Свръхтънък и гъвкав LED екран, който може да бъде залепен

...
Свръхтънък и гъвкав LED екран, който може да бъде залепен
Коментари Харесай

LED екран залепва за кожата

Свръхтънък и еластичен LED екран, който може да бъде залепен върху ръката, с цел да се получават и изпращат послания - това е изобретението на японски академик, който се надява то да откри приложение в опазването на здравето, съобщи Франс прес.
 
" Устройството с дебелина 1 милиметър разрешава на пациента да изпрати медицински данни на лекаря си ", разясни изобретателят Такао Сомея от Токийския университет. След като е залепено за дланта на ръката, то може да се употребява също за приемане на послания от пациенти, с цел да не не помнят да одобряват лекарството си. Освен това може да даде опция на дребни деца да споделят с бабите и дядовците си, които са надалеч от тях.

" Ако го сложи върху кожата си, човек има възприятието, че то е част от тялото му - увери Сомея. - Когато получаваш послания върху ръката си, ставаш прочувствено по-близък с оня, който ги изпраща. "
 
Той означи, че изобретението ще е от изгода за възрастните хора в Япония, защото ще даде опция за непрекъснато неинвазивно следене на здравословното им положение.
 
Устройството включва свръхлек датчик и безжична система за връзка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР