Свободните места за третия етап на класирането за прием на

...
Свободните места за третия етап на класирането за прием на
Коментари Харесай

Обявиха свободните места за третия етап на прием в гимназиите

Свободните места за третия стадий на класирането за банкет на възпитаници в осми клас за образователната 2018/2019 година в гимназиите в София са обявени в уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието в столицата, заяви Българска телеграфна агенция.

От листата, оповестен в уеб страницата на РУО София-град, излиза наяве, че в Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски " има четири свободни места, без квоти, в паралелката с профила " Математически с британски език ".

В 91-ва Немска езикова гимназия има едно свободно място за момиче в профила " Чужди езици - немски език, с британски и съветски език ".

В 73-то Средно учебно заведение " Владислав Граматик " има общо седем свободни места. От тях три са свободните места за момчета, а четири са за девойки.

В Технологичното учебно заведение " Електронни системи " има две свободни места, които са без квоти. Едното от тях е за паралелката " Системно програмиране с британски език ", а другото място е за " Компютърни мрежи с британски език ".

В 164-та Испанска езикова гимназия има единствено едно свободно място за момчета, което в профила " Испански и португалски език ".

В Първа британска езикова гимназия са останали пет свободни места за момчета. Първото от тях е в профила " Английски език с испански език и български език ". Второто място е за профила " Английски език с испански език и математика ". Има две свободни места в паралелката " Английски език с немски и български език ", както и едно в паралелката " Английски език с френски език и математика ".

Във Втора британска езикова гимназия има общо четири свободни места - едно за момчета и три за девойки.

В Девета френска езикова гимназия са останали общо осем свободни места за банкет в третото класиране - четири за девойки и четири за момчета в разнообразни паралелки.

От 20 до 24 юли седмокласниците и техните родители могат да подават заявление за присъединяване в третия стадий на класирането за банкет в гимназиите. Това ще стане, както при първия стадий, в училищата-гнезда или онлайн.

" Третото класиране обаче е извънредно рисково, тъй като ще има оповестени единични свободни места в най-желаните паралелки, в случай че изобщо има свободни места, в случай че някой възпитаник не се е явил ", разяснява при второто класиране Ваня Станчева от РУО-София. Тя означи, че в случай че за първото класиране - за 26 свободни места в паралелка, са се борили доста седмокласници, в този момент за едно-две или три места могат да се борят също значително възпитаници. Това са единични бройки за банкет и седмокласниците би трябвало да се отпишат от учебното заведение, в което са признати и по тази причина третото класиране е рисково и този риск би трябвало да бъде деликатно обмислен, означи Станчева. Тя посъветва седмокласниците да преценяват дали си коства да се откажат от мястото в учебното заведение, в което са признати, с цел да се борят за друго място, без да знаят какъв брой други възпитаници и с какъв бал ще желаят също да се класират в него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР