Свободната журналистика никога не е била нещо, с което България

...
Свободната журналистика никога не е била нещо, с което България
Коментари Харесай

Из мечтите на Копейкин: Медиите у нас - като “Первый канал” в Москва

Свободната публицистика в никакъв случай не е била нещо, с което България може да се похвали. Редица мониторинги на медийната среда у нас демонстрират, че имаме сериозен проблем и със собствеността, и със свободата на словото, и с оказването на политически напън върху публицисти, автоцензура и впрочем.

 

Но такова нещо не се е случвало и в “златните години ” от ръководството на Бойко Борисов, да си признаем почтено. 

 

Хайде в този момент всички заедно да си представим какво щеше да се случи, в случай че “Възраждане ” бяха първа политическа мощ или в случай че държат мандат за сформиране на кабинет. Господин Копейкин евентуално щеше да тръгне към сбъдване на най-съкровената си фантазия - медиите у нас да станат като “Первый канал ” в Русия. 

 

Може след някой различен месец Костадинов и свитата му от “Възраждане ” да предложат закон за чиста медийна независимост и напълно “законно ” да си разчистят пътя, както направи Путин преди време. Да съди всеки за “фалшиви вести ”, уронване престижа на армията, за какво не и на партия “Възраждане ” в частност? 

 

Господин Копейкин, няма да стане. Разделете се с тоя влажен сън. При цялото ми почитание.

 

" Когато ние изпращаме предложения до медиите, ние не изпращаме такива, финансирани извън, от непознати фондации - като " Капитал ", " Дневник ", " Клуб Z ", " Медиапул " и други такива метастази. Доколкото разбирам, тук има и такива и ще помоля при цялото ми почитание към тях като персони просто да изоставен конференцията на " Възраждане ", тъй като не желаем да бъдем отразявани от медии, които изкривяват публичното схващане, финансирани извън. Давали сме и ще продължаваме да даваме информации на непознати медии, тъй като не сме изолационисти. Но на такива, които се показват за български - не. Принципите и моралът не ни разрешават да поддържаме връзка с сходни жълто-кафяви отходни канали на американското посолство ”, отсече Костадинов. 

 

Морално и кардинално ли беше, господин Костадинов, когато пропагандирахте против имунизациите за COVID-19, яхнахте публичните страхове и терзания в името на електоралните дивиденти, само че в същото време ваши лични депутати се имунизираха? Морално ли е да употребявате прокуратурата, с цел да оказвате напън върху публицисти, единствено тъй като са ви “хванали ”? 

 

Морално и кардинално ли е, господин Костадинов, битието ви на политически бродяга, обиколил сума националистически обединения, единствено и единствено да се добере до кацата с мед? От чий морал и правила се ръководихте тъкмо тогава?

 

Морално и кардинално ли беше изкривяването на истината за българските учебни заведения в Украйна, които не престават да работят, макар че вие напълно “аргументирано ” твърдите, че те са затворили порти, а България не е реагирала?

 

Морално и кардинално ли е да оправдавате присвояването на територии на друга страна с обвинявания в двойни стандарти по въпроса с Косово? 

 

Съвсем почтително запитвам единствено. 

“Ако се отнеме свободата на словото, тогава неми и безмълвни може да бъдем водени като овце на заколение ” - Джордж Вашингтон, първият американски президент. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР