Свят Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария

...
Свят Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария
Коментари Харесай

Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария

Свят Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария Условията в тези " машини за разплод " са пагубни. Милост там няма. Важни са единствено парите  Жанета Нейкова 20 септември 2019, 09:15 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария
Бруталните развъдници за кучета на България, Румъния и Унгария
 Рейтингът на Тръмп бие Обама, иде ли втори мандат
Рейтингът на Тръмп бие Обама, иде ли втори мандат
 Арест на шаман, тръгнал да смъква Путин, разбуни Русия
Арест на шаман, тръгнал да смъква Путин, разбуни Русия
 Иран насочи закани, ще има ли война
Иран насочи закани, ще има ли война
 Лаура Кьовеши е утвърдена за основен прокурор на Европейски Съюз
Лаура Кьовеши е утвърдена за основен прокурор на Европейски Съюз
 Порно актрисата Джесика Джеймс е открита мъртва
Порно актрисата Джесика Джеймс е открита мъртва
 Нетаняху: Пред Израел - мое или
Нетаняху: Пред Израел - мое или " рисково държавно управление "
 Те превзеха всичко - кафявите девойки
Те превзеха всичко - кафявите девойки

е идват от частни развъдници за кучета в Румъния, Унгария и България, а в Германия се продават на дъмпингови цени. Темата обаче не е изключително известна в Германия, в това число и тъй като прекомерно малко се знае за тази незаконна търговия с кутрета, се споделя в репортаж на Западногерманското радио WDR.

Фактите са следните: всяка седмица в Германия идват контрабандни колета с незаконна "стока " – близо 200 000 дребни кученца от сходен генезис се продават всяка година в Германия. Особено търсени са породите шпиц, чихуахуа, малтийска болонка и лабрадор, написа "Дойче веле ".

Обикновено незаконните колета идват от Източна Европа - кучетата там се "произвеждат " на конвейeр в развъдници с извънредно неприятни условия – нерядко в клетките са наблъскани по 200 кутрета, доста от тях имат бълхи, въшки и всевъзможни други паразити, както и заразни заболявания. Често животните получават за храна единствено развалени останки от месо или черва.

Брутални изтезания

На още по-големи страдания са подложени женските, които са превърнати в "машини за разплод ", се споделя по-нататък в репортажа на WDR. Същото важи и за мъжките кучета, които с ритници, пердах и даже с ток биват принуждавани да оплождат женските. Онези, които престанат да се възпроизвеждат, биват умъртвявани и заместени от други животни. Навършат ли 4 седмици, кученцата към този момент са подготвени да тръгнат на път. Но търгашите, които ги развъждат, не съпровождат животните, а наемат водачи, които ги доставят до мечтаната последна точка. Така те заобикалят по-големи вреди, в случай че инцидентно някоя пратка бъде арестувана от управляващите. А самите снабдители нормално се отървават единствено с парични санкции.

Болните и изтощени животни, които постоянно са нападнати от паразити, не постоянно устоят тежкото пътешестване. Според някои калкулации, всяко четвърто куче умира - или по време на пътуването, или малко по-късно при новия си притежател. Затова контрабандистите се пробват да продадат животните колкото се може по-бързо. За тази цел постоянно се употребяват обществените мрежи - посредством Фейсбук-групи, хаштагове в Инстаграм като #dogforsale, или посредством дребни разгласи в уеб страницата за продажби eBay, където всеки ден се оферират стотици кученца за обмен, доста от които незаконно.

В тези платформи едно малко кученце върви сред 300 и 800 евро. Ако продавачите бързат доста, цената може да падне даже до стотина евро. За съпоставяне: в законен разплодник в Германия цената на едно чистопородно куче се движи сред 1000 и 2000 евро. Често търговците залагат на съчувствието на клиентите: твърдят ги, че като си вземат малко кученце, ще го избавят от тъгите и страданията му. На процедура се получава тъкмо противоположното - те способстват за още повече страдания и изтезания на животни. Защото всяка сполучлива продажба увелича предлагането: след всяко продадено в Германия кученце, идват пет нови, се споделя в репортажа.

Други търговци са още по-безскрупулни и фалшифицират документите на животното, с цел да излезе, че то е ваксинирано, с подложен чип и от чиста порода. Това, несъмнено, качва цената и търговците могат да му вземат елементарно и четирицифрена сума. По оценки на специалисти, приходите от продажбите единствено в Германия възлизат годишно на към 400 милиона евро.

Има легални способи да се сдобиеш с домакински любим

Който по незаконен метод се снабди с кученце и бъде оголен, рискува да заплати солени санкции. Ако обещано животното не е ваксинирано против бяс, то се слага под карантина - първоначално за 3 седмици. Този престой излиза на притежателя най-малко по 20 евро дневно. Но даже и кучето на външен тип да наподобява крепко, не е изключено то да е плахо и нападателно поради метода, по който е било отгледано. Отделно от това имунната система на тези кученца е недоразвита и те постоянно боледуват.

В тази връзка изданието поучава всички, които желаят да си купят малко кученце по законен метод, да упорстват да им се покаже развъдника, от който то идва. Ако продавачът не може да даде ясни сведения, очевидно има нещо подозрително. Изданието оповестява и това, че предаването на WDR "Животни търсят своя дом " всяка седмица предлага за осиновяване животни, които са останали без собственик. А всички те са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани и снабдени с чип.

Във видеото нагоре вижте следствието на "Дойче веле ".

В България - на верига, в Германия - със семейство

Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана

Захвърлен, подминаван и оживял: Сами
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР