Свободните легла за пациенти с COVID-19 в двете болници в

...
Свободните легла за пациенти с COVID-19 в двете болници в
Коментари Харесай

Двете болници в Перник са пълни с COVID пациенти, една медицинска сестра обслужва до 50 души |

Свободните кревати за пациенти с COVID-19 в двете лечебни заведения в Перник са пред привършване, съобщи бТВ. 

Леглата за инфектирани с COVID-19 в МБАЛ " Рахила Ангелова " са пред привършване, съобщи шефът на лечебното заведение доктор Анатолий Митов. 

" Вчера сме приели 20 пациенти с COVID-19, само че сме изписали пет. Имаме 23 свободни кревати за лекуване на ковид. С темповете, с които вървим ще приключим да одобряваме, тъй като просто няма къде. Болницата не е ластик да я разтегнем и да стане с 1000 кревати. От 10 дни не съм спал, само че нямам решение за този проблем ", сподели още Митов. 

Проблем има и с медицинския личен състав - 110 от 160 медицински сестри са в пенсионна възраст и напущат болничното заведение. Една здравна сестра обслужва 30 пациенти.

Той изясни, че с цел да се освободят 119 кревати за лекуване на COVID-19, болничното заведение е затворила отделенията си по хирургия и травматология, само че 96 кревати към този момент са заети. 

Митов прикани оперативния щаб да обезпечи различни места за превозване на заболели с COVID-19 от Перник. Оттам са дали обещание да търсят бързо решение.

Белодробната болница в града също е цялостна. В нея една здравна сестра обслужва 50 кревати, съобщи БНР.  

Натоварена е и незабавната помощ.

Това са единствените здравни заведения в региона, които одобряват пациенти с COVID-19. Те обслужват шест общини с общо население над 120 хиляди души. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР