Своеобразното предизвикателство с монолити, заровени в земята, е продължило в

...
Своеобразното предизвикателство с монолити, заровени в земята, е продължило в
Коментари Харесай

Пак ли извънземни?! Поредният мистериозен монолит бе открит в Румъния ВИДЕО

Своеобразното предизвикателство с монолити, заровени в земята, е траяло в Румъния. Неотдавна управляващите в американския щат Юта бяха озадачени от този „ паметник “, а в този момент в Румъния е открит още един монолит.

Между другото, американският монолит мистериозно изчезна няколко дни по-късно. Румънският монолит е открит на 26 ноември на рид покрай град Пиатра Нямц, на няколко метра от руините на дакийската цитадела Петродава, оповестява "Дейли Мейл ".

Едната от страните на оборудването е обърната към планинската верига Чахлеу, включена в листата на седемте естествени чудеса на страната. Местното население я назовава Свещената планина.



Според думите на представител на отдела за просвета и историческо завещание, локалните управляващи учат загадъчната поява на четириметровия монолит. Работата е там, че за инсталирането на апаратура е належащо позволение, утвърдено от Министерството на културата на Румъния, тъй като се намира в охраняема зона на мястото на археологически разкопки.

За разлика от американския правоъгълен монолит, тази структура има формата на трапец със полегат връх. Освен това на повърхността му се виждат разнообразни неразбираеми рисунки.



По-рано международните издания писаха, че откритата структура в пустинята Юта доста припомня на извънземния обелиск от кино лентата на Стенли Кубрик „ 2001: Космическа авантюра “, изработен по научно-фантастичния разказ на Артър Кларк, с единствената разлика, че не е черен, а железен на цвят.

Според паметната книга и надлежно филм, сходен обект е бил подложен на Земята от извънземни в антични времена за проучване на примитивната цивилизация.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР