Свръхмодерна контролна зала, използваща Интернет на нещата (IoT) за автоматизирано

...
Свръхмодерна контролна зала, използваща Интернет на нещата (IoT) за автоматизирано
Коментари Харесай

IoT кула следи и управлява онлайн златния добив в Крумовград

Свръхмодерна контролна зала, употребяваща Интернет на нещата (IoT) за автоматизирано и образно ръководство и бързи разбори на настоящия рандеман, е внедрена в златния рудник " Ада тепе " край Крумовград. Това оповестиха в четвъртък от " Шнейдер Електрик ", която е главен снабдител на свръхмодерното съоръжение. Проектът се осъществя повече от две години от " Дънди Прешъс Металс Крумовград ".

Многослойният информативен център с голям брой екрани и сървъри обезпечава над 25 000 точки на връзка с над 30 контролера, както и адресиране и настройване на над 250 мрежови инструмента.

Високотехнологичното решение се базира на EcoStruxure PLANT - част от общата IoT платформа на " Шнайдер електрик ", която събира данни, разрешава визуализация, ръководство на процеси и разбори. Внедряването на нововъведението е дело на инженеринговата компания " Ехнатон ".

Целта на новаторската контролна зала е несъмнено и надеждно наблюдаване и надзор на цялостния индустриален развой на смилането, преработката и извличането на златен концентрат от мината, с цел да е той оптимално ефикасен.

Визуалното показване на процеса подсигурява бързо деяние и успеваемост при пораждане на спешни събития, а посредством контролната зала, от рудника получават достъп до голям брой принадлежности за трендове, разбор и доклади на главните софтуерни параметри – т.е. е реализирано осведомително застраховане на най-високо равнище, осведоми доставчикът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР