Свръхзагрижеността понякога означава чувство за притежание, ревност, мнителност – все

...
Свръхзагрижеността понякога означава чувство за притежание, ревност, мнителност – все
Коментари Харесай

Какво да правите, ако си имате работа с ревнив и мнителен партньор?

Свръхзагрижеността от време на време значи възприятие за владеене, ревнивост, подозрителност – все качества, които надали биха били потребни за една връзка. Понякога тези неща не се виждат през цялото време и наподобяват даже сантиментални. Друг път имаме навика да си затваряме очите с вярата, че сътрудникът ще се промени. Голяма неточност. Признаците на нездравата ревнивост можете да прочетете в този материал.

Ето и какво можете да извършите:

Решение номер 1: отстоявайте границите и разпоредбите си.

След като един път сте осъзнали, че си имате работа с ревнивец, можете да проведете прям диалог на четири очи и да сложите картите на масата. Не би трябвало да се страхувате, тъй като от това зависи бъдещето ви. Важно е да си кажете всичко, което мислите, и да установите ясни граници и правила. Например по никакъв начин не е почтено, в случай че сътрудникът ви желае да прекъснете връзки с приятелите си. Важно е още през цялото време да заявите себе си като мощна персона, която няма да разреши да се трансформира в отражение на индивида против себе си и да се сбогува с досегашния си живот. Разбира се, че не всичко ще бъде същото, само че взаимни отстъпки би трябвало да създадат и двете страни.

Решение номер 2: запознайте го с приятелите си.

Ако сътрудникът ви ревнува от вашите другари от срещуположния пол (и още по-лошо – от всичките ви другари като цяло), помислете дали не е добра концепция да го вземете един-два пъти със себе си, когато излизате с компания. Нека се увери с очите си, че връзките ви са другарски и няма от какво да се тормози. Когато човек оставя нещата на въображението, нормално наподобяват по-страшни, в сравнение с са. По този метод показвате на половинката си, че няма какво да криете и стига да изиска, може да бъде част от живота ви във всеки смисъл.

Решение номер 3: приложете метода на противоположната логика на психиката.

Дръжте се с колегата си по този начин, както той се държи с вас. Искайте от него същите неща, които той желае от вас. Ако ви ревнува от приятелите ви, можете да се държите по същия метод, когато той излиза със своите другари. Много е евентуално това ще го накара да се огледа в профил и да осъзнае какъв брой несвоевременно е държанието му. Винаги е потребно, когато се опитате да поставите някого на свое място, с цел да го накарате да осъзнае това, което с думи не схваща.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР