Свръхзвукови самолети, напети хайдути, крилати трабанти, плажни барове, мъже по

...
Свръхзвукови самолети, напети хайдути, крилати трабанти, плажни барове, мъже по
Коментари Харесай

„Самолето-носачи“ преодоляват гравитацията с общи усилия в първия Red Bull Flugtag на Пристанище Варна

Свръхзвукови самолети, напети хайдути, крилати трабанти, плажни питейни заведения, мъже по пелени, великански балони, портативни титаници и катапултиращи се муджахидини летяха и плаваха на първия необикновен Red Bull Flugtag на родна вода.

29 екипа от цялата страна се събраха на 2 юли 2016 година във Варна, с цел да премерят фантазии, инженерна мисъл и креативен гений в неповторимото съревнование по хвърчене със самоделни безмоторни машини. Пристанище Варна събра над 10 000 жадни за крилати страсти фенове, които се забавляваха на невижданото шоу от зрелищни пльосвания и невероятни осъществявания.

Специална част от програмата беше изумителното летателно шоу на The Flying Bulls (Летящите бикове), която набразди небето с цвят и фигури и накара кожата на публиката да настръхне. Над 10 минути гениалните водачи на флотата рисуваха в небето под звуците на въздействаща музика като манифест на безконечния блян на индивида да лети. Дори водещите Алекс Раева, Рачков и Ненчо Балабанов изгубиха мозъка и дума и гледаха с отворени уста.

Освен невероятните фигури, публиката се наслаждения и на забележителните умения по акробатичен параглайдинг на единствения Red Bull състезател от България – Веселин Овчаров, който на два пъти извърши спиращи дъха въздушни чудеса с крилото си.

Седем-членното жури, в състав: Биляна Раева, Екатерина Стратиева, 100 Кила, Александър Сано, арх.Виксор Бузев и Сашо Кадиев - благодарение на прецизни резултати от прелетяното разстояние, отличи за носители на премиите три тима, всеки от които се показа по неповторим метод.

Големите звезди на първия ден за хвърчене в България бяха 404А, и с цел да не стават още веднъж неточности, всички ги назоваха ЧОЧА! Бус ретро модел, трансфорат в бар и кей за сърфове сподели образно, че може да лети. Оценката за креативност, както и за показване, изстрелва спечелилите към международните клиф дайвинг серии през октомври в Дубай. Там обаче, полетът надвишава техните 13,20 м. и скоковете във вода са от зашеметяващите 28 м., изпълнени от топ спортисти в спорта.

Веднага след тима победител се подредиха и НЕБЕСНИТЕ МАЙНИ, които са и с най-дългия полет на Пристанище Варна – 21,40м. Техният би-план бе конструиран точно с фантазията да надмине международния връх от 78,64м., само че най-малко сложи българския. Наградата да посетят Hangar-7 е тъкмо за тези въздухо-мечтатели, които ще видят още доста типове самолети, въртолети и даже Стратосферолети.

Трети се класираха X-Ventors, които впечатлиха журито с авиаторско шоу на рампата и полетяха самоуверено с безупречния си би-планов безмоторен аероплан. Весо Овчаров ще ги посвети в безмоторното хвърчене със своето правилно крило, което ще е тяхното въздушно око за птичи взор над България.

Въпреки сериозните поръчки за надминаване на международния Флугтаг връх от 78м прелетяно разстояние, родните върхове бяха по-скоро в областта на смелите хрумвания, буйното осъществяване и артистичността на осъществяване. Безумните смелчаци потвърдиха, че човешките благоприятни условия нямат граници, а въображението е безпределно.

Мнозина поданици и посетители на Варна дефинираха FLUGTAG за събитие на годината. Освен това, събитието беше посетено и от десетки публицисти и фотографи, които „ акостираха ” в особено построените цветни и занимателни бункери, с цел да отразят събитието от „ първо лице ”.

И дано в никакъв случай не забравяме, че Red Bull дава крила на всеки, само че политат единствено смелите и изобретателните!

Благодарим за поддръжката на Община Варна и Пристанище Варна, и всички, които летяха с нас!

Снимки и видео: www.redbullcontentpool.com 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР