Свят Българи търсят помощ от ЕС, за да напуснат Китай

...
Свят Българи търсят помощ от ЕС, за да напуснат Китай
Коментари Харесай

Българи търсят помощ от ЕС, за да напуснат Китай

Свят Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай Европейска комисия задейства механизма за гражданска отбрана, с цел да изтегля европейски жители от страната  Василена Василева 29 януари 2020, 19:01  Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай
Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай
 Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците
Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците
 След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни увреждания
След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни увреждания
 Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000
Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000
 Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден
Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден
 Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт
Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт
 Изтеглят жители на Европейски Съюз от Ухан
Изтеглят жители на Европейски Съюз от Ухан
 По-високи сметки, неустановеност... Задава ли се електрически потрес след Brexit
По-високи сметки, неустановеност... Задава ли се електрически потрес след Brexit

раждани на десетина страни от Европейски Съюз, в това число българи, са измежду потърсилите подпомагане, с цел да се върнат от Китай. Това заяви еврокомисарят по дейностите при рецесии Янез Ленарчич.

Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под наблюдаване в болница

Той добави, че откогато нощес Европейска комисия разгласи организирането на два полета за връщане на европейци от Китай, до момента са получени към 600 претенции за подпомагане. Европейски Съюз покрива 75 на 100 от разноските за полетите за връщане, разясни еврокомисарят Ленарчич, представен от Българска телеграфна агенция.

Според Европейска комисия би следвало поради разпространяването на новия вирус да се заобикалят пътуванията до Китай , които не са извънредно наложителни. Председателят на комисията Урсула фон дер Лайен е разговаряла през днешния ден с китайския министър председател Ли Къцян, с цел да предложи подпомагане за секване на разпространяването на вируса, в случай че е належащо.

Българин, прибрал се от Пекин, е потърсил помощ в инфекциозна клиника

Досега в Европейски Съюз са доказани осем случая на заразяване - по четири във Франция и в Германия, означи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Тя добави, че хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз е в подготвеност да свика изключително съвещание на министрите на опазването на здравето.

Европейска комисия задейства през вчерашния ден по искане на Франция механизма за гражданска отбрана, с цел да изтегля европейски жители от Китай. Тази седмица са планувани два полета, като с първия ще бъдат върнати френски жители, а във втория, изпълняван от аероплан със стотина места, могат да се качат жители на Европейски Съюз. Комисията означи, че към този момент могат да пътуват само здрави хора, които не демонстрират признаци на болестта. Европейска комисия е подготвена да спомага за спомагателни полети при нужда.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева по-рано съобщи , че трима от четиримата български жители, които се намират сега в Ухан, са изявили предпочитание да изоставен Китай.

Четвъртият е решил, че няма потребност сега да бъде изведен, и е декларирал документално, че избира да остане там, уточни Захариева и добави, че поддържат връзка с всички българи там, те се усещат добре и нямат признаци на заболяване.

Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците

Тя означи, че в събота се чака да бъде осъществено извеждането на европейските жители от територията на Ухан. Вероятно самолети ще бъдат изпратени от Франция, Германия и Англия, които имат най-вече свои жители в изолирания китайски град. Най-вероятно ще има опция всички европейски жители да бъдат качени в самолетите, разясни министърът.

"В непрекъснат контакт сме с посолствата и с външните министерства в Берлин, Париж и Лондон, както и с техните задачи в Пекин, сподели още Захариева.
Сега се прави систематизиране на описите на европейските жители, които са изявили предпочитание да се приберат ", уточни тя.

Захариева означи, че българското държавно управление е поело ангажимент и имаме подготвеност да организираме превоза на тези българи от всяка точка в Европа. Тепърва ще се прецизира къде те ще изкарат 14-дневния карантинен интервал след напускането на Китай - дали у нас или в страната, където са кацнали, това зависи от условията, поставяни от другите страни, изясни министърът.

Взели сме всички ограничения за неразпространение на вируса и за прибиране на българските жители от Ухан, само че за момента нито една страна не приканва жителите си от всичките провинции да се приберат в Европа, означи министърът. Летищата от другите градове не са затворени, интернационалните полети не са лимитирани и всеки може да се прибере, това е въпрос на избор, сподели в отговор на журналистически въпрос за останалите българи в Китай министър Захариева.

Общопрактикуващият доктор доктор Георги Миндов разяснява пред NOVA, че хората по нашите географски ширини са друг генотип от азиатския и не е ясно какви биха били последствията, в случай че коронавирусът пристигна и до България.

"Ние сме друг генотип от азиатския. Там приказваме за 10% смъртност, която е извънредно висока. Не знаем, в случай че пристигна в нашата географска широчина, какво ще е държанието на нашия генотип и имунната ни система по отношение на този вирус. Възможно е да има и по-големи последици в сравнение с при азиатците, допустимо е и доста по-леко да се кара ", разяснява доктор Миндов.

И добави, че в идващите дни се чака здравните управляващи да тестват хора, завърнали се от рисковите страни.

По думите му сега медицината разполага с мощни противовирусни препарати, които да ни оказват помощ в битката с превъзмогване на вирусите.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара  1 Какви бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК  1 2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция  1 Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари  1 3 млн. души признават че играят хазарт у нас --> Пaрите ни  Какви <a href=бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК " /> Какви бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК  2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция 2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция  Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец  <br> <strong> 10 неща </strong>, които може би не знаете за <strong> Византийската империя </strong> <br>
10 неща , които може би не знаете за Византийската империя
 <br> <strong> Аладжа манастир </strong> - едно прелестно място в България <br>
Аладжа манастир - едно прелестно място в България
Последни  Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай  Осем в ареста след акцията в Комисията по <a href=хазарта " /> Осем в ареста след акцията в Комисията по
хазарта  <p>Девет участника в новия сезон на <strong><span style= Девет участника в новия сезон на „ Като две капки...  Слави Трифонов Слави Трифонов учредява нова партия  Специална игра изпраща фен на KINO NOVA в Холивуд Специална игра изпраща фен на KINO NOVA в Холивуд  Васил Божков Васил Божков със 7 обвинявания, търсят го  Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е " безусловно...  Турист падна от лифта в Пампорово Турист падна от лифта в Пампорово  <p>Тези две <strong>малки панди</strong> ще ви стоплят сърцето (СНИМКИ)</p> Тези две дребни панди ще ви стоплят сърцето (СНИМКИ)  <p>И най-продаваният модел на VW е&hellip; наденица</p> И най-продаваният модел на VW е… наденица  Международното летище в Катманду, Непал Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците  Ухан, Китай Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под...  <p>Какви деца са били днешните носители на Промяната</p> Какви деца са били днешните носители на Промяната  Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост  Владислав Горанов Горанов: Фиксираният курс лев-евро не би трябвало да се...  Новите Барби - кукли с редки болести Новите Барби - кукли с редки болести  <p><strong>Коя е тя?</strong> Горещата екзопланета, която се самоизяжда</p> Коя е тя? Горещата екзопланета, която се самоизяжда  Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец  Весо Овчаров Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите (ВИДЕО)  АИКБ поддържа решението на държавното управление да отсрочи Н-18 АИКБ поддържа решението на държавното управление да отсрочи Н-18 Всичко от през днешния ден Виц на деня Прокурорът към обвинената: - Госпожо, като сложихте миша отрова в яденето и го дадохте на мъжа си, изпитахте ли скрупули на съвестта? - Да. -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче Водещи вести  Осем в ареста след акцията в Комисията по <a href=хазарта " /> Осем в ареста след акцията в Комисията по
хазарта  Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост  Слави Трифонов Слави Трифонов учредява нова партия  Ухан, Китай Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под наблюдаване в болница  Турист падна от лифта в Пампорово Турист падна от лифта в Пампорово  Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е " безусловно недопустим "  Весо Овчаров Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР