Свободна Wi-Fi зона за гражданите и гостите на София бе

...
Свободна Wi-Fi зона за гражданите и гостите на София бе
Коментари Харесай

Свободна Wi-Fi зона за гражданите и гостите на София

Свободна Wi-Fi зона за жителите и гостите на София бе показана през днешния ден в Южния парк от зам.-кмета по цифровизация на София Генчо Керезов.

В Южния парк на входа откъм ул. “Бяла църква " той сподели новаторска Wi-Fi скамейка, със особено слънчево зареждане. Тя ще дава опция за зареждане на мобилни устройства и свободно прилагане на Wi-Fi интернет по време на разходка или работа навън наоколо до пейката.

Като част от тактиката за цифрова промяна на кмета на София Йорданка Фандъкова, осъществяваме редица планове за да превърнем София във все по-умен град, съобщи Керезов. По думите му от основно значение е свързаността в града. Поради това с нашите сътрудници изградихме четири нови wi-fi зони в три от най-посещаваните паркове на столицата. Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „ Бяла църква “ и ул. „ Нишава “. Другите местоположения, в които посетителите могат да употребяват свободно Wi-Fi, са надлежно в Борисовата градина и Докторската градина, осведоми зам.-кметът.

Проектът включва също и специфична начална страница, която ще се зарежда на всеки смарт телефон при потребление на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за идни събития от културния и спортния живот на града, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР