Свят Гърция: ЕС ни гледа като паркинг за бежанци Нито

...
Свят Гърция: ЕС ни гледа като паркинг за бежанци Нито
Коментари Харесай

Гърция: ЕС ни гледа като паркинг за бежанци

Свят Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци Нито една страна от Европейски Съюз не може да се възползва от Шенгенското пространство и в това време да откаже да споделя тежестта, " както вършат някои източноевропейски страни ", безапелационен е Кириакос Мицотаки 19 ноември 2019, 11:41  Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци
Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци
 Европейските институции се споразумяха за Бюджет 2020
Европейските институции се споразумяха за Бюджет 2020
 Обрат, Съединени американски щати дадоха рамо на Нетаняху против Организация на обединените нации
Обрат, Съединени американски щати дадоха рамо на Нетаняху против Организация на обединените нации
 Дойче веле: Ердоган желае османски Балкани
Дойче веле: Ердоган желае османски Балкани
 Мост се срути, кола падна, почина момиче във Франция
Мост се срути, кола падна, почина момиче във Франция
 Отиде си фотографът на звездите Тери О`Нийл
Отиде си фотографът на звездите Тери О`Нийл

" Файненшъл таймс ": Русия похвали ветото на Макрон против Македония и Албания
 Нов прилив удря Венеция, вредите са големи
Нов прилив удря Венеция, вредите са големи

вропа смята страни - като Гърция, за комфортни места за паркиране на бежанци и мигранти.

Това споделя в изявление за немското издание Das Handelsblatt министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотаки, представен от "Фокус ".

"Няма да одобрявам това повече ", съобщи консервативният водач на държавното управление в Атина.

Нито една страна от Европейски Съюз не може да се възползва от Шенгенското пространство и в това време да откаже да споделя тежестта, "както вършат някои източноевропейски страни ", сподели той.

Построен за 650, вътре - 6000 мигранти. "Няма да издържим "

От лятото броят на идващите в Гърция бежанци още веднъж се усилва .

По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), тази година в страната са регистрирани съвсем 60 000. Данните са надалеч от тези от 2015 година, само че слага държавното управление в Атина под напън. Условията в най-големия бежански лагер – "Мория " на остров Лесбос години наред се смятат за неприемливи от правозащитните организации.

Мигранти се биха с локални поданици на о. Лесбос

Мицотакис похвали предложенията на немския вътрешен министър Хорст Зеехофер за промяната на системата за леговище (т.нар. Дъблинския регламент).

Едно от основните претенции на немското вътрешно министерство е предварителното разглеждане на молбите за леговище по външните граници да стане "задължително ".

Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер в Гърция

Кириакос Мицотакис обаче не пропусна да насочи рецензия и към личната си страна.

"Не може да се боря и да чакам взаимност от Европа, когато липсва взаимност сред нас ", съобщи министър председателят на Гърция пред регионалните шефове на страната на среща, отдадена на бежанския проблем.

Той настоял пред тях да покажат взаимност във връзка с островите. Гръцкото държавно управление разгласи, че следва построяването на затворени центрове за мигранти, както и назначението на 1000 индивида за защита на границите и приемните центрове, заяви МИА.
 Мигрантите чакат да слязат от ферибот при идването си от остров Самос на пристанището Елефсина покрай Атина, Гърция, 22 октомври 2019 година
Искането на Мицотакис пристигна след отрицателните реакции и митинги на локалното население в разнообразни елементи на Гърция, които се оповестиха срещу преместването на мигранти от островите в други региони на страната.

Ердоган още веднъж плаши Европа с мигранти

По време на срещата с регионалните шефове Мицотакис оповестил, че политиката на държавното управление по този въпрос е по-различна.

Той е подчертал, че законът за леговище е изменен и е станал по-строг. По отношение на защитата на границите има друга политика. Работи се по основаването на затворени центрове, с цел да може да се управлява кой влиза и кой излиза от тях.

Според министъра за гражданска защита Михалис Хрисохоидис, главната задача е да се подсигурява сигурността на гръцките жители. В Еврос (по границата с Гърция) ще бъдат назначени 400 гранични служители на реда, 500 индивида ще бъдат наети на работа в службата за даване на леговище, а 800 чиновници ще бъдат ангажирани с охраняването на границата на островите и на приемните центрове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР