Своеобразен празник за сетивата предстои за почитателите на оперната класика

...
Своеобразен празник за сетивата предстои за почитателите на оперната класика
Коментари Харесай

Бляскав оперен спектакъл със солистите на Болшой театър за първи път в София

Своеобразен празник за сетивата следва за феновете на оперната класика и съветската театрална традиция у нас тази есен. Водещи актьори от най-големия съветски спектакъл за опера и балет в света - Болшой, ще дойдат за първи път в София на 13 ноември в зала 1 на НДК.

Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни артисти Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) и Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с певческо майсторство и въздействащи облици от най-обичаните типичен заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните функции по международните оперни подиуми.

Звездната плеяда съветски солисти ще зарадва българската аудитория с най-хубавите творби на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Българската аудитория ще има опцията да чуе фрагменти от най-популярните опери в международен мащаб – „ Тоска “, „ Травиата “, „ Турандот “, „ Бохем “, „ Риголето “ и „ Кармен “.

Трупата на Болшой наброява над 900 реализатори - артисти, балетисти, музиканти. Болшой се е трансформирал в един от знаците на Русия за всички времена. Удостоен е с всички най-престижни оценки поради изключителната си роля в съветските и международни перформативни изкуства.

Билетите за церемония спектакъла са към този момент в продажба и са на цени сред 50 и 160 лева според от мястото в залата. Първите 500 билета от всички ценово категории са с 10% отстъпка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР