Свят Истанбул и котките - свързани още от Византийската империя

...
Свят Истанбул и котките - свързани още от Византийската империя
Коментари Харесай

Истанбул и котките - свързани още от Византийската империя

Свят Истанбул и котките - свързани още от Византийската империя Докато работили по железопътния тунел " Мармарай ", служащите попаднали на непредвидена находка 18 юни 2020, 16:42  Швеция: Сменете статуята на Карл XII с Грета Тунберг
Швеция: Сменете статуята на Карл XII с Грета Тунберг
 Как се живее в кралството на щастието
Как се живее в кралството на щастието
 Военният конфликт сред Индия и Китай е начало на по-голяма рецесия
Военният конфликт сред Индия и Китай е начало на по-голяма рецесия
 Тръмп пред Fox News: Полицията не е третирана вярно
Тръмп пред Fox News: Полицията не е третирана вярно
 Тръмп за Болтън: Ненормалник, искаше война
Тръмп за Болтън: Ненормалник, искаше война
 Сражение сред Индия и Китай, десетки починали
Сражение сред Индия и Китай, десетки починали
 DW: Човекът, който учи американските служители на реда да убиват
DW: Човекът, който учи американските служители на реда да убиват
 Берлин: Американските бойци не са тук, с цел да отбраняват Германия
Берлин: Американските бойци не са тук, с цел да отбраняват Германия

окато копаели железопътния тунел под Босфора "Мармарай ", служащите попаднали на непредвидена находка.

Продължилото 10 години създаване на тунела, свързващ европейската с азиатската част на Истанбул, разкривало десетки скотски остатъци подземен,

само че тези скелетите на котки се откроили измежду всички останали.

За да разгадаят мистериозната находка, откриватели от Истанбулския университет "Cerrahpaşa " и факултета по Ветеринарна медицина взеха някои от откритите котешки скелети, с цел да ги изследват в лабораторията на университета.

Екипите стигнали до два значими исторически обстоятелството:

че е съществувала порочна битка от страна на папството по отношение на котките, която е довела до самобитна средновековна чистка на животните и че византийците са застанали срещу тази заповед като са избрали да защитят котките.

Професорът по остеоархеология Ведат Онар съобщи, че направените от откривателите в университета открития демонстрират, че котките, живели в Константинопол тогава, са обитавали в доста по-добри условия и са били доста здрави.

Изглежда костите са открити на място, несъмнено за заравяне на котките.

Skeletons in the closet? At a time when the Papacy was having felines exterminated en masse across Europe, cats in Istanbul remained cherished companions due to growing influence of Arab merchants under Byzantine rule https://t.co/TU1Xdj5C44
— DAILY SABAH (@DailySabah) June 18, 2020
Ръководителят на катедрата по история на ветеринарната медицина и деонтология, професор Алтън Армутак, който също взе участие в проучването, съобщи:

"През оня интервал в Европа се отнасяли нападателно към котките. До началото на XI век се изпълнявал папски декрет, съгласно който котки са нездравословни същества, представители на Ада и прислужници на Дявола. В този интервал хиляди котки в Европа са били изгаряни. Възрастни дами, упрекнати в магьосничество, са били изгаряни на клада с торби, цялостни с котки. Според исторически разкази котките са били слагани в торби, бити с тояги, по-късно окачани на клони на дърво, с цел да бъдат изгаряни, като съгласно вярванията виковете им отблъсквали самия Дявол ", споделя Армутак.

Професорът споделя, че този интервал е бездънен позор в човешката история:

"След това в Европа на процедура не са останали никакви котки и, за жалост, вследствие на това броят на плъховете се умножил, случили се серия от огнища на чумата сред 1300 и 1500 година Котките са били някаква застраховка против пандемията и тя нямаше да се популяризира, в случай че плъховете не бяха достигнали до храната на хората ", споделя той.

"Първият декрет на папа Григорий IX "Vox in Rama " даже заповядал всяка котка да бъде унищожена. Папата основал заповедта си на невежото си изказване, че пластът тъкан в очите на котките, който прави очите им да наподобяват като че ли "светят " през нощта, е методът, по който "дяволът гледа света през нощта - през очите на котките ", споделя Армутак.
 Папа Григорий IX
"Виждаме, че византийските търговци, които са пътували на юг и са били в непрекъснати връзки със Сирия, са отглеждали котките си като домашни любимци, хранили са ги, което пък държало мишките далеко. В резултат на това виждаме империя, която обърна тил на Европа. Откритите в разкопките скелети на котки ясно отразяват това. За разлика от Европа, Византия е обгрижвала своите котки, хранила ги е в своите домове и магазини. Това е една от аргументите за какво по византийските земи чумата не се е задържала по-продължително време ", споделя той.

Посочвайки пророка Мохамед, който обичал животните и който имал котка, тези животни се смятат за "квинтесенциалния домакински любим " от мюсюлманите.

Армутак споделя още, че любовта на пророка Мохамед към котките и животните като цяло, е призната от арабите и се впила в културата и традициите през ерата на Рашидун.

Арабските търговци и воините, които пътували на север, донесли със себе си доста културни правила, изречения и предмети, свързани с любовта им към котките, което асъдействало за смяна в сърцата на византийците, споделя Армутак.

Благороден жест, русенец създава инвалидни колички за кучета и котки

Две домашни котки в Ню Йорк с позитивни проби за COVID-19

Китай се отхвърли от вековна традиция в храненето

Определяната като най-лошата котка в света си търси дом

Проучване: Котките разпознават личното си име

Изненадващи обстоятелства за Студената война, които евентуално не знаете
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Византия котки.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Радев за фотосите на Борисов: Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо Радев за фотосите на Борисов: Такова навлизане в персоналното пространство е неприемливо  Вълчев за инспекцията на КОНПИ: Не се тормозя, знам какво съм подписал Вълчев за инспекцията на КОНПИ: Не се тормозя, знам какво съм подписал  Шефът на Шефът на " Биовет " Ангел Желязков: Пандемията разви и сподели чисто човешката страна на хората  Три водещи компании ще вземат участие дружно в търга за АЕЦ Три водещи компании ще вземат участие дружно в търга за АЕЦ " Белене "  1 Изтича срокът компании и Едноличен търговец да заявяват и платят налозите си  1 Проверяват на терен фермерите, искащи дотации  1 Ананиев: Болниците няма да връщат пари на Касата --> Пaрите ни  Изтича срокът компании и Едноличен търговец да заявяват и платят налозите си Изтича срокът компании и Едноличен търговец да заявяват и платят налозите си  Проверяват на терен фермерите, искащи дотации Проверяват на терен фермерите, искащи дотации  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Правителството отпусна пари за Рилския манастир и метрото - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/pravitelstvoto-otpusna-pari-za-rilskiia-manastir-i-metroto-6111051 Правителството отпусна пари за Рилския манастир и метрото - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/pravitelstvoto-otpusna-pari-za-rilskiia-manastir-i-metroto-6111051  Поройни дъждове наводниха улици и дворове в Хитрино Поройни дъждове наводниха улици и дворове в Хитрино  17 юни 1953 година: Въстание, принуждение, гнет 17 юни 1953 година: Въстание, принуждение, гнет  <br> Сблъсъкът Индия - Китай, е начало на по-голяма рецесия <br>
Сблъсъкът Индия - Китай, е начало на по-голяма рецесия
Виц на деня - Aло? - Здравейте! - Mи, на 38 съм, пия, пуша, кажете вие нещо за себе си? - Г-не, ние продаваме арматура... - Но тука… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>Ще признае ли Белград Косово?</p> Сърбия: Няма да признаем Косово в подмяна на членсто в Европейски Съюз Всяко решение за Косово би трябвало да бъде утвърдено и от Русия, добави президентът на Сърбия  Иззеха 20 хиляди къса контрабандни цигари Иззеха 20 хиляди къса контрабандни цигари Контрабандната стока е била скрита в кола  20 млн. лева са получили медиците на първа линия против COVID-19 20 млн. лева са получили медиците на първа линия против COVID-19 В случай на подаден сигнал от чиновник за неполучено в допълнение заплащане по плана, Министерството на здравеопазването прави незабавна инспекция  Атанасова за Нинова и Радев: Ескадрон - тя язди, той с дрон Атанасова за Нинова и Радев: Ескадрон - тя язди, той с дрон Атанасова цитира известното стихотворение на Христо Смирненски „ Червените ескадрони ”  Акция против незаконните превозвачи Акция против незаконните превозвачи Пътните служители на реда и ДАИ вършат всеобщи инспекции за нерегламентирани транспорти на пасажери  Аврамова: Ще създадем инспекция на градежа на Алепу Аврамова: Ще създадем инспекция на градежа на Алепу Споровете към това какво тъкмо е градежът - хотел или укрепително оборудване, не престават  БГНЕС Кирил Ананиев с проект за деяние на лечебните заведения при изключителна конюнктура В период до 3 месеца проектът би трябвало бъде направен и импортиран в отрасловата парламентарна комисия  Акция против битовата престъпност в Кубрат Акция против битовата престъпност в Кубрат Претърсват се два адреса  Архив Астрономи откриха регулярен радиосигнал от космоса Източникът е непотвърден, само че резервира регулярността си над 500 дни  Цветомир Найденов Цветомир Найденов за Божков: Крие се като мишка в Дубай Бившият съучастник на Васил Божков сложи под подозрение неговите изказвания, че е дал 67 млн. лв. на хора от властта  Искрен Веселинов, Обединени патриоти Искрен Веселинов: Най-неубедителното са 500-евровите банкноти в " Бояна " " Нелепо е да се счита, че в една държавна спалня, някой ще държи камари с евра ", разяснява депутатът от " Обединените патриоти "  Зареждаш 22 литра, плащаш – 26: Измама или неточност Зареждаш 22 литра, плащаш – 26: Измама или неточност Нито една институция не управлява газовите уредби в България  Блокираха квартал в Перущица поради случаи на ковид Блокираха квартал в Перущица поради случаи на ковид КПП-та не позволяват никой да влиза или излиза от квартала  <p>Близките на <strong>убития</strong> в <strong>Борисовата градина</strong> Георги търсят справедливост</p> Йоан Матев се изправи пред съда, околните на убития Георги стачкуваха против мярката " домакински арест " По-леката мярка за неотклонение на Матев провокира протестно спокойно шествие пред Съдебната палата в София  Николина Ангелкова Ангелкова: ГЕРБ е зад тила на премиера, ще устоим

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР