Свят Докога Русия ще може да отправя предизвикателства на Запада

...
Свят Докога Русия ще може да отправя предизвикателства на Запада
Коментари Харесай

Докога Русия ще може да отправя "предизвикателства" на Запада

Свят Докога Русия ще може да насочва " провокации " на Запада Путин с изказване при откриването на 75-ата юбилейна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември в Ню Йорк  Василена Василева 11 февруари 2020, 10:59  Докога Русия ще може да насочва Източник: iStock Photos/Getty Images
уският президент Владимир Путин евентуално ще приказва при откриването на 75-ата юбилейна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември в Ню Йорк. Москва преглежда опцията в коридорите на сесията да се състои препоръчаната от него среща на върха на петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност, написа "Комерсант ".

Путин, ще остане ли или ще си тръгне

Путин в профил основния прокурор на Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е декларирал за вестника, че "засега няма никакви решения по въпроса ", само че съгласно осведомени източници от съветските властови структури той "се преглежда " и без подозрение ще бъде решен позитивно.

Путин обсуждает возможность выступить на Генассамблее Организация на обединените нации https://t.co/dxVXOXPp69 pic.twitter.com/vOCW9tisEr
— Красная весна (@rossaprimavera) February 11, 2020
Срещата на петорката е замислена като обширен диалог за проблемите в международната политика за намиране на пътища за решението им. Тя обаче е мъчно да се провежда в коридорите на Общото заседание поради натоварения график със срещи на върха през седмицата, цитира изданието мнение на Василий Небензя, посланика на Русия в Организация на обединените нации.

Ето го новото държавно управление на Русия

Всички водачи на страните непрекъснати членки на Съвета за сигурност, са поканени в Москва за Деня на успеха 9 май, само че източниците на вестника не разчитат Русия да събере по този мотив цялата петорка. Руските управляващи са подготвени да прегледат и други разновидности, в случай че получат кардинално единодушие от своите сътрудници. Инициативата за среща на петорката към този момент бе подкрепена от Китай и Франция, а Съединени американски щати и Англия още не са реагирали, припомня "Комерсант ".

Путин: Да сложим завършек на ксенофобията и антисемитизма

По решение на Владимир Путин Съветът за сигурност на Русия поправя сега тактиката за национална сигурност на федерацията и още тази година ще бъде подготвена нова редакция за идващия петгодишен интервал, осведоми държавният орган, представен в "Росийская газета ".

На учени и специалисти от федерални ведомства е подредено по-специално да предложат нови ограничения против заканите, произлизащи от засиления напън върху Русия в политически, стопански, боен и информативен проект от страна на Съединени американски щати и съдружниците им. За подобен напън бе упоменато и в предходната тактика, както и за опасността откъм НАТО. Сега ще бъдат отразени и нови закани за Русия - разпадането на режима за надзор над въоръженията и увеличеният брой огнища на интернационално напрежение.

Отделно ще се преглеждат проблемите на осведомителната сигурност. Очаква се да бъдат регистрирани рисковете, свързани със зависимостта на Русия от доставките на задгранична продукция, и ниската конкурентоспособност на създаденото в страната, прибавя московският официоз.

В изявление за "Известия " зам.-външният министър на Русия Андрей Руденко споделя за устрема на Москва да усъвършенства връзките с Грузия, влошени след руско-грузинската война през 2008 година Той приканва по-специално за "грижовно отношение " към "уникалната площадка за договаряния ", каквато съставляват Женевските полемики за стабилността и сигурността в региона на Кавказ "с дейното присъединяване на Русия и Грузия наедно с Абхазия, Южна Осетия, а също по този начин Съединени американски щати, Организация на обединените нации, Европейски Съюз и ОССЕ ".

Смяната на държавното управление в Молдова позитивно се отрази на връзките с Русия, показва Руденко, като акцентира да вземем за пример развиването на комерсиалното съдействие, изразено в стокообмена, достигнал през 2019 година 1,5 милиарда $. Освен това Москва разчита да продължи укрепването на Съюзната страна с Беларус. Междувременно укрепва и партньорските си връзки с съветските общности в чужбина на фона на неотслабващата русофобска акция в ред западни страни, прибавя съветският посланик.

Докога Русия ще може да насочва предизвикателство на Запада, пита се "Независимая газета " в заглавие на коментар за започващата в петък Мюнхенска конференция по сигурността с присъединяване на близо 800 посетители, в това число 40 държавни и държавни глави.

Как долго Россия сможет бросать вызов Западу
В этом году в работе Мюнхенской конференции по сигурности (МКБ), которая пройдет с 14 по 18 февраля, будет участвовать към 800 гостей, среди которых 40 глав государств и правительств. Об…
Подробнее на https://t.co/vbefEZLxJk pic.twitter.com/Xl2ewoyT72
— ИЦ "Еркрамас " (@Yerkramas) February 10, 2020
Председателят на конференцията Волфганг Ишингер съобщи, че идният 56-и конгрес в Мюнхен ще бъде най-важният от 20 години насам. В обичайния Мюнхенски отчет, публикуван преди проявата, Русия се показва измежду силите, хвърлящи предизвикателство на Запада, написа всекидневникът.

Каква е играта на Путин, за какво смъкна кабинета на Медведев

Авторите установяват, че 2019 е била година, сполучлива за Москва. Русия си върна участието в ПАСЕ, показа се като значим и даже незаместим състезател в решаването на близкоизточните спорове, изхитри се дори да продаде зенитно-ракетни комплекси С-400 на страна от НАТО - Турция.

В отчета се акцентира, че Русия непрекъснато е правела опити да тества якостта на Запада - работила е против демократичните "институции и полезности ", разчиствала е политически сметки на негова територия, дестабилизирала е обстановката в Украйна. Скептично се преглеждат обаче опциите на федерацията за борба и отсега нататък. Икономическите запаси на страната се изчерпват, политическата обстановка в Русия се утежнява, а външнополитическите триумфи на Кремъл се дължат по-скоро на пасивността на Запада, а не на съветската мощност, настояват създателите. И декларират: "Москва от дълго време се боксира отвън своята категория ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР