени в неделя, когато ще завърши гласуването във всички останали страни членки.

Европейските парламентарни избори тази седмица ще дадат ход на битката за най-влиятелните управителни длъжности в Европейски Съюз, само че няма да решат кои ще са спечелилите, написа Кристиан Шпилман във „ Франс прес”.

За разлика от националните избори, партията с максимален брой места в Народното събрание след гласуването няма да получи изпълнителната власт.

Вместо това новият ръководител на Европейската комисия ще бъде номиниран от водачите на 28-те държави-членки на Европейски Съюз след най-малко две срещи на високо ниво.

Лидерите могат да решат да вземат поради имената, препоръчани от парламентарните групи, само че това не е наложително.

Във всеки случай изборите наподобява ще отслабят главните политически сили в Брюксел и това ще наложи търсене на компромисни разновидности.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще поддържа нейния съотечественик, претендента на Европейската национална партия Манфред Вебер, само че френският президент Еманюел Макрон се опълчва.

И без значение от това дали Вебер, различен претендент или някой отвън препоръчаните от парламентарните групи, бъде определен, това ще стане при затворени порти.

Държавните водачи ще проведат среща на върха във вторник в Брюксел. След това домакинът Доналд Туск, ръководител на Съвета на Европейски Съюз, ще приготви лист с номинираните, който ще бъде разискван на нова среща през юни.

Лидерите ще изберат шеф на Европейската централна банка, началник на външната политика, ръководител на Народното събрание и ръководители на Комисията и Съвета.

Впоследствие изборът би трябвало да бъде доказан от Народното събрание с болшинство от 376 от 751 членове. Ако водачите се спогодят за имената на срещата на високо ниво от 20 до 21 юни, новият парламент може да гласоподава през юли.

Когато отиващият си ръководител на Комисията Жан-Клод Юнкер беше определен през 2014 година, Германия, Англия, Холандия и Швеция бяха срещу, само че се оказаха малцинство.

Сега самобитната „ игра на тронове” се води сред отиващият си немски канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон.

До този миг десноцентристката ЕНП беше в комфортна сделка за разпределение на постовете със социалистите и демократите. Сега обаче възходът на популистките крайни партии може да обърка сметките и да ускори ролята на Зелените и Либералите.

Като огромен губещ още от в този момент се обрисува Италия. Трима авторитетни италианци ще би трябвало да изоставен постовете си. Това са президентът на ЕЦБ Марио Драги, ръководителят на Народното събрание Антонио Таяни и комисарят за външната политика Федерика Могерини. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също се отдръпва.

Тези разбърквания дават късмет на по-малките и по-нови страни членки от Източна Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР