Свят Експерт: Тръмп се опитва да яхне протеста и да

...
Свят Експерт: Тръмп се опитва да яхне протеста и да
Коментари Харесай

Експерт: Тръмп се опитва да „яхне” протеста и да спечели изборите

Свят Експерт: Тръмп се пробва да „ яхне ” митинга и да завоюва изборите Отпорът на бялото население може да докара до наклоняване на везните, счита Керемедчиев  Николай Киров 1 юни 2020, 12:14  Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час във Вашингтон
Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час във Вашингтон
 DW: Когато Индия се надигна против английската корона
DW: Когато Индия се надигна против английската корона
 Почина световноизвестният художник Христо Явашев - Кристо
Почина световноизвестният художник Христо Явашев - Кристо
 Протестите в Съединени американски щати ескалират, има погубен
Протестите в Съединени американски щати ескалират, има погубен
 19-годишен почина при пукотевица против стачкуващи в Детройт
19-годишен почина при пукотевица против стачкуващи в Детройт

" Екзекутираха брат ми измежду бял ден ": Гневът след гибелта на Джордж Флойд
 DW: Как Северна Корея заграбва милиарди?
DW: Как Северна Корея заграбва милиарди?
 Ройс Буда, който приказва 11-те езика на Южна Африка
Ройс Буда, който приказва 11-те езика на Южна Африка

„ Тук бялата доминация и отпорът на бялото население в действителност може да докара до наклоняване на везните и Тъмп да употребява този модел, с цел да завоюва още веднъж изборите”.

Така разяснява пред NOVA Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи, протестите и митингите в Съединени американски щати, провокирани от гибелта при полицейски арест предишния понеделник на 46-годишния Джордж Флойд.

„ По принцип расово принуждение и полицейско принуждение на расова основа съществува от доста години. Още 1968 година подобен вид конфликти докара на власт президента Никсън. Точно по същия метод, по който президентът Тръмп се пробва да „ яхне” тези митинги. Тоест „ белият” отговор на насилието от страна на чернокожите”, съобщи Керемедчиев.

Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час във Вашингтон

„ Тук има два съществени аспекта. Първо, в случай че си спомняте 1991 година, Родни Кинг – негър, който беше брутално пребит от полицията в Лос Анжелис, още веднъж същия вид митинги, прераснали в доста съществени конфликти. Разликата сред в този момент и тогава е това, че сега технологиите разрешават доста по-бързо да се записват и да се качват в медиите подобен вид закононарушения. И американските служители на реда – болшинството, са длъжни да носят камери”, уточни Керемедчиев.

„ Това е капката, която преля чашата. Най-големият съперник на президента Тръмп е пандемията от ковид. 8 пъти се усилиха безработните в Съединени американски щати. Вече са близо 30 млн. От 3% преди, безработицата към този момент е съвсем 24%. Те се усилват с сред 1 и 2 млн. на седмица. Това е голямо обществено напрежение, което избива в политически аспект”, счита специалистът.

ИТ колосите с послания срещу расизма

„ Има партия в Съединени американски щати, която се назовава „ Демократични социалисти”. За последните 8 години те учетворяват своите последователи, а за последните 2 месеца на пандемията ги подвигат с още 15%. Тоест общественото напрежение прераства към този момент в политическо такова и тези политически аспекти водят до повсеместност на протестите”, акцентира Керемедчиев.

„ Чернокожите и латиноамериканците са най-засегнати от безработицата. Отделно политиката на президента Тръмп за ограничение на незаконната имиграция и депортиране на хора, се отрази най-много на имигрантите от Латинска Америка”, сподели Керемедчиев.

Бунтове и разгром в Съединени американски щати, пратиха национална армия

„ Тръмп залага напълно на расова сегрегация, на расови противодействия и в действителност той печели белите”, уточни специалистът.

„ Има всеобщо „ яхване” на митингите. Едно от лицата на главната съпротива е Александрия Кортес, която е либерален член на Камерата на представителите. Тя в действителност се води за лицето на обществените претенции. Тя сега пропагандира гратис обучение и опазване на здравето и събира от ден на ден поддръжка и в Демократическата партия, и в обществото”.

Протестите в Съединени американски щати ескалират, има погубен

„ Тези митинги, които започнаха от едно варварско закононарушение, доближиха политическите среди и напълно ще повлияят на изборите тази година. При всички положения претендентът за президент от демократите Байдън ще се опита да отмести фокуса от себе си. Той сега е в доста неприятна позиция. Разследван е за корупция в Украйна, а синът му – за полови похищения по отношение на дами. Така че Байдън ще се опита да „ яхне” този развой допустимо най-удачно и да го насочи против президента Тръмп”, съобщи Керемедчиев.

19-годишен почина при пукотевица против стачкуващи в Детройт

„ Както беше 1991 година тези митинги последователно ще стартират да затихват. В момента те са доста по-мащабни, тъй като обстановката е доста по-кризисна, хората са без работа”, смята Керемедчиев.

По информация на „ Ню Йорк Таймс” президентът Тръмп е прекарал уикенда отвън полезрението на медиите, нападайки съперниците си през обществената мрежа Туитър. Той наподобява не желае да се съобрази с апелите на някои от съветниците си, да направи телевизионно послание към разграничената нация.

"Екзекутираха брат ми измежду бял ден "

В последните дни разрастващите се митинги в Съединени американски щати доближиха Вашингтон и пространството пред Белия дом. В петък хиляди стачкуваха там спокойно. Но през нощта останаха стотици, които влязоха в конфликти с полицията. От службите са сигурност увериха, че в никакъв миг не е имало заплаха за Тръмп или фамилията му.

Отговорът на ставащото президентът разгласява в Туитър, където атакува опозицията, заявявайки: „ Стегнете се кметове и губернатори демократи. Тези хора са АНАРХИСТИ. Обадете се на нашата Национална армия СЕГА”.

Get tough Democrat Mayors and Governors. These people are ANARCHISTS. Call in our National Guard NOW. The World is watching and laughing at you and Sleepy Joe. Is this what America wants? NO!!!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020  Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: Съединени американски щати .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас  1 Приемаме туристи от 29 страни без карантина от през днешния ден  1 Отварят театрите и закритите пространства на заведенията  1 Все повече безработни намират работа --> Пaрите ни  Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас  Приемаме туристи от 29 страни без карантина от през днешния ден Приемаме туристи от 29 страни без карантина от през днешния ден  Отварят театрите и закритите пространства на заведенията Отварят театрите и закритите пространства на заведенията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк 10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк  Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  <br> Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни <br>
Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни
Последни  Експерт: Тръмп се пробва да „ яхне ” митинга и да завоюва изборите Експерт: Тръмп се пробва да „ яхне ” митинга и да...  Нов педофилски скандал раздруса Полша Нов педофилски скандал раздруса Полша  Румен Радев: Децата са националното ни благосъстояние, заслужават по-добро бъдеще Румен Радев: Децата са националното ни благосъстояние...  Microsoft Microsoft размени публицистите си с изкуствен интелект  Кристо Световните медии за Кристо  <p>Уличиха в спор на ползи основния проектант на Шабла</p> Уличиха в спор на ползи основния проектант на Шабла  Меркурий в Рак – скритата страст в думите Меркурий в Рак – скритата страст в думите  <p>Родители на <strong>протест</strong>, упорстват за <strong>ударно строителство</strong> на <strong>детски градини</strong></p> Родители на митинг, упорстват за стремително строителство...  Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път  Куче нахапа 6-годишно дете по главата Куче нахапа 6-годишно дете по главата  <p>Само 6 нови случая на ковид у нас</p> Само 6 нови случая на ковид у нас  Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час във Вашингтон Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час...  От през днешния ден: България приема туристи от 29 страни От през днешния ден: България приема туристи от 29 страни  Борисов: Отсечката на Борисов: Отсечката на " Европа " до границата със Сърбия...  София Лорен Звездите, които остаряват като катедрали  ИТ колосите с послания срещу расизма ИТ колосите с послания срещу расизма  <p>Когато Индия се надигна против английската корона</p> Когато Индия се надигна против английската корона  Зрелостниците на матура по БЕЛ при строги противоепидемични ограничения Зрелостниците на матура по БЕЛ при строги...  Отбелязваме Международния ден на детето Отбелязваме Международния ден на детето  Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста Всичко от през днешния ден Виц на деня Обява в бар: " Поради потребността от обществено разграничаване барът работи с 1/3 от опциите си. Затова, най-учтиво молим, тези, които не могат да пият за… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19?  Турция сътвори военна зона край границата с България Турция сътвори военна зона край границата с България Водещи вести  Борисов: Отсечката на Борисов: Отсечката на " Европа " до границата със Сърбия ще е подготвена до края на годината  Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път  <p>Само 6 нови случая на ковид у нас</p> Само 6 нови случая на ковид у нас, няма новозаразени медици  Куче нахапа 6-годишно дете по главата Куче нахапа 6-годишно дете по главата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР