Свят Експерт: Ердоган се изживява като световен лидер Един от

...
Свят Експерт: Ердоган се изживява като световен лидер Един от
Коментари Харесай

Експерт: Ердоган се изживява като световен лидер

Свят Експерт: Ердоган се изживява като международен водач Един от главните проблеми пред Европейски Съюз и Съединени американски щати и коз в ръцете на Ердоган са пленените джихадисти от „ Ислямска страна ” и фамилиите им  Надежда Неменски 10 октомври 2019, 11:33  Експерт: Ердоган се изживява като международен водач
Експерт: Ердоган се изживява като международен водач
 Какво порази Турция в Сирия, Ердоган за първи път отговори
Какво порази Турция в Сирия, Ердоган за първи път отговори
 Нова офанзива в Германия, има жертви
Нова офанзива в Германия, има жертви
 Руска подводница изстреля ракети в Черно море
Руска подводница изстреля ракети в Черно море
 Секс свадите с Борис Джонсън - кои са дамите към него
Секс свадите с Борис Джонсън - кои са дамите към него
 Турция стартира интервенция „ Мирна пролет ” в Сирия
Турция стартира интервенция „ Мирна пролет ” в Сирия
 Мъж откри в кухнята си чужд - гол, пеел и пиел мляко
Мъж откри в кухнята си чужд - гол, пеел и пиел мляко
 ФБР разкри какво е правил най-масовият палач в Съединени американски щати
ФБР разкри какво е правил най-масовият палач в Съединени американски щати

ившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев разяснява в студиото на „ Здравей, България” по NOVA интервенцията на Турция в Сирия, която стартира в сряда. Турските въоръжени сили пресякоха границата със Сирия и пристъпиха към наземния стадий от трансграничната интервенция против кюрдските милиции.

Турция стартира интервенция „ Мирна пролет” в Сирия

Турция нанесе удари в Сирия

„ Ердоган от години се изживява като международен водач.

Той се пробва да играе с огромните на деня . Разбира се, получава удари и от Русия, и от Съединени американски щати, и от Европейски Съюз .

В момента може би той би имал максимален напън от Съединени американски щати, защото те бяха и към момента са най-големия покровител на кюрдите”, уточни Керемедчиев.

„ Те в действителност дадоха обещание още по времето Барак Обама, че ще има самостоятелен Кюрдистан, дори Ербил беше определен за столица в кюрдската част на Ирак. От една страна това е преден конфликт със Съединени американски щати, само че президентът Тръмп работи по метода, по който сподели, че ще го прави още по време на предизборната си кампания”, изясни той.

Керемедчиев очерта и

още един проблем – този с пленените джихадисти от „ Ислямска държава” и фамилиите им .

„ Президентът Тръмп сподели в обществената мрежа Туитър, че оттук насетне пленените от кюрдите джихадисти остават под контрола на Турция. Това е един от главните проблеми, който съществува и в Европа, защото приказваме за близо 12 хиляди пленени бойци на „ Ислямска държава” от кюрдските сили, котио сега стоят в кюрдските затвори.

Отделно са пленени и фамилиите им и стоят в специфични лагери и те наброяват близо 70 хил.човека, от които дори и дамите, съпругите са доста мощно радикализирани. Говорим за белгийски, френски, немски, холандски жители, които са жители на Европейски Съюз. Тях Европа не ги желае, от години и досега вървят договаряния сред Съединени американски щати и кюрдите и Европа какво да се прави с тези хора”.

Тръмп: Ще залича стопанската система на Турция, в случай че направи нещо оттатък границите в Сирия

Според специалистът това е

доста мощен коз в ръцете на Ердоган

и в случай че другите страни го притиснат прекомерно мощно за нахлуването му в Сирия, той може да изиграе тази карта като шантажира Европейския съюз.

„ Това е третата интервенция на Турция през последните години. Финансовите разноски на страната за последните 8 години възлизат на 200 милиарда $, от които 40 милиарда $ са за военните интервенции, които тя организира в Сирия, а 40 милиарда $ е похарчила за бежанците и за тяхното усвояване в турска територия”.

„ Над 120 милиарда са директните загуби за стопанската система и търговията на Турция въз основа на тези военни дейности. Страната от ден на ден затъва в това тресавище – както стопански, по този начин и политически”, уточни още той.

Целия диалог чуйте във видеото горе.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Реджеп Ердоган Турция интервенция Сирия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР