Свят Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия Това

...
Свят Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия Това
Коментари Харесай

Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия

Свят Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия Това е първият сериозен горски пожар в Португалия тази година  Надежда Неменски 21 юли 2019, 16:31  Хиляда пожарникари се борят с пожари в Португалия Източник: ЕПА/БГНЕС
иляда пожарникари се борят с избухналите през вчерашния ден горски пожари в Централна Португалия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи. При пожарите бяха ранени осем огнеборци и един граждански, който е откаран в болница.

Португалската работа за гражданска отбрана заяви през днешния ден, че пожарникари се борят с пламъците на три фронта в региона на Кащелу Бранку, на 200 км североизточно от столицата Лисабон. Според управляващите

в битката с огнената буря пожарникарите са подпомагани от стотици пожарни коли и 10 профилирани самолети .

Това е първият сериозен горски пожар в Португалия тази година, отбелязва Асошиейтед прес. През последните години в страната имаше няколко смъртоносни горски пожари, като тези през 2017 година, които лишиха живота на 106 души.

Броят на жертвите тогава подтикна португалското държавно управление да вземе по-сериозни ограничения за предварителна защита и битка с пожарите, като резултатът беше, че през предходната година нямаше жертви на горски пожари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР