Свят Епидемията, за която Русия не иска да говори Броят

...
Свят Епидемията, за която Русия не иска да говори Броят
Коментари Харесай

Епидемията, за която Русия не иска да говори

Свят Епидемията, за която Русия не желае да приказва Броят на хората, живеещи с ХИВ в Русия, в този момент надвишава милион  Николай Киров 15 май 2020, 22:32  Кралят на Йордания заплаши Израел
Кралят на Йордания заплаши Израел
 5 години без краля на блуса
5 години без краля на блуса
 След COVID-19: Тази болест ще нанесе тежък удар върху човечеството
След COVID-19: Тази болест ще нанесе тежък удар върху човечеството
 Путин: Русия е непобедима, когато е единна
Путин: Русия е непобедима, когато е единна
 Отбелязваме Деня на Европа
Отбелязваме Деня на Европа
 Факти и заблуди за края на Втората международна война
Факти и заблуди за края на Втората международна война
 Скандал – платили на частна войска в Съединени американски щати да смъкна Мадуро
Скандал – платили на частна войска в Съединени американски щати да смъкна Мадуро
 Европейски Съюз прикани Скопие да ползва договорите с Атина и София,
Европейски Съюз прикани Скопие да ползва договорите с Атина и София, " с цел да има резултати "

рез 1986 година, година преди Русия да записва публично първия си случай на ХИВ, чиновник от руското опазване на здравето на име Владимир Трофимов приказва по държавната телевизия за тревожната нова зараза, която дава заглавия в интернационалните медии. „ Това е западна болест “, споделя той. „ Но тук няма основа за разпространяването на това заболяване, защото в Съюз на съветските социалистически републики няма наркомания и проституция. “

Днес съвсем не се отхвърля, че СПИН е и съветска болест. Повече от 340 000 руснаци са умрели от СПИН, две трети от тях през последното десетилетие. Само през 2018 година, последната година, за която са налични цялостни данни, СПИН лиши живота на 37 000 души в цяла Русия, като делът на новозаразаните нараства с сред 10 и 15 % годишно, показва Световната здравна организация, представена от „ Политико “.

Заради COVID-19: Милиони ще умрат от рак и други лечими болести

Трофимов бърка също и за пристрастяването към опиатите и проституцията в Русия - обичайните рискови групи към този момент не съставляват по-голямата част от новозаразените.

Въпреки че шерването на една и съща спринцовка измежду наркоманите да е била една от главните аргументи заболяването да се популяризира толкоз бързо, множеството заразявания с ХИВ в Русия - 57 % - в този момент са резултат от хетеросексуален секс. Употребата на опиати е виновна за 40 %, до момента в който хомосексуалният секс – за към 3 %, твърди съветският Федерален проучвателен център за предварителна защита и надзор на СПИН.

„ В момента няма такова нещо като рискова група - има единствено рисковано държание “, споделя Мария Годлевская, координатор на план в основаната в Санкт Петербург организация EVA, която оказва помощ на дами, живеещи с ХИВ. „ Това може да визира всеки, от спортисти през балерини до свещеници. “

Годлевская, която е ХИВ-позитивна повече от 20 години, споделя, че ниските равнища на тестване в предишното са били една от аргументите епидемията да се разрастне толкоз бързо в Русия.

Организация на обединените нации: Смъртните случаи от СПИН могат да се усилят заради COVID-19

„ Тази липса на проби значи, че съпружеските двойки се заразяват взаимно, тъй като единият от тях не знае, че другият е бил ХИВ-позитивен от години “. Много дами, прибавя Годлевская, откриват едвам по време на бременност, че са ХИВ-позитивни, когато са подложени на инспекция за болестта. Дори пенсионерите в провинцията са все по-застрашени.

Броят на хората, живеещи с ХИВ в Русия, в този момент надвишава милион съгласно формалната статистика. Повечето специалисти смятат, че действителният евентуално е минимум 1,5 милиона - към 1% от съветското население от 146 милиона, - тъй като доста хора не са наясно със своя ХИВ-позитивен статус.

В пет съветски града в Сибир и Уралския район - Челябинск, Иркутск, Самара, Толиати и Екатеринбург - над 1,5 % от популацията е ХИВ-позитивно.

Въпреки че президентът на Русия Владимир Путин в никакъв случай не е описвал ХИВ като „ западна болест “, той демонстрира удивително отвращение да разисква тематиката. Освен няколко къси коментара, съветският президент не е приказвал по никакъв метод за ХИВ от 2006 година, когато прикани за незабавни дейности за справяне с вируса. Въпреки това през последните години Русия се опълчи на апелите за въвеждане на полово обучение в учебните заведения.

Проф. Иво Петров: COVID-19 ще остане сред нас вечно, както СПИН и ебола

Критиците настояват, че нежеланието на Русия да приема изпитани средства за понижаване на нови ХИВ инфекции е резултат от ултраконсервативните държавни политики, насърчавани от мощната Руска православна черква след завръщането на Путин в президентството за трети мандат през 2012 година

През 2013 година Павел Астахов, по това време върховен чиновник в Русия в региона на правата на децата, показва, че романите на съветски създатели като Лев Толстой съдържат всичко, което детето би трябвало да знае за любовта и секса. Астахов напусна поста си през 2016 година, само че отношението към казуса се трансформира постепенно.

През 2017 година проектите за осъществяване на онлайн уроци за ХИВ и СПИН за съветски студенти бяха отхвърлени, откакто просветителното министерство настоя да се заобикалят „ деликатните тематики “ и използването на думата „ презерватив “.

Вторият човек, съумял да се пребори с ХИВ, разкри самоличността си

Политиките в региона на опиатите в Русия също са спънка за понижаване на новите случаи на заразяване с ХИВ. Метадонът, за който интернационалните откриватели настояват, че може да понижи риска от предаване на вируса посредством ограничение на интравенозна приложимост на опиати, е неразрешен в Русия и всеки, който го доставя, е изправен пред до 20 години затвор.

Неправителствените организации, които работят с употребяващите опиати, също попаднаха под удари в Русия. Фондация „ Андрей Рилков “, която има към 25 членове, е единственият източник на безвъзмездни, чисти игли и презервативи за подвластни от наркотични субстанции в Москва - град с повече от 12 милиона души.

През 2016 година съветското държавно управление задейства лист на по този начин наречените задгранични сътрудници, които получават задгранично финансиране. През април организацията беше принудена да ограничи достъпа до своя уеб страница, откакто Василий Пискарьов, ръководителят на комисията по сигурност на съветския парламент, я упрекна в поощряване на използването на опиати.

Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия

„ Правителството има вяра, че всяка работа, осъществена в сходство с интернационалните рекомендации на СЗО, е работа, ориентирана към въвеждане на западно корупционно въздействие върху съветската юноша “, разяснява Аня Саранг, шеф на фондацията.

Вадим Покровски, прям началник на Федералния проучвателен център за предварителна защита и надзор на СПИН в Москва, постоянно упреква обществения консерватизъм и въздействието на религиозните групи за повишаването на новите ХИВ инфекции.

Въпреки че Русия отделя към 29 милиарда рубли (360 милиона евро) годишно за лекуване на ХИВ, Покровски споделя, че огромна част от парите се изразходват за неефективни медикаменти с доста странични резултати.

Има проблеми и с приемането на антиретровирусни медикаменти за тези, които се нуждаят от тях. Само към половината от записаните носители на ХИВ, сега получават нужното лекуване, регистрира Покровски.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: Русия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Признават 60 дни неплатен отпуск за трудов стаж  1 Правят държавни бензиностанции  1 Танева: Няма квоти за храните във веригите  1 Къде е най-замърсено в самолета --> Пaрите ни  Признават 60 дни неплатен отпуск за трудов стаж Признават 60 дни неплатен отпуск за трудов стаж  Правят държавни бензиностанции Правят държавни бензиностанции  Танева: Няма квоти за храните във веригите Танева: Няма квоти за храните във веригите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Горещ петък, температури тук-там до 37° Горещ петък, температури тук-там до 37°  Днес е Международният ден на фамилията Днес е Международният ден на фамилията  Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май  <br> <strong> България против COVID-19 </strong> <br>
Фондация " Хелп Карма "

България против COVID-19
Последни  Епидемията, за която Русия не желае да приказва Епидемията, за която Русия не желае да приказва  Красимир Вълчев Вълчев: Записването след 7 клас ще е или онлайн, или по...  СЗО търси връзка сред ковид-19 и смъртоносно заболяване при деца СЗО търси връзка сред ковид-19 и смъртоносно...  Кралят на Йордания заплаши Израел Кралят на Йордания заплаши Израел  Цветомир Найденов Цветомир Найденов: Явно бТВ е под въздействието на Божков  Нов митинг пред Народното събрание през днешния ден Нов митинг пред Народното събрание през днешния ден  Любляна, столицата на Словения Словения първа в Европа победи ковид  Заповед: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник Заповед: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник  <p>МСС ще разреши отварянето на фитнес залите</p> МСС ще разреши отварянето на фитнес залите  Граничен контролно-пропусквателен пункт Жена влезе нелегално в България, задържана е след...  Кирил Домусчиев Кирил Домусчиев с доста мощни думи за Левски  Германски учени откриха кои органи нападна коронавирусът Германски учени откриха кои органи нападна коронавирусът  <p>Студени досиета: първият хибрид на Audi</p> Студени досиета: първият хибрид на Audi  <p><strong>България против COVID-19</strong></p> България против COVID-19  КРИБ и Кирил Домусчиев поддържат основаването на държавна петролна компания КРИБ и Кирил Домусчиев поддържат основаването на...  Най-голямата мистерия към COVID-19 - въпрос на гени ли е всичко Най-голямата мистерия към COVID-19 - въпрос на гени ли...  Успешен старт на програмата за дребните компании Успешен старт на програмата за дребните компании  Борисов: Ситуацията демонстрира какъв брой взаимно подвластни сме Борисов: Ситуацията демонстрира какъв брой взаимно подвластни сме  Мнението на родителите: Мнението на родителите: " За " или " Против " отварянето на...  Тайната на най-древния храм в света е разгадана Тайната на най-древния храм в света е разгадана Всичко от през днешния ден Виц на деня Надпис на вратата на магазин:  " Вход единствено с маски! ". Отдолу добавено на ръка:  " А с облекла може ли? " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид  Местата, където елементарно може да се болестите с ковид Местата, където елементарно може да се болестите с ковид  Ивайло Пенчев търси кръводарители, с рядка кръвна група е Ивайло Пенчев търси кръводарители, с рядка кръвна група е  Откриха ковид в спермата на излекувани мъже Откриха ковид в спермата на излекувани мъже  Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари  Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат Водещи вести  Заповед: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник Заповед: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник  СЗО търси връзка сред ковид-19 и смъртоносно заболяване при деца СЗО търси връзка сред ковид-19 и смъртоносно заболяване при деца  Любляна, столицата на Словения Словения първа в Европа об
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР