Свят Файненшъл таймс: Русия похвали ветото на Макрон срещу Македония

...
Свят Файненшъл таймс: Русия похвали ветото на Макрон срещу Македония
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": Русия похвали ветото на Макрон срещу Македония и Албания

Свят " Файненшъл таймс ": Русия похвали ветото на Макрон против Македония и Албания Коментарите на Владимир Чижов евентуално ще провокират яд в някои европейски страни 18 ноември 2019, 11:38  Отиде си фотографът на звездите Тери О`Нийл
Отиде си фотографът на звездите Тери О`Нийл

" Файненшъл таймс ": Русия похвали ветото на Макрон против Македония и Албания
 Нов прилив удря Венеция, вредите са големи
Нов прилив удря Венеция, вредите са големи
 Япония и нейните кафенета
Япония и нейните кафенета " за глезене на животинки "
 Протести в Иран, има починали
Протести в Иран, има починали
 Протестите на „ жълтите жилетки ” не престават към този момент година
Протестите на „ жълтите жилетки ” не престават към този момент година
 Президентът на Сърбия е признат по неотложност в болница
Президентът на Сърбия е признат по неотложност в болница
 Турция: Преговорите с „ Фолксваген ” не престават
Турция: Преговорите с „ Фолксваген ” не престават

уският дипломат в Европейски Съюз приветства опълчването на Еманюел Макрон против разширението на съюза в символ на това по какъв начин Кремъл се възползва от "разрушителната дипломация " на френския президент, с цел да подчертае раздялите сред европейските съдружници, написа в. "Файненшъл таймс ".

Владимир Чижов, посланикът деец на Кремъл в европейския блок, съобщи, че Макрон "има съображение ", когато твърди, че Европейски Съюз би трябвало да се оправи с напрежението сред своите членове, преди да стартира договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания.

Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз

Коментарите на Макрон по въпросите, вариращи от разширението на Европейски Съюз до "мозъчната гибел " на военния съюз НАТО, провокираха мощни рецензии от страна на някои съдружници за това, че Европа бива обрисувана като слаба, до момента в който други коментатори го похвалиха, че се ицправя против съществени проблеми.

"Президентът Макрон има съображение, когато споделя, че Европейски Съюз първо би трябвало да се оправи със личните си вътрешни въпроси преди разширението си ", споделя в изявление Чижов, който е на поста от 2005 година

"И несъмнено, обективно казано, да се каже, че и Северна Македония, и по-специално Албания са подготвени за участие, би било жестоко пресилване - при цялото почитание към тези две страни. "

Surprise!!! No really, Surprise!!! https://t.co/JG1K2fHjIM via @financialtimes
— toomas hendrik ilves (@IlvesToomas) 17 ноември 2019 година
Русия е една от няколкото конкурентни сили, които се борят за властта в Северна Македония, Албания и четири други територии на Западните Балкани, които са заобиколени от страни от Европейски Съюз и се стремят да се причислят към блока.

Франция беше сама, когато предишния месец се опълчи на започването на договаряния за присъединение със Скопие и се причисли към Холандия и Дания, като блокираха кандидатурата на Тирана.

Според критиците позицията на Париж вреди на въздействието на Европейски Съюз в района и не възнагради огромни стъпки като тази, при която Северна Македония промени името си, с цел да постави завършек на десетилетия спор със прилежаща Гърция.

"ЕС самичък се насочи към ъгъла с съветската си политика, броят на политическите водачи, разбрали това, нараства ", споделя Чижов.

Макрон с изявление за "българските и украинските банди ", София и Киев реагираха

Чижов съобщи, че няма да разяснява "точната дефиниция " на настрана изказване на Макрон предходната седмица, че 29-членната НАТО е претърпяла "мозъчна гибел " заради различия и липса на съгласуваност сред съдружниците.

Но той сподели, че френския президент "както разбирам… изрази някои опасения, които имат доста хора в страните-членки на НАТО ".

"НАТО... в светлината на изказването на президента Макрон, има доста за разискване в непосредствен формат " на срещата на върха в Лондон идващия месец, сподели посланикът. Той добави: "Всички знаем какво трябваше да каже президентът на Съединени американски щати [Доналд] Тръмп за НАТО на разнообразни стадии от неговото председателство. "

Много дипломати от НАТО се тормозят от въздействието на напрежението поради военното навлизане на Турция в Северна Сирия и сред Тръмп и европейските съдружници. Американският президент маркира алианса като „ стар “ по пътя на предизборната акция и от този момент обществено хока европейските съдружници, че не съумяват да харчат повече за своите военни.

Коментарите на Чижов евентуално ще провокират яд в някои европейски страни, които настояват, че намесите на Макрон са контрапродуктивни, тъй като подкопават доверието към НАТО и Европейски Съюз, в това число и с Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР