Свят Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния контрол Техническото

...
Свят Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния контрол Техническото
Коментари Харесай

Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния контрол

Свят Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния надзор Техническото развиване в интернет, съгласно него, заплашва всички хора 16 септември 2019, 10:56 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния надзор
Едуард Сноудън: Това е светът на тоталния надзор
 Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в Русия
Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в Русия
 Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия
Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия
 Атаки с дронове стопираха милиони барели нефт
Атаки с дронове стопираха милиони барели нефт
 Откриха липсващ човек след 20 години със фотография от Google
Откриха липсващ човек след 20 години със фотография от Google
 Победиха ли талибаните във войната в Афганистан
Победиха ли талибаните във войната в Афганистан
 Невролог сложи под подозрение информацията за Шумахер
Невролог сложи под подозрение информацията за Шумахер
 Човекът, който
Човекът, който " рестартира " Земята

реди шест години Едуард Сноудън разкри по какъв начин американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следила голяма част от трафика на данни в интернет, през днешния ден той предизвестява, че демократични придвижвания като това в Хонконг могат да бъдат задушени от тайните служби.

В изявление за списание "Шпигел " Сноудън декларира, че възходът на политици като американския президент Доналд Тръмп и премиера на Англия Борис

Джонсън или пък на дяснопопулистки обединения като "Алтернатива за Германия " не трябва да се възприема като "временно отклоняване от политическите правила ".

"Политиците и бизнесмените на всички места по света схванаха, че могат да употребяват технологии, с цел да въздействат на света в още по-силна степен ", споделя Сноудън в изявлението, написа "Дойче веле ".

Опасност за актуалния свят

Според него, техническото развиване в интернет съставлява и заплаха за всеки обособен човек. "В света на тоталния надзор, в който се санкционира всяко нарушаване на закона без изключение, всички хора биха се оказали нарушители ", отбелязва Сноудън пред "Зюддойче цайтунг ".

Той упорства да бъде комплициран завършек на "масовото събиране на данни ". И това се отнася освен за тайните служби, а и за концерни като Facebook и Google. Като начало би трябвало на всеки собственик на смарт телефон ясно да му се покаже доколко се следи всяко негово деяние. "А в случай че никой не създаде някаква опция, самият аз ще го направя ", заканва се Сноудън в изявление за списание "Шпигел ".

"Ако Германия реши да ме одобри, това към този момент няма да се третира като неприятелски акт по отношение на Съединените щати ", декларира Сноудън пред вестник "Ди Велт ". Това било явно за всеки, който "гледа обективно на историята ", тъй като Германия поддържа положителни и другарски връзки със Съединените щати.

Съединени американски щати упрекват Сноудън в държавна измяна, до момента в който неговите бранители го считат за бранител на персоналната сфера на хората, заради което са и уверени, че разкритията му не са противозаконни. Сноудън упрекна Германия и Франция, че досега не са подхванали нищо по неговия въпрос. "Аз на драго сърце бих приел политическа отбрана от Германия и Франция и бих подал молба за леговище в някоя от двете страни. Но държавните управления се постараха да намерят аргументи, с цел да не ме позволен. " Сноудън акцентира, че не е разгласил нищо, което да заплашва хората.

Завръщането в родината "все по-вероятно "

През 2013 някогашният помощник на американските секрети служби даде на медиите секретни документи за всеобщия шпионаж, осъществяван от американската АНС и от нейния английски аналог - Центъра за държавни връзки.

По време на бягството си през Хонконг, той желал - както самичък споделя - да стигне до Еквадор, само че се оказал на московското летище, откакто американското държавно управление анулирало паспорта му. Сноудън разполага с позволение за престояване в Русия, което към този момент е удължено до 2020 година.

Както самият той споделя, "става все по-вероятно един ден да се завърна назад ". Някогашното обвиняване, че е заплашил националната сигурност, към този момент сподели цялостната си неплатежоспособност, твърди Сноудън.

На 17 септември в Германия излиза от щемпел книгата на Сноудън, озаглавена "Permanent Record. Моята история ". По този мотив Едуард Сноудън даде изявленията за редица немски медии.

Обновен троянски кон може да превземе компютъра изцяло

Хакери имат надзор над мобилни мрежи по целия свят
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР