Свят Благодатният огън се спусна над Божи гроб в Йерусалим

...
Свят Благодатният огън се спусна над Божи гроб в Йерусалим
Коментари Харесай

Благодатният огън се спусна над Божи гроб в Йерусалим

Свят Благодатният огън се спусна над Божи гроб в Йерусалим За първи път от 10 века насам тържествената гала е извършена при закрити врата  Василена Василева 18 април 2020, 21:39  Съединени американски щати: Заплаха, Русия тества противосателитна ракета
Съединени американски щати: Заплаха, Русия тества противосателитна ракета
 Година след пожара: Нотр Дам чака своето избавление
Година след пожара: Нотр Дам чака своето избавление
 Нов скандал с Тръмп гръмна в Съединени американски щати
Нов скандал с Тръмп гръмна в Съединени американски щати
 Пожарът край
Пожарът край " Чернобил " e овладян
 Ужас в Съединени американски щати, десетки жертви, винят карантината
Ужас в Съединени американски щати, десетки жертви, винят карантината
 Десето денонощие гори пожарът край АЕЦ Чернобил
Десето денонощие гори пожарът край АЕЦ Чернобил
 Древни маймуни пресекли Атлантика преди 34 млн. години
Древни маймуни пресекли Атлантика преди 34 млн. години
 Учени откриха по какъв начин среброто унищожава бактериите
Учени откриха по какъв начин среброто унищожава бактериите

лагодатният огън се появи в храма на Гроба Господен в Йерусалим. Заради пандемията от ковид за първи път от 10 века насам тържествената гала е извършена при закрити врата и в отсъствието на поклонници и вярващи.

Велика събота е! Кои традиции съблюдаваме през днешния ден

Храмът "Възкресение Христово ", сходно на други в Светите земи, бе затворен за гости предишния месец на фона на защитните ограничения против разпространяването на болестта.

Великденска софра с обичайни артикули и нови предписания

След появяването на огъня патриархът на Йерусалим Теофил III го раздаде на свещенослужители от другите конфесии, които ръководят храма.

Церемонията по слизането на Благодатния огън нормално притегля десетки хиляди вярващи и храмът е претъпкан с поклонници, които възпламеняват свещичките си от него.

Легендите за боядисването на яйца по Великден

Телевизионни фрагменти демонстрираха свещеници от гръцката, арменската и коптската черква, облечени в черни раса и със сини защитни маски на лицата пред запечатаната дървена врата на гробницата.

Как честват Великден в православния свят

Тази година българска църковна делегация не взе участие в тържествата. У нас ще бъде раздаден огънят от предходната година, който се съхранява в Българската патриаршия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите отGoogle PlayиAppStore.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: великден божи гроб йерусалим плодороден огън .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Колко българи получават над 1200 лв. пенсия  1 Над 70% от чиновниците не желаят да се връщат в офисите  1 С какъв брой ще се вдигнат пенсиите, в случай че се преизчислят  1 Второ жилище имат 10% от фамилиите у нас --> Пaрите ни  Колко българи получават над 1200 лв. пенсия Колко българи получават над 1200 лв. пенсия  Над 70% от чиновниците не желаят да се връщат в офисите Над 70% от чиновниците не желаят да се връщат в офисите  С какъв брой ще се вдигнат пенсиите, в случай че се преизчислят С какъв брой ще се вдигнат пенсиите, в случай че се преизчислят  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Борисов с апел за Великден Борисов с апел за Великден  Коронавирусът в Индия: „ Трагедията е епична ” Коронавирусът в Индия: „ Трагедията е епична ”  <br> Започва всеобщо тестване за ковид <br>
Започва всеобщо тестване за ковид
 Интересни обстоятелства за проф. Венцислав Мутафчийски, които може би не знаете Интересни обстоятелства за проф. Венцислав Мутафчийски, които може би не знаете Последни  <p>Благодатният огън се спусна над Божи гроб</p> Благодатният огън се спусна над Божи гроб  Вандали разрушиха няколко банкомата в Пловдив Вандали разрушиха няколко банкомата в Пловдив  Сметището над Дупница се разгоря още веднъж Сметището над Дупница се разгоря още веднъж  <p>Коронавирус: кои животни придвижват болестта?</p> Коронавирус: кои животни придвижват болестта?  Защо хората не съблюдават рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19 Защо хората не съблюдават рестриктивните мерки, въведени поради...  COVID-19 в Европа: Ситуацията стартира да се стабилизира COVID-19 в Европа: Ситуацията стартира да се стабилизира  878 доказани случаи на COVID-19 у нас, направени са над 26 хиляди теста 878 доказани случаи на COVID-19 у нас, направени са...  Как един тибетски доктор в България вижда обстановката с ковид Как един тибетски доктор в България вижда обстановката с...  Как лекари от три лечебни заведения и екип на Военновъздушни сили избавиха 7-годишно дете Как лекари от три лечебни заведения и екип на Военновъздушни сили избавиха...  Етиен Леви и Георги Низамов: Да моделираш звезди в Етиен Леви и Георги Низамов: Да моделираш звезди в...  Tesla Model 3 Tesla бори Covid-19 с растеж на продажбите от 450% в Китай  Как да използваме стрийминг услуга за будилник Как да използваме стрийминг услуга за будилник  Откривателят на СПИН: Коронавирусът е основан в лаборатория в Ухан Откривателят на СПИН: Коронавирусът е основан в...  Фандъкова: Контролът по влизането в София ще бъде доста сериозен Фандъкова: Контролът по влизането в София ще бъде доста...  Тръмп: Има странни неща към произхода на ковид Тръмп: Има странни неща към произхода на ковид  Мирослав Ненков: Масовото тестване ще покаже действителна картина, в случай че се прави с PCR-и Мирослав Ненков: Масовото тестване ще покаже действителна...  Въпреки строгите ограничения - още веднъж напор от коли по изходите на София Въпреки строгите ограничения - още веднъж напор от коли по...  Цацаров: Кадровият дефицит е най-големият проблем на КПКОНПИ Цацаров: Кадровият дефицит е най-големият проблем на...  Статуята на Христос в Рио де Жанейро Статуята на Исус Христос в Рио " облече " лекарска...  Великденска софра с обичайни артикули и нови предписания Великденска софра с обичайни артикули и нови... Всичко от през днешния ден Виц на деня Французин, американец, германец и руснак беседват. Французинът вика: - Нашите дами са грозни, но след 2 водки стават! Американецът: - Нашите са още по-грозни, ама… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Борисов: Стоката от затворените борси да отиде за бедните Борисов: Стоката от затворените борси да отиде за бедните  Българските лекари: Нека да не трансформираме лечебните заведения в морги Българските лекари: Нека да не трансформираме лечебните заведения в морги  Урсула фон дер Лайен: Възрастните хора да останат в изолираност до края на годината Урсула фон дер Лайен: Възрастните хора да останат в изолираност до края на годината  Мутафчийски: Напът сме сами да провалим всичко Мутафчийски: Напът сме сами да провалим всичко  81-годишен дядо подари пенсията си за лекарите във Видин 81-годишен дядо подари пенсията си за лекарите във Видин  Денят, в който България полетя в космоса Водещи вести  Фандъкова: Контролът по влизането в София ще бъде доста сериозен Фандъкова: Контролът по влизането в София ще бъде доста сериозен  Сметището над Дупница се разгоря още веднъж Сметището над Дупница се разгоря още веднъж  Вандали разрушиха няколко банкомата в Пловдив Вандали разрушиха няколко банкомата в Пловдив  Откривателят на СПИН: Коронавирусът е основан в лаборатория в Ухан Откривателят на СПИН: Коронавирусът е основан в лаборатория в Ухан  Етиен Леви и Георги Низамов: Да моделираш звезди в Етиен Леви и Георги Низамов: Да моделираш звезди в " Като две капки вода "  Как един тибетски доктор в България вижда обстановката с ковид Как един тибетски доктор в България вижда обстановката с ковид  Защо хората не съблюдават рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19 Защо хората не съблюдават рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19  COVID-19 в Европа: Ситуацията стартира да се стабилизира COVID-19 в Европа: Ситуацията стартира да се стабилизира  <p>Коронавирус: кои животни придвижват зараза </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР