Свят Иран отправи заплахи, ще има ли война Дипломат №1

...
Свят Иран отправи заплахи, ще има ли война Дипломат №1
Коментари Харесай

Иран отправи заплахи, ще има ли война

Свят Иран насочи закани, ще има ли война Дипломат №1 на Техеран Джавад Зариф отхвърли страната му да има присъединяване в нападенията против петролни уреди на Саудитска Арабия  Надежда Неменски 19 септември 2019, 15:03 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Иран насочи закани, ще има ли война
Иран насочи закани, ще има ли война
 Порно актрисата Джесика Джеймс е открита мъртва
Порно актрисата Джесика Джеймс е открита мъртва
 Нетаняху: Пред Израел - мое или
Нетаняху: Пред Израел - мое или " рисково държавно управление "
 Те превзеха всичко - кафявите девойки
Те превзеха всичко - кафявите девойки
 Екшън в Киев: Мъж стреля и заплаши да взриви мост
Екшън в Киев: Мъж стреля и заплаши да взриви мост
 Русия предлага на Турция да стане
Русия предлага на Турция да стане " галактическа мощ "
 DW: Вижда се с просто око: Властта на Ердоган се разпада
DW: Вижда се с просто око: Властта на Ердоган се разпада
 Какво има в съветската биолаборатория, която пламтя
Какво има в съветската биолаборатория, която пламтя

ъншният министър на Иран Джавад Зариф заплаши с „ безспорна открита война” при положение на американски или саудитски военни удари по Иран и предизвести, че Саудитска Арабия ще би трябвало да се бие „ до последния американски войник”.

Зариф съобщи пред Си Ен Ен (CNN), че Иран се надява да избегне спор, добавяйки, че страната е подготвена да беседва със противниците си в района Саудитска Арабия и Обединени арабски емирства.

Завръщане към договарянията със Съединени американски щати обаче няма по какъв начин да се случи, в случай че Вашингтон не даде извънредно облекчение на глобите, както беше дадено в границите на нуклеарното съглашение от 2015 година

Дипломат №1 на Техеран още веднъж отхвърли страната му да има присъединяване в нападенията против петролни уреди на Саудитска Арабия

през уикенда, които фрапантно усилиха напрежението в района тази седмица.

Зариф сподели още, че йеменските бунтовници хути, които Иран поддържа и които поеха оговорност за нападението, са засилили военните си качества и са в положение да проведат комплицирана интервенция като тази от уикенда, която приключи половината произвеждане на сила в кралството.

Джавад Зариф обаче не съумя да даде никакво доказателство, че хутите са виновни. „ Не мога да съм сигурен, че те са го създали, тъй като преди малко чухме изказването им. Знам, че ние не сме го създали. Знам, че хутите пуснаха изказване, с което поемат отговорност”, сподели той.

Американският и саудитските управляващи неведнъж отхвърлиха опцията в действителност хутите да са направили офанзивите .

Вместо това те акцентираха хипотетичното присъединяване на Иран в случая.

На конференция в сряда представителят на министерство на защитата на Саудитска Арабия Турки ал-Малки съобщи, че оръжията, които са пропуснали задачите си е открито, че са иранско произвеждане. Той сподели още, че следствията сочат, че дроновете и ракетите най-вероятно са изстреляни от северната граница на кралството, а не от посоката на Йемен, който се намира на югозапад от Саудитска Арабия.



След офанзивата слуховете за война се ускориха. Президентът на Съединени американски щати

Доналд Тръмп прикани Пентагона да възнамерява евентуални отговори

само че написа в обществената мрежа Туитър, че чака саудитските управляващи да вземат решение за отговор. Държавният секретар Майк Помпео, който първи уточни Иран като провинен е в Персийския залив на посещаване при водачите на Саудитска арабия и ОАЕ.

На въпрос какви биха били последствията от американски или саудитски боен удар против Иран Джавад Зариф отговори: „ Абсолютна и открита война. Правя доста съществено изказване за отбрана на страната ни. Правя доста съществено изказване, че не желаеме да участваме във военна конфронтация”.

Той добави, че боен отговор, учреден на „ измама” за атентатите през уикенда, ще докара до „ доста жертви”. „ На нас няма да ни мигне окото, в случай че би трябвало да пазиме нашата територия”, безапелационен беше Зариф.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР