Свят Иран плаче за генерал Касем Солеймани, убит от САЩ

...
Свят Иран плаче за генерал Касем Солеймани, убит от САЩ
Коментари Харесай

Иран плаче за генерал Касем Солеймани, убит от САЩ

Свят Иран плаче за военачалник Касем Солеймани, погубен от Съединени американски щати Тялото на починалия пълководец дойде в родния му град Керман, където ще бъде заровено  Надежда Неменски 7 януари 2020, 10:59  Иран плаче за военачалник Касем Солеймани, погубен от Съединени американски щати
Иран плаче за военачалник Касем Солеймани, погубен от Съединени американски щати
 Шофьор стреля по деца поради снежни топки
Шофьор стреля по деца поради снежни топки
 Българка от огнения пъкъл в Австралия: Пожарите не престават
Българка от огнения пъкъл в Австралия: Пожарите не престават
 Станала е неточност, Съединени американски щати няма да се изтегля от Ирак
Станала е неточност, Съединени американски щати няма да се изтегля от Ирак
 Съединени американски щати уведоми Ирак, че изтегля бойците си
Съединени американски щати уведоми Ирак, че изтегля бойците си
 Австралия: моята страна гори
Австралия: моята страна гори
 От Европа до Африка – вариантите на Иран за възмездие са доста
От Европа до Африка – вариантите на Иран за възмездие са доста
 Германската автомобилна промишленост удари дъно
Германската автомобилна промишленост удари дъно

громен брой опечалени, облечени в черно се събраха, за отдадат за финален път уважението си към иранския военачалник Касем Солеймани преди погребението му. Милиони иранци се събираха през последните дни в погребални шествия.

Тялото на починалия пълководец дойде в родния му град Керман ,

където тази заран се състои самото заравяне. Огромен брой хора извършиха улиците на града, който се намира в югоизточната част на страната.

Дъщерята на Солеймани насочи смъртна опасност

„ За нас той беше популярен човек, който беше подготвен да служи на своя народ … Със сигурност би трябвало да отмъстим за неговата смърт”, сподели 18-годишен студент, който взе участие в шествието.

В понеделник

аятола Али Хаменей насочи молебствия на погребението на Солеймани в Техеран, като в един миг даже плачеше над ковчега .



По непотвърдени данни от иранската държавна телевизия оповестиха броя на хората, излезли по улиците на столицата на Иран като „ милиони “. Тълпите бяха задоволително огромни, с цел да се виждат даже на сателитни фотоси.

Съединени американски щати убиха военачалник – воин за Иран

Кой беше Касем Солеймани?

От 1998 година генерал-майор Касем Солеймани управлява иранските сили Ал Кудс –елитно звено в Иранската революционна армия, което се занимава с незаконни интервенции в чужбина.

Иран призна за ролята на силите на Ал Кудс в споровете в Сирия, където съветваше сили, правилни на президента Башар Асад и въоръжи хиляди шиитски мюсюлмански полицаи, сражаващи се дружно с тях, и в Ирак, където поддържаха доминирани от шиити паравоенни сили, които помогнаха за справяне с групировката „ Ислямска държава”.

Администрацията на Тръмп твърди, че силите на Ал Кудс са „ главният механизъм на Иран за развъждане и подкрепа” на избраните от Съединени американски щати като терористични групи в Близкия изток – в това число ливанското придвижване „ Хизбула” и палестинския ислямски джихад – посредством обезпечаване на финансиране, образование, оръжие и съоръжение. През април американският държавен секретар Майк Помпео дефинира Иранската революционна армия и нейните сили Ал Кудс като задгранична терористична организация.

Солеймани беше погубен при удар с американски дрон в Ирак в петък, по разпореждане на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Убийството провокира опасения, че дългогодишното напрежение сред Съединени американски щати и Иран може да се трансформира в спор.

Генерал Касем Солеймани се смяташе за вторият най-могъщ човек в Иран след висшия водач аятола Али Хаменей. Съединени американски щати го преглеждат като терорист.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Касем Солеймани заравяне Иран .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Приключи изплащането на обезпечените влогове от КТБ  1 Таксиметровите водачи желаят ефикасни ограничения против " копърките "  1 Вижте къде оферират 4 работна седмица по 6 часа дневно  1 Колко могат да ви вземат от пенсията, в случай че имате запор --> Пaрите ни  Приключи изплащането на обезпечените влогове от КТБ Приключи изплащането на обезпечените влогове от КТБ  Таксиметровите водачи желаят ефикасни ограничения против Таксиметровите водачи желаят ефикасни ограничения против " копърките "  Вижте къде оферират 4 работна седмица по 6 часа дневно Вижте къде оферират 4 работна седмица по 6 часа дневно  Колко могат да ви вземат от пенсията, в случай че имате запор Колко могат да ви вземат от пенсията, в случай че имате запор Не пропускай  <br> От Европа до Африка, къде ще удари Иран <br>
От Европа до Африка, къде ще удари Иран
 <br> <strong> Ръсел Кроу </strong> не отиде на фамилията си
" />
Ръсел Кроу не отиде на "Златен глобус ", пази фамилията си
 <br> <strong> Никол Шерцингер </strong> и новото ѝ гадже с първа публична поява <br>
Никол Шерцингер и новото ѝ гадже с първа публична поява
 <br> <strong> Лейди Гага: </strong> Изнасилваха ме неведнъж <br>
Лейди Гага: Изнасилваха ме неведнъж
Последни  С истински български продукции NOVA печели интереса на феновете в дейна възраст и през 2019 година С истински български продукции NOVA печели интереса...  Toyota приготвя първообраз на град на бъдещето Toyota приготвя първообраз на град на бъдещето  Тълпите в Техеран Иран плаче за своя военачалник  Снимката е илюстративна Пропука се лед в Русия, пропаднаха коли  <p><b>Тайните</b>&nbsp;открития в космоса, за които научихме сега</p> Тайните открития в космоса, за които научихме в този момент  Кой е българинът, погубен в Гърция Кой е българинът, погубен в Гърция  Уайнстийн се яви в съда с проходилка, публично се разгласи за почтен Уайнстийн се яви в съда с проходилка, публично се...  Как наподобява светът на хората с хранителни разстройства Как наподобява светът на хората с хранителни разстройства  <p><span style= Анна Курникова показа видео с чаровните ѝ близнаци  <p>Шофьор стреля по деца поради снежни топки</p> Шофьор стреля по деца поради снежни топки  <p><strong>Рики Джървейс:</strong> Посещавали сте учебно заведение по-малко от <strong>Грета Тунберг</strong></p> Рики Джървейс: Посещавали сте учебно заведение по-малко от Грета...  Българка от огнения пъкъл в Австралия: Пожарите не престават Българка от огнения пъкъл в Австралия: Пожарите не престават  Ивица Дачич Дачич с поврат: Ще пазиме правата на малцинствата  <p>Станала е неточност, Съединени американски щати няма да се изтегля от Ирак</p> Станала е неточност, Съединени американски щати няма да се изтегля от Ирак  <p>И на Ивановден &ndash; жълт и оранжев код за рисково време</p> И на Ивановден – жълт и оранжев код за рисково...  <p><strong>7 дами над 50 година,</strong> които не се опасяват от изрязаното<strong> деколте</strong></p> 7 дами над 50 година, които не се опасяват от изрязаното...  <p>Volkswagen сподели R2-D2 на зарядните станции</p> Volkswagen сподели R2-D2 на зарядните станции  Растителното свинско месо на Impossible Foods Компания сътвори " невероятно " свинско месо  <p><strong>Дърмот Кенеди</strong> &ndash; това ли е новият<strong> Ед Шийран?</strong></p> Дърмот Кенеди – това ли е новият Ед Шийран?  Честит Ивановден! Кой още чества имен ден през днешния ден Честит Ивановден! Кой още чества имен ден през днешния ден Всичко от през днешния ден Виц на деня Всяка чаша ракия съкращавала живота с 10 минути... Смятах, смятах...излиза, че съм умрял в борбата при Дойран... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град Водещи вести  <p><strong>Рики Джървейс:</strong> Посещавали сте учебно заведение по-малко от <strong>Грета Тунберг</strong></p> Рики Джървейс: Посещавали сте учебно заведение по-малко от Грета Тунберг  Уайнстийн се яви в съда с проходилка, публично се разгласи за почтен Уайнстийн се яви в съда с проходилка, публично се разгласи за почтен  <p><b>Тайните</b>&nbsp;открития в космоса, за които научихме сега</p> Екзопланета, близнак на Земята, и още секрети открития, за които научихме  Снимката е илюстративна Автомобили потънаха в леда в съветския залив Воевода.  <p><span style= Анна Курникова показа видео с чаровните ѝ близнаци  Как наподобява светът на хората с хранителни разстройства Как наподобява светът на хората с хранителни разстройства  <p><strong>7 дами над 50 година,</strong> които не се опасяват от изрязаното<strong> деколте</strong></p> 7 дами над 50 година, които не се опасяват от изрязаното деколте  <p><strong>Дърмот Кенеди</strong> &ndash; това ли е новият<strong> Ед Шийран?</strong></p> Дърмот Кенеди – това ли е новият Ед Шийран?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР