Свръхмодерна ракетна система за ранно предупреждение, антикорабни ракети и въоръжение

...
Свръхмодерна ракетна система за ранно предупреждение, антикорабни ракети и въоръжение
Коментари Харесай

Американски оръжия над 1 милиард долара заминават за Тайван


Свръхмодерна ракетна система за ранно предизвестие, антикорабни ракети и въоръжение за изтребители: Съединени американски щати ще доставят на Тайван големи количества оръжие, без значение от напрежението с Китай. Пекин плаши с контрамерки.

Насред новата ескалация на напрежение в връзките с, Съединени американски щати продават на оръжия и отбранителни системи за 1 милиард $. Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че измежду военната техника, която ще бъде предоставена на Тайван, е и радарна система за прихващане на ракети на стойност от 665 милиона $, както и 60 съвременни ракети вид „ Харпун “, които могат да потапят бойни кораби - за още 355 милиона $.

„ Ключова договорка за сигурността на Тайван “
Редакцията предлага
Тайван ще закупи също 100 ракети “Sidewinder ”, които могат да се изстрелват от бойни самолети или от бойни хеликоптери, на обща стойност от 85,6 милиона $. Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че договорката за продажба на оръжията е “ключова за сигурността на Тайван ”.

В същото време, Вашингтон прикани Китай да приключи “военния, дипломатически и стопански напън против Тайван и да стартира рационален разговор с страната ”. Китай реагира остро на новината за оръжейните продажби и заплаши, че ще има последици. „ Доставката на нови и съвременни оръжия за Тайван е сериозна опасност за връзките сред Вашингтон и Пекин и би трябвало мигновено да бъде анулирана “, съобщи представител на китайското посолство в американската столица.

“Китай сигурно ще предприеме изцяло законни и нужни ограничения предвид на развиването на обстановката ”.

Съмнения, че Пекин ще работи като Путин

От отделянето на Тайван от Китай през 1949 година, Пекин гледа на острова като на отцепническа територия, която би трябвало да бъде върната назад към Китай - в случай че се наложи, даже посредством военни дейности. Руската война с Украйна сътвори в връзките си с Тайван.

Последната ескалация настъпи, откакто председателката на Долната камара на Американския Конгрес, игнорирайки предизвестията на Китай,а и на американски политици, че това ще провокира ответна реакция от страна на Пекин. След нейната аудиенция Китай организира край Тайван най-мащабните военни учения в своята досегашна история.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР