Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на

...
Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на
Коментари Харесай

Свръхзвукови ракети и роботи на въоръжение в руските военноморски сили след 2025 г.

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат признати на въоръжение на съветския флот след 2025 година, се споделя в документа за държавната политика на Русия в региона на военноморската активност до 2030 година, одобрен с декрет на съветския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с друго предопределение, в това число по този начин наречените " самостоятелни необитаеми подводни апарати ", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.
 
В същия документ се споделя, че Русия счита устрема на Съединени американски щати за владичество в международния океан за опасност за националната си сигурност.
 
" Съществуващите рискове и закани за сигурността на Руската федерация в международния океан се резервират и се появяват нови. Основна измежду тях е стремежът на редица страни, на първо място Съединените американски щати и техните съдружници към владичество в международния океан, в това число в Арктика, както и към реализиране на смазващо предимство на своите военноморски сили ", се споделя в документа.
 
Като други закани за сигурността на Русия са посочени териториалните искания на непознати страни към съветски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността основава и увеличението на броя на страните, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространяването на оръжията за всеобщо поразяване и ракетните технологии.
 
Друга опасност произтича от устрема на редица страни да лимитират достъпа на Русия до ресурсите на международния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни връзки, както и от икономическия, политически, юридически и боен напън над Русия, целящ да намали успеваемостта на морската й активност. Заплаха основава и отслабването на съветския надзор над Северния морски път, чието потребление от съветския превоз има исторически корени.
 
Москва се тормози и от " увеличението на мащабите на интернационалния тероризъм, пиратството, бракониерството, противозаконния морски транспорт на оръжия, наркотични и психотропни субстанции, както и на химически субстанции и радиоактивни материали ". Притеснения провокира и " съществуването на огнища на въоръжени спорове и ескалацията на такива спорове на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съдружници, както и на територията на страни, имащи изход към международния океан ".
 
Концепцията на Съединени американски щати за " световен удар " заплашва непосредствено интернационалната сигурност и сигурността на Русия, се акцентира в документа, озаглавен " Основи на държавната политика на Русия в региона на военноморската активност до 2030 година ", като се отбелязва, че военноморските сили имат значимо значение за осъществяването на тази идея.
 
В съветския документ се акцентира, че през 21 в. ролята на въоръжените сили в битката за водачество в океаните и моретата се ускорява. " Със своите дейности флотите на международните страни са способни да трансформират изхода от въоръжената битка и резултата от войната като цяло ", се споделя в одобрения през днешния ден документ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР