Свят 1300 земетресения в Албания за 5 дни По думите

...
Свят 1300 земетресения в Албания за 5 дни По думите
Коментари Харесай

1300 земетресения в Албания за 5 дни

Свят 1300 трусове в Албания за 5 дни По думите на сеизмолог това е обикновено, през вчерашния ден имаше 3, те не са предизвикали вреди  Виолета Русенова 2 декември 2019, 06:26  1300 трусове в Албания за 5 дни Източник: БГНЕС
т сутринта на 26 ноември, когато в Албания беше записано разрушителното земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, до през вчерашния ден са регистрирани 1300 по-малки трусове в Дуръс и други елементи на страната, съобщи албанският сеизмолог Рапо Ормени.

Той добави, че това е естествен развой, нужен за освобождение на земната сила след главния трус.

"Хората би трябвало да свикнат със земетресенията, макар че не са претърпели толкоз мощно земетресение като това, което раздруса страната на 26 ноември за последните 40 години ", сподели Ормани.
Трагедия - опустошения и жертви след труса в Албания  албания земетресение  албания земетресение  албания земетресение  албания земетресение
Трябва да се има поради, че вчерашните три следобедни труса са били с магнитуд от 5 по скалата на Рихтер, като от вторичните земетресения 25 са били с мощност от 4 по Рихтер, 130 – от 3 по Рихтер.

„ Нормално е силата да се отделя от сеизмичната зона. Необходимо е освобождение на силата. Няма причина хората да изпадат в паника”, сподели Ормен. Последните трусове не са предизвикали вреди.

Мощно земетресение в Албания, починали, усетено е и у нас

СЛЕД СИЛНИЯ ТРУС В АЛБАНИЯ СНИМКИ

Земетресение в Босна и Херцеговина

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР